ויזת מתמחים

take out

New member
ויזת מתמחים

אהלן!
אני בן 22, סטודנט בלימודי תעודה בנושא עיצוב גרפי.
אני מתעסק בעיצוב גרפי ותכנות (Front end web development) כבר כמה שנים, לתכנות נכנסתי לאחרונה, אך עיצוב גרפי מעסיק אותי מגיל 15 לערך.

קיבלתי הצעה לעשות התמחות במשרד בלוס אנג'לס (לא... זה לא של דוד שלי
), אני עושה שיעורים אצל המנכ"ל באינטרנט, ואנחנו מדברים באי מיילים מחוץ לשיעורים, התייעצתי אתו בנושא לימודים, והוא הציע שאני אלמד בישראל שנה\שנתיים (זה מה שאני עושה עכשיו, לימודי תעודה) ולבוא לעשות התמחות אצלו.
קצת נתונים שאולי קשורים:
אני דובר אנגלית כשפת אם.
יש לי דרכון רומני.
אין לי כרגע ויזת תייר לארה"ב, הייתה לי, אך לא ניגשתי לחדש אותה כי זה לא היה נראה לי חשוב באותה תקופה (טירונות), בנוסף בקיץ הקודם הייתה לי ויזת חילופי תרבויות כשהתנדבתי במחנה קיץ בארה"ב מטעם הסוכנות היהודית שפג תוקפה בתום תקופת העסקתי (שלושה חודשים סך הכל).

הוא רוצה לקשר אותי לעורכת דין בארצות הברית שמתעסקת בתחום, אבל לפני שאני שופך סכומי עתק על עורך דין אמריקאי, רציתי לדעת מה אתם חושבים.
האם לדעתכם אהיה זכאי לויזה בעוד שנה מעכשיו (גיל 23)?
מה כוללת ויזת המתמחה לארה"ב?
מה עליי לברר אם המעסיק לפני שאני טס? אני ממש חסר מושג לגבי מה מקובל ומה לא בכל הקשור להתמחויות בארה"ב, ממה שהצלחתי להבין מישראלי שגר באיזור, הוא אומר שהוא לא מכיר אף חברה באיזור עם תוכנית שבה המתמחים מקבלים שכר, אבל זה מקובל עליי, במיוחד שואכל להמשיך לעבוד בעיצוב דרך האינטרנט בסופי שבוע.

תודה מכל הלב, יש פה אנשים עם ידע רב ומאוד נעים לראות שהם מוכנים לשתף אותו.

GeJuFan

New member
אתה לא שופך עתק על כלום

עם המעסיק רוצה אותך, הוא זה שצריך לשפוך עתק לעו"ד שיעזור לו לשכנע את הרשויות האמריקאיות שיש לך משהו שאין לעוד אלפי אחרים עם תעודה וניסיון דומה לשלך.

עכשיו בוא נשאל: מה השכר שתקבל, איפה החברה? במה בדיוק היא עוסקת?
האם אתה יודע מה עלויות המחייה בעיר, כמה יעלה לך לשכור דירת סטודיו/חדר/שני חדרים נורמלית!! באיזור בטיחותי של העיר. כמה יעלה לך חשמל, חימום (מאד מאד חשוב! במיוחד אם זה בעיר שמאד קר בה בחורף) מים. מים וחימום מופעלים בארה"ב כמעט בכל מקום ע"י גז (או נפט אחד מהשניים).
עלויות של אוכל, ביטוח רפואי. מיסים שונים אולי תצטרך לשלם.. ביטוח רכב, אם תקנה רכב, וכו' וכו'. זה רק קצה המזלג.
איזו סוג ויזה הוא רוצה להוציא לך?

לא הבנתי את המשפט "אוכל להמשיך לעבוד בעיצוב..." אם אתה נוסע על ויזה שהמעסיק מוציא לך ושמו רשום בויזה מותר לך לעבוד אך ורק בשבילו. לעבוד בסופי שבוע למשהו שהוא לא בשביל המעסיק שלך יהיה, למיטב זיכרוני עבירה על סוג הויזה שלך ותנאי להפסקת הויזה. במיוחד אם אתה מרוויח מכך כסף.

אני לא יודעת איזו ויזה מקבלים מתמחים

כך שאני לא יכולה להגיד לך באיזה תנאים תצטרך לעמוד. על פניו, כל הסיפור נשמע קצת בעייתי.
לגבי ויזות עבודה, למיטב ידיעתי החוק הוא שכל ההוצאות צריכות להיות של המעסיק, כך שאין לו מה להפנות אותך לעו"ד וזה לא אמור לעלות לך הון עתק.
אולי הוא מתכוון לויזה כמו M או J שקשורות לתחומים של הכשרה והשכלה, וגם הן לדעתי לא אמורות לעלות לך הון עתק ולהוציא אותן לא אמור להיות משהו שאתה תצטרך עו"ד בשבילו.
אז לדעתי אתה צריך לברר - יכול להיות שהמנכ"ל הזה מאוד רוצה אותך ופשוט לא מבין בויזות ובמעבר לארה"ב (ולכן הוא לא יודע שלסדר לך ויזה שתוכל לבוא איתה לארה"ב זו האחריות שלו, הוא צריך לטפל בזה, להיות מסוגל להוכיח שהוא זקוק לך דווקא וכדומה) אבל גם יכול להיות שהוא קצת מנסה "לנפנף" אותך ע"י זה שהוא שולח אותך לעורכת דין, כי למיטב ידיעתי (אולי בפורום 'עוברים לארה"ב' 456 יידעו יותר) ויזה מהסוג שאתה צריך היא ויזה שאת מירב המאמץ להוציאה משקיע המעסיק, ולא המועסק.
שיהיה בהצלחה!

BigMatilda

New member
לדעתי את צודקת, נשמע שהמעסיק קלולס

פחות המעבר הוא ללוס אנג'לס, כך ששלג וקור עז לא יהיו בעיה

אולי המנכ"ל יכול לקשר אותך לאנשים אחרים בחברה

שהגיעו מחוץ לארה"ב כדי להתמחות או לעבוד בחברה הזו, והם יוכלו לחלוק איתך מנסיונם - איזה ויזה יש להם ואיזה הליך הם עברו כדי לקבל אותה.

למעלה