ויזת סטודנט

oOsheOo

New member
ויזת סטודנט

אולי תוכלו לעזור לי...
התקבלתי ללימודים בארה"ב שהיו אמורים להתחיל החודש והוצאתי ויזת סטודנט (F1), איתה ניתן להיכנס לארה"ב בפעם הראשונה עד 30 יום לפני תחילת הלימודים. א-ב-ל, אחרי שהוצאתי את הויזה דחיתי את תחילת הלימודים בסמסטר, ככה שאתחיל ללמוד רק בינואר.
השאלה שלי היא האם הויזה שכבר הוצאתי (שהייתה רלוונטית לסמסטר עליו ויתרתי) עדיין תקפה? האם אוכל להיכנס איתה לארה"ב בחודשים הקרובים (לפני שיהיו 30 יום לתחילת הלימודים שלי בפועל)? בכניסה לארה"ב בודקים את המסמכים שלי בלבד או שמצליבים אותם עם מידע נוסף מעודכן יותר מבית הספר?

RoyG NJ

New member
הייתה אמור לקבל טופס חדש.

טופס DS-2019 - או שאני טועה במספר ... תבדוק בפורום לומדים בחו"ל.
לדעתי הם בודקים מול הטופס ומול הויזה.

eladts

New member
הטופס נקרא I-20

DS-2019 זה של ויזת J. אבל בלי קשר לשם הטופס, הוא תקף רק כל עוד הסטונדט הוא אכן סטודנט בפועל. בדיוק כדי למנוע מקרים כאלו הקימו את מערכת SEVIS, שבעזרת מעדכנים מוסדות אקדמאים את ההגירה. מה שזה אומר הוא שאם פותח השרשור ינסה להגיע עם טופס I-20 ישן סביר מאוד שבהגירה יראו במחשב שהטופס לא תקף ואז לא רק שהוא לא יוכנס, הוא גם יקבל חותמת שחורה בדרכון.

http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1268.html#3

oOsheOo

New member
אז בעצם

אם אני רוצה להיכנס לארה"ב לפני שאקבל טופס I-20 חדש לסמסטר הבא (מה שיקרה רק בסביבות דצמבר) אני צריכה להוציא בינתיים ויזת תייר?

Boston Guy

New member
אין הרבה טעם לנסות לקבל ויזת תייר

לא סביר שהקונסוליה תנפיק לך ויזת תייר אחרי שבחרת לא להשתמש בויזת הסטודנט שהנפיקו לך.
הם יחשדו שמטרת הביקור שלך אינה "תיירות".

למעלה