ויזת עבודה לבן זוג

LeeluDallas

New member
ויזת עבודה לבן זוג

אני (ישראלית) ובן זוגי האמריקאי חושבים לעבור לארץ, ורציתי לשאול כמה שאלות שהתשובה להן ב'נוהל המדורג לקבלת מעמד קבע' לא ברורה.1. אנחנו עדיין לא נשואים, אבל חושבים על זה. בן זוגי פיסיקאי ויש לו עבודה בארה"ב, ואם נעבור לארץ הוא ירצה להתחיל לעבוד כמה שיותר מהר. בגדול, האם הייתם אומרים שהרבה יותר קל להסתדר בארץ (מבחינה בירוקרטית) בתור זוג נשוי, או שזה לא ממש משנה? 2. כמה זמן להערכתכם לוקח עד שמקבלים ויזה ב'1 אחרי הראיון? יש הבדל באורך ההמתנה לויזה לזוגות נשואים/ לא נשואים? האם ויזה ב'1 מאפשרת לעבוד באופן מיידי אחרי שמקבלים אותה? 3. האם במקרה של זוגות לא-נשואים צריך לקבוע ראיון עוד לפני שבן הזוג הזר נכנס לארץ? האם הוא צריך כרטיס טיסה הלוך-חזור או רק לכיוון אחד? 4. הבנתי שיש הבדל מאוד משמעותי מבחינת ביטוח לאומי בין זוגות נשואים/לא נשואים. קראתי שבן זוג (לא יהודי) נשוי יהיה זכאי לביטוח לאומי אחרי 180 יום רצופים בארץ, ואילו לא נשוי רק אחרי שנתיים. מה הניסיון שלכם? תודה על העזרה!

elicoz

New member
ברוכה הבאה

תשובות קצרות:
1. לא יודע מבחינה בירוקרטית הקשורה לעבודתו, אך מבחינת מעמד יתרון משמעותי לזוגות נשואים.

2. בד"כ מקבלים ב/1 מיד בפגישה הזוגית הראשונה (הפגישה השניה בסה"כ לאחר פתיחת התיק שהינה הראשונה ובה את לבדך מזמינה את בן זוגך). ניתן להתחיל לעבוד מיד.
זוגות נשואים מקבלים אשרת תייר עם אישור עבודה (ב/1) למשך חצי שנה בלבד, לעומת זוגות לא נשואים שנמצאים במעמד זה 3 שנים. בתום זמן זה, מעמדכם משתדרג ל-א/5 תושב זמני (ארעי) ומקנה תעודת זהות, זכויות סוציאליות, קופ"ח ועוד לאחר תקופת הכשרה (המתנה) של 183 יום מרגע קבלת א/5 (ולא כניסה לישראל).

3. משרד הפנים נוטה להחמיר ועל אף שלא רשום זאת בנוהל (הוא לא מעודכן) הם כן דורשים הזמנה מראש כמו לזוגות נשואים. לאחר אישור הבקשה מספיק כרטיס בכיוון אחד.

4. ראי סעיף 2, תקופת הכשרה 183 מקבלת א/5.
זאת אומרת זוגות נשואים ב/1 חצי שנה ראשונה + 183 יום המתנה לאחר קבלת א/5 = כשנה מיום הכניסה לישראל זכאים לביטוח לאומי וחברות בקופת חולים.
זוגות לא נשואים, 3 שנים ב/1 + 183 יום המתנה לאחר קבלת א/5 = כשלוש שנים וחצי מיום הכניסה לישראל זכאים לביטוח לאומי וחברות בקופת חולים.

כל התקופה שאין לו זכאות לבט"ל וקופ"ח, עליכם להסדיר ולדאוג לביטוח רפואי פרטי מה שבד"כ לא זול, במיוחד שזה נמשך לתקופה של 3 וחצי שנים במצב שבו אינכם נשואים.

בהצלחה.

LeeluDallas

New member
תודה! ועוד שאלות

Elicoz, תודה רבה על התשובה! זה ממש עוזר, כבר פחדנו שהוא יצטרך לבלות חצי שנה ללא אישור עבודה (נשמע כאילו חלק מחברי הפורום היו במצב הזה).

שתי שאלות נוספות
1. ידוע לכם האם מסמכים באנגלית מארה"ב צריכים להיות מתורגמים, או רק מאושרים בחותמת אפוסטיל?
2. האם כדאי לצרף מכתבים מחברים/משפחה רק ישראליים (+צילום ת.ז.), או שיש משקל למכתבים מהמשפחה/חברים האמריקאיים?

elicoz

New member
תשובה

אין צורך לתרגם, ניתן לקבל מסמכים באנגלית. המסמכים חייבים להיות מאומתים ע"י אפוסטיל.
חובה להציג את המסמכים המקוריים ואת הצילום למסור למשרד הפנים.

צירוף המלצות זה חלק מהדרישה בנוהל, כל המלצה רק תוסיף ולא תגרע.
אני הסתפקתי ב-3 המלצות מחברים בארץ וזה גם סיפק את משרד הפנים.

אל תשתמשי בכל מאגר החברים כרגע, תצטרכי להביא המלצות לאורך כל ההליך בעתיד.

בהצלחה.

LeeluDallas

New member
האם אפשר לקיים פגישה ראשונה (הזמנת בן הזוג) בקונסוליה בחו"ל?

תודה לכולם על התשובות! אנחנו ממשיכים להתכונן לתהליך ויש לי עוד כמה שאלות:

1. האם אפשר לבצע את הבקשה הראשונית להבאת בן זוג (לויזה ב2) בקונסוליה בחו"ל (ארה"ב)?
אם כן, האם אפשר לקבוע את הפגישה לקבלת ב1 בעודי בארה"ב?
אני שואלת כיוון שאני מעדיפה להגיש את הבקשה כשאני עוד בארה"ב, ואז נוכל להגיע שנינו ביחד לארץ ולהתייצב בפגישה לב1 באופן מיידי.

2. אם התשובה ל-1 היא כן, אז האם אפשר גם לבצע את הפגישה לב1 בקונסוליה בארה"ב?

3. הם בן זוגי יכול לצאת מהארץ למספר חודשים (4-6) אחרי קבלת ויזה ב1? זאת במטרה לסדר את ענייניו בארה"ב, להתחיל לחפש עבודה בארץ כל עוד הוא מקבל משכורת אמריקאית, ולהצטרף אלי מספר חודשים מאוחר יותר? האם המהלך הזה יפגע ביכולתו לקבל ויזה א5 אחרי חצי שנה (בהנחה שאנחנו נשואים) ?

4. לבסוף, האם מוטלת עלי חובה לדווח בארץ שאני נשואה אם נישאתי בארה"ב לאזרח אמריקאי (לא ישראלי) אם בעלי לא מגיע איתי לארץ? אם לא, מה הסטטוס שלי אם נולד לי ילד, ומה הזכויות בביטוח לאומי?

תודה רבה לכולכם, התשובות שלכם יקרות מפז בתהליך הלא-פשוט הזה!

לגבי עלות ביטוח רפואי

ביטוח פרטי לא בהכרח יותר יקר.
מס בריאות בארץ הוא יחסי למשכורת, ולכן אם ירוויח מעל סף מסוים ביטוח פרטי יהיה זול בהרבה מלשלם מס בריאות.

למעלה