ויזת סטודנט....

lionzion

New member
ויזת סטודנט....

גירשו אותי מארה"ב ואני רוצה לקבל ויזת סטודנט לאנגליה. האם הם יתנו לי והאם הם יכולים לדעת אם גירשו אותי מארה"ב??? תודה

Nobilis

New member
תשובה

האם הם יתנו לך? אין שום דרך שנוכל לענות לך בלי פרטים, וגם אם תיתן פרטים, עדיין לא נוכל לתת יותר מניחוש מחושב, שכן ההחלטה היא של השגרירות הבריטית בישראל, ולא שלנו. לגבי האם ידעו - ראשית, בטפסי הבקשה של הויזה אתה צריך לרשום האם גורשת אי פעם ממדינה אחרת. במידה ותשקר, ויתפסו אותך, הבקשה שלך תסורב בוודאות. במידה ותשקר, ויתפסו אותך בהמשך (כלומר, לאחר שתקבל ויזה ותגיע לבריטניה) יכולים לבטל לך את הויזה, ולגרש אותך. אם אתה משתמש עדיין באותו הדרכון שהיה לך כשגורשת מארה"ב, הרי שיש בו חותמת שחורה (כנראה) שמעידה על הגירוש שלך. אם החלפת/תחליף דרכון לפני בקשת הויזה אין לי מושג אם הם יכולים לדעת. אבל, אני יכול לנחש שמישהו שמגיע אליהם עם דרכון חדש לחלוטין מעורר חשד מסויים, ויתכן שיחמירו בבדיקות שלך.

רק הערה קטנה

ואני מסייגת מראש, אין לי שום דרך לדעת על מידת חשדנותם כלפי משהו, אבל לגבי הדרכון החדש - דרכון שהוא בן למעלה מחמש או עשר שנים (לא זוכרת איזו מהשתיים) - חייבים להחליף בחדש ולא ניתן להאריכו. נסעתי לצרפת ולאנגליה מיד אחרי שהחלפתי, מהסיבה הזו, לדרכון חדש לגמרי, ואני לא חושבת שמישהו התעניין. אין לי באמת מושג אם הם בודקים או לא, אבל הוצאת דרכון חדש לגמרי היא לא בהכרח בנסיבות מחשידות.

Nobilis

New member
את לא באותו הסטטוס כמוהו...

הוא מבקש ויזת סטודנט (בניגוד אליך, למיטב ידיעתי), שהיא ויזה "חשודה" מראש, שכן יש לא מעט שמוציאים אותה דרך מוסדות קקיוניים רק כדי לעבוד. מן הטעם הזה, אני חושד (לא יודע, רק חושד) שיתייחסו באורח ביקורתי יותר למי שמגיע עם דרכון חדש לחלוטין כשהוא מבקש אותה. כשאני אומר "אורח ביקורתי" אינני מתכוון כמובן לפסילה מיידית של הבקשה, אלא לכך שיתעמקו יותר בנתונים שמסר, במוסד אליו הוא הולך ללמוד, וכו.

lionzion

New member
שלום nobilis

אז ככה יש לי דרכון זר שדרכו אני רוצה להגיש את הבקשה והדרכון הזה חדש בלי שום חותמת ולא קשור לדרכון הישראלי. מאז שגורשתי מארה"ב החלפתי את הדרכון הזה ואפילו הספקתי להיות באנגליה כתור תייר 4 חודשים, בדרכון הישראלי יש הפנייה לכך שהדרכון הוא תחליף לדרכון הקודם שבו יש לי את החותמת, אז אם ככה הם יכלו לבדוק את זה כאשר הגעתי כתור תייר לשם. אם אני יגיד בבקשה שגירשו אותי אז בוודאי הם לא יתנו לי להיכנס. השאלה היא אם דרך הדרכון הזר ( דרא"פ ) הם יכולים לבדוק עם שגרירות ארה"ב?

Nobilis

New member
אם הבנתי נכון...

גורשת מארצות הברית עם חותמת בדרכון הישראלי. כעת אתה רוצה להגיש בקשה על הדרכון הדרום אפריקאי. בעיקרון אין דרך שהם יוכלו לדעת על גירוש שלך כאזרח ישראלי כאשר אתה מגיש בקשה עם הדרכון הדרום אפריקאי. אבל, וזה אבל גדול, מה שאתה מציע מחשיד מאד. הפקיד בשגרירות בוודאי יתמה למה אתה מגיש בקשה בשגרירות בתל אביב עם הדרכון הדרום אפריקאי ולא הישראלי. בנוסף, וודא עם השגרירות שהם בכלל יטפלו בבקשה - לעיתים שגרירויות לא מטפלות בבקשות של מי שאינם אזרחים מקומיים.

למעלה