ויזת סטודנט

lenka1234

New member
ויזת סטודנט

אני מתכננת לנסוע לקנדה בספטמבר 2013 לעשות קורס אנגלית ואז לגשת ולשפר את ציון ה Toefl שלי ובנוסף לעשות אחר כך סימסטר בתור סטודנטית כללית באוניברסיטה שבו אשלים קורסים שיעזרו לבקשה שלי ללימודי תואר שני(במוסדות אחרים) או להשלמה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. כל התהליך הזה אמור להיות עד מאי. 2014 במידה ואתקבל למוסד לימודים ( אני אנסה לאגיש לכמה), אתחיל בספטמבר 2014. האם אוכל להאריך את ויזת הסטודנט שלי מקנדה? ( יש 4 חודשים באמצע שאני לא לומדת) ואם לא ואחזור לארץ במאי האם יעשו לי בעיות להוציא עוד הפעם ויזת סטודנט?

Philip Jr

New member
תגובה

לא כל כך הבנתי את המצב שלך, אבל הייתי ממליץ לך לשאול בפורום עוברים לקנדה, שם מתמחים קצת יותר בנושאי הויזה לקנדה.

lenka1234

New member
ויזת סטודנט

הי השאלה שלי היא האם ניתן להוציא וזית סטודנט לקנדה ללמוד שם קורס אנגלית וקורסים כסטודנט כללי ואז לחזור לארץ ולהוציא שוב ויזה לקנדה לתואר שני ?

Philip Jr

New member
לא יודע..

אני לא מוצא סעיף רשמי שימנע ממך להוציא ויזת סטודנט פעמיים, אבל זו ממש לא המומחיות שלי.

שאלי בפורום עוברים לקנדה והם יתנו תשובה מוסמכת יותר.

lenka1234

New member
ויזת סטודנט

אוקיי פרסמתי גם בפורום של עוברים לקנדה

תודה

בעיקרון כן - אבל את מבלבלת כמה דברים יחדיו

ויזה ללימודי מכינה באנגלית - זו שאת תקבלי בשביל הקורס אנגלית שלך, מאפשרת לך לבקש בקשה לויזת לימודים לתואר אקדמי בהמשך. כמובן שאם לא סיימת את לימודי המכינה בהצלחה, אז לא תוכלי להגיש ויזת המשך ללימודי תואר (לא משנה אם ראשון או שני, אבל בד"כ מכינת אנגלית זה לפני ראשון, לא לפני שני).

ויזת לימודי מכינה לא מאפשרת לך להירשם לקורסים מן המניין - אלו שתצטרכי כדי להשלים תואר (בהנחה שהמח' המיועדת תסכים לסידור) או כדי לשפר את ידיעותיך בנושא מסוים. בשביל קורסים כאלו צריך ויזת לימודים 'רגילה' לתואר. אני לא מאמין שיש אוניב' ציבורית שתסכים לרשום אותך לקורסים כאלו עם ויזת המכינה.
זאת ועוד, לימודי מכינה הם 'משרה מלאה' (הרבה שיעורי דקדוק, כתיבה וכד') ואני לא רואה איך יהיה לך זמן במערכת 'המובנית' שלהם לקחת קורסים אחרים.
אם את רוצה לקחת קורסים לשפר ידע ולהיות יותר 'אטרקטיבית' לתוכנית לתואר שני, תנסי למצוא תוכנית חילופי סטודנטים ולקחת את הקורסים האקדמיים דרכה. אבל, לא אחרי שעשית את המכינה - רק לפני אחרת, הבקשה למכינה תיראה רע וחסרת טעם (כי כבר עשית קורסים אז את לא צריכה מכינה).

לא מובן לי מה בסופו של דבר את מנסה להשיג. אם נבין את המטרה נוכל להתייחס בצורה יעילה יותר לתהליך.

lenka1234

New member
ויזת סטודנט

תודה על התשובה.!!! יש לי כרגע תואר ראשון המטרה שלי היא ללמוד לתואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית או להתקבל לתואר שני בעבודה סוציאלית, חינוך או ילדים ונוער בספטמבר 2014. ניסיתי להתקבל לתואר שני בעבודה סוציאלית לספטמבר 2013 אבל לא התקבלתי בגלל האנגלית וחוסר נסיון תעסוקתי. קיבלתי בToefl 83 שרוב האוניברסיטאות דורשות 90 ומעלה. יש לי עוד זמן עד הגשת הבקשה הבאה ואני רוצה לנצל את הזמן ביעילות לשיפור הבקשות. התוכנית שלי היא לנסוע לקורס אנגלית בסמסטר ספטמבר 2013 בנתיים להתנדב בעבודה שקשורה לעבודה סוציאלית/עבודה עם ילדים( הבנתי מהאוניברסיטה שמותר להתנדב) וכך לצבור נסיון תעסוקתי בהתנדבות ולגשת שוב למבחן הToefl כאשר יהיה בקנדה ולאחר מכן להמשיך לעוד סמסטר באותה האוניברסיטה לעשות עוד קורסים בעבטדה סוציאלית כסטודנטית בתואר ראשון כללי, הקורסים יחזקו את הבקשה שלי להתקבל לאוניברסיטאות. קיבלתי מכתב קבלה לקורס באנגלית ומכתב קבלה על תנאי לאוניברסיטה במידה ואעבור את הקורס באנגלית. הבנתי שאפש להאריך את הויזת סטודנט מקנדה. הבעיה שלי היא שאסיים את הסמסטר השני במאי וישארו לי עוד 4 חודשים של מרווח עד ספטמבר 2014, במידה ואתקבל לאוניברסיטאותהאם אוכל להגיש בקשה לויזה מקנדה במאי, כלומר להאריך א הויז הקיימת? או שאצטרך לחזור לארץ ולהגיש משם? והאם יעשו לי בעיות עם זה שאני מבקשת?

Gidi Shemer

New member
אני מניח שבדקת כבר

אבל רק לשם הזהירות- את משוכנעת שאפשר לעשות שם תואר ראשון נוסף?

בארה"ב למשל קיים מספר לא מבוטל של אוניברסיטאות שלא מאפשר לעשות תואר ראשון אם למועמד כבר יש תואר ראשון מאוניברסיטה מוכרת.

lenka1234

New member
הי כן בדקתי

יש אפשרות לעשות תואר ראשון נוסף בשנתיים

Gidi Shemer

New member

אני לא בטוח שלגמרי הבנתי את מה שאת אומרת

בואי ננסה את זה ככה:
סמסטר סתיו 2013- מכינת אנגלית באוניב' קנדית X + התנדבות בקהילה.
סמסטר חורף 2013 - קורסים כלליים בעו"ס באוניב' קנדית X + התנדבות בקהילה.
סמסטר סתיו 2014 - תחילת לימודי MA בעו"ס באוניב' קנדית Y או במידה ולא מתקבלים לימודי BA עו"ס באוניב' קנדית TBD.

האם זה נכון מבחינת התוכנית שלך?
אם כן, אז אני שב ומסביר שאת לא יכולה לקחת קורסים כלליים בעו"ס בסמסטר חורף 2013 אם אין לך ויזת לימודים לתואר. בשלב הזה, אם הבנתי נכון, תהיה לך רק ויזה ללימודי מכינה. ובכלל, לימודי מכינה הם שני סמסטרים לא רק אחד. אז איך זה מסתדר?

אם תסיימי את המכינה בהצלחה, ויש לך מכתב קבלה על תנאי לשנת 2014, אזי סביר להניח שתוכלי להפוך את ויזת המכינה לויזת לימודי תואר מבלי להצטרך לצאת מקנדה. כל נושא חידושי, הארכות ושינויי ויזות לימודים נעשים מול משרדי ה CIC במחוז המגורים ולא דרך ת"א.

בכלל, ברמה העקרונית, מהשגרירות בת"א את לא מקבלת את אשרת הלימודים אלא רק מכתב שאומר שכשתגיעי לקנדה, אז פקיד ההגירה בשדה התעופה ייתן לך את אשרת הלימודים (או יסרב).

עוד נקודה, מה גורם לך לחשוב/לדעת שקורסים בתואר עו"ס בקנדה יחזקו את בקשתך להתקבל לאוניב' באותו התואר/תואר שני? מישהו אמר לך את זה בוודאות? אני חייב להודות שזה נשמע לי מעט תמוהה.

lenka1234

New member
כן זה נכון מבחינת התוכנית

אני מתכננת להיכנס על ויזת מכינה ולהפוך את ויזת המכינה לויזה לתואר כאשר כבר אהיה בקנדה, מותר להאריך ולשנות את הויסה לפחות 30 יום לפני שהויזה פגה וזה מה שאעשה, יש לי כבר מכתב קבלה על תנאי לאוניברסיטה.ואז אני אקח קורסים בעבודה סוציאלית. כאשר אגיע אתייעץ כבר גם עםאנישם מהאוניברסיטה איך לשנות את הסטטוס אני בטוחה שאני לא הראשונה שעושה את זה מהסטודנטים הזרים. הקורס שלי באנגלית הוא סמסטר אחד, 12 שבועות, באוניברסיטתunbc לפי הציון הtoefl אני מתקבלת לרמה הכי גבוהה שמכינה לאוניברסיטה אז אני צריכה רק סימסטר. הסתכלתי על דרישות הקבלה לתואר bsw נוסף באותה האוניברסיטה וגם דיברתי עם האוניברסיטה וכתוב שמצפים ממעומד שיהיו לו קורסים שווי ערך ל4 קורסים קנדים ספציפיים טרם הבקשה ואין לי אותם.

lenka1234

New member
כן שאלתי משהו אחר

מה קורה כאשר אני מסיימת במאי את הקורסים, במידה ואני אתקבל לאחת מהאוניברסיטאות לתואר שני או bsw האם אני אצטרך לחזור לישראל להוציא ויזה שוב או שאני אוכל להאריך מקנדה למרות שיש 4 חודשים באמצע שבהם אני כבר לא לומדת ?

או! סוף סוף אני מבין מה המידע שחיפשת

התשובה מאוד פשוטה.
אפ סיימת את המכינה, כלומר, הם מוכנים להוציא לך מסמך שאומר שסיימת בהצלחה, ויש לך מכתב קבלה עקרוני מהאוניב' (או אוניב' אחרת) לא משנה לתואר ראשון או שני, להתקבל אם תעמדי בתנאי המכינה, אז כן! תוכלי להגיש בקשה להארכת ויזה לקראת לימודים, והם לא צפויים לעשות בעיות על סמך הארבעה חודשים שבאמצע.
אבל, לא תוכלי לעבוד בחודשים האלו באופן חוקי, ולדעתי, תצטרכי גם לארגן ביטוח בריאות פרטי כי לא תהיה לך המעטפת הרשמית של האוניב'. אגב, מכיוון שבשלב הזה תהיי חמישה חודשים מחוץ לישראל, תצטרכי לעשות ביטוח מקומי קנדי. אף חברת ביטוח ישראלית לא תסכים לבטח אותך לארבעה חודשים אחרי שלא היית מבוטחת חמישה, וממש לא שווה לך לשלם על פוליסה לתשעה חודשים כשבפועל יש לך ביטוח בזמן המכינה ממילא.

ועוד עניין שלא דנו בו בכלל, אם יש לך בן/בת זוג, לא תוכלי להביא אותם לקנדה על אשרת עבודה לזמן הזה. לכל היותר הם יוכלו להגיע כתיירים. כנ"ל ילדים, לא יהיו זכאים לחינוך בתקופה הזו כי הם יהיו על תקן תיירים. ויזות בני זוג מתחילות מתקופה של שנתיים ומעלה.

למעלה