ויזת עבודה HSMP

ויזת עבודה HSMP

האם מי שקיבל אישור עבודה מסוג זה מחוייב לעבוד אך ורק בתחומי בריטניה או שהאישור תקף גם במדינות אחרות באיחוד האירופאי?

Nobilis

New member
אכן, ומוסיף...

הדרך להפוך ל-"חוקי" בכל האיחוד היא לחכות חמש שנים, לקבל תושבות קבע, ואז לחכות עוד שנה ולבקש אזרחות בריטית (ועמה אזרחות אירופית). מצד שני, אם מה שרוצים זה לעבוד במדינה אחרת באיחוד, יש דרכים קצרות יותר לכך (לדוגמא - אישור עבודה באותה המדינה).

dudy1979

New member
שאלה ברשותך

התסריט הוא היפוטתי אבל סתם לידע כללי (אם אתה יודע): אני כרגע עובד בבריטניה עם רשיון עבודה HSMP בחברה מסויימת. לחברה הזו יש לקוח בארץ אחרת באיחוד (נניח, שבדיה או דנמרק), ורוצים לשלוח אותי לעבוד במשרדים של הלקוח לתקופה של שלושה חודשים, כאשר אני נשאר עובד של החברה הבריטית והמשכורת שלי משולמת לחשבון הבנק בבריטניה. האם במקרה כזה צריכים להוציא לי רשיון עבודה בשבדיה / דנמרק?

Nobilis

New member
תשובה

בעיקרון, חוקי האיחוד האירופי מחייבים (בין השאר) חופש תחרות על שירותים. המשמעות היא שחברה ממדינה באיחוד האירופי יכולה להציע שירותים (ועובדים) במדינות האחרות. בלי להיכנס לניתוח פרטני, נגיד שבגדול זה נשמע בסדר. מה שהייתי בודק הוא דווקא בצד הבריטי - האם החור הזה של שלושה חודשים בשהותך בבריטניה יפריע לך בבואך להאריך את ה-HSMP. על פניו, אני מניח שלא (שכן נעדרת לצורך עבודה ,והמשכת להיות מועסק בבריטניה), אבל הייתי מברר רק ליתר ביטחון.

dudy1979

New member
בדיוק מהסיבה שציינת פסלתי את האפשרות הזו

על הסף. וגם בגלל שזה יוכל להפריע לי לקבל תושבות / אזרחות בבוא העת (שוב, למרות שזו העדרות לצורך עבודה ואני ממשיך להיות עובד של החברה הבריטית, אני מעדיף ללכת על בטוח).

TrigATUSA

New member
אין בעייה עם העדרויות לצרכי עבודה

היו לי קולגות שהיו גם 8 חודשים בשנה בחו"ל, אצל לקוחות, אבל מכיוון שהם עבדו בחברה בריטית ונסעו לצרכי עבודה, הזמן בחו"ל נחשב כזמן התושבות שלהם

dudy1979

New member
תודה על המידע

בכל זאת אני שמח שלא נסעתי כיוון שזה היה טרטור רציני, וגם כי קבלתי משהו הרבה יותר מעניין עכשיו לעשות.

למעלה