ויזת לימודים-J1

• פותח הנושא liria
  • פורסם בתאריך

גברת בץ

New member
אני לא מנסה להתווכח

אני בסך הכל אומרת שאפשר לקבל J גם בלי מימון מלא מהאוניברסיטה. יש הבדל בין כסף למימון הנסיעה (שיכול להיות גם עזרה מההורים לדוגמא) למלגה - שקשה יחסית לקבל לתואר שני.

Philip Jr

New member
שמת לב

שכתבתי זאת לפני שפתחת את כל השרשור הזה? בהודעתי "ליתר דיוק".

ומעבר לזה, אני לא יודע אם את לומדת בחו"ל כרגע, או על ויזת J בעצמך, אבל יש לא מעט קשיים למי שמנסה להוכיח אחוזים גבוהים מהמימון ממקורות אישיים.

הסיבה פשוטה - למרות שהנהלים מאפשרים זאת, אין למוסד האקדמי / לרשויות ההגירה שום יכולת לדעת שאותם 50000 דולר (נניח) ששוכבים להורים שלך בחיסכון באמת ילכו לילד שחולם על MBA בחו"ל, או שההורים לא יוציאו יום אחרי זה משכנתא וישקיעו הכל בדירה. מימון ממשלתי או מוסדי הוא מובטח, מימון אישי בעצם מכריח את המוסד לקחת הימור שהם לא תמיד מוכנים לקחת. האוניברסיטה שלי הסכימה להוציא לי J רק כשבדקו שהמימון שלהם מספק לזוג (על הנייר, שקר גס במציאות מן הסתם), ולא היו מוכנים לקבל כספים שלנו כערבון אישי שלי למימון הנסיעה.

אז בהחלט שווה לנסות לקבל ויזת J כל עוד הסכום הסופי מראה על מימון מלא של השהייה, אבל אם בתוך התמהיל כספים רבים מדי הם מהפק"מ של מר וגברת כהן ממש לא בטוח שזה ישכנע את האוניברסיטה או את הקונסול.

גברת בץ

New member
באמת שלא באתי להתווכח

אבל כתבת שם גם שזה די בלתי אפשרי.
כל מה שניסיתי לומר פה, זה שלמרות כל הסימוכין שאתה מביא, ובלי לזלזל בהם לרגע, במבחן המציאות נראה שיותר אנשים מצליחים לקבל J ממה שנראה מהדרישות.

אם זה ממש מטריד אותך, אני יכולה לשאול את אותם אנשים איך בדיוק הם עשו את זה. אבל בוודאות אין להם מימון שכל מלא או אפילו קרוב לזה.

Philip Jr

New member
"די בלתי אפשרי"

לקבל J כש - 50% המלגה הם המימון היחידי, לא באופן כללי.. ואם את בארה"ב אז את יודעת שדרישות ונהלים הם לא משהו גמיש. אני אפילו אתקן ל - "בלתי אפשרי לחלוטין" לקבל J כשהמלגה החלקית היא המימון היחיד.

לא מטריד אותי כלל, אותם אנשים קיבלו לבטח מימון מגורם ממשלתי / מוסדי / עבודה + מימון חלקי אם לא מלא מהאוניברסיטה, בדיוק כפי שכתוב באתר של UCLA וכל אתר אחר שבטח תמצאי לתואר MBA.

המשך הדיון מכאן כבר מיותר.

גברת בץ

New member
בוודאי שמיותר

כי אתה בטוח שאתה צודק, ולא מעניין אותך שעובדתית המצב שונה.

אצלנו הדרישה היא ל-״majority of funds" ממימון חיצוני, ואני מכירה לפחות אחד שיש לו רק קצת יותר מחמישים אחוז (שילוב של מלגה ומימון ממשלתי מארץ המוצא שלו) וקיבל.

Philip Jr

New member
דוגמא לתגובה האחרונה שלי

מתוך האתר של ביה"ס למנהל עסקים של UCLA:

Visa Types

About 95% of international MBA students get an F-1 visa

About 5% of international MBA students get a J-1 visa, if they have a corporate or government sponsor paying at least half of the minimum resources required, as shown in a sponsorship letter
Most spouses and children get an F-2 visa (which does not allow employment), and those accompanying a J-1 student get a J-2 visa (which does allow employment authorization)

למעלה