ויזת לימודים-J1

• פותח הנושא liria
  • פורסם בתאריך

liria

New member
ויזת לימודים-J1

אז ככה, בעלי התקבל לMBA בארה"ב, ולכן מספר שאלות:
1. מתי ניתן/צריך להתחיל בתהליך קבלת הויזה?
2. איך ניתן לקבל ויזת J1 על מנת שאני אוכל לעבוד בזמן שהוא לומד?
תודה רבה!!

הי, עניתי לך גם בפורום השני

כעיקרון הליך קבלת ויזת סטודנט הוא די קצר - אתם תצטרכו למלא כל מיני טפסים בשביל האוניברסיטה, ולבסוף תקבלו מהם טופס I20 (אם זו ויזת F) או טופס DS2019 (אם זו ויזת J) שאיתו קובעים ראיון בשגרירות ארה"ב בישראל לצורך קבלת הויזה. הנסיון הנפוץ (כאן בפורום ושל אנשים שאני מכירה) הוא שעיקר מה שהם רוצים לראות בשגרירות בראיון לויזת סטודנט זה שיש לכם יכולת לממן את הלימודים והמחיה בארה"ב בזמן הלימודים בלי שתצטרכו לעבוד.

למיטב ידיעתי, לקבל ויזת J עבור תואר MBA זה די מאתגר. על מנת לקבל ויזת J ולא F (שהיא הסטנדרטית) צריך להראות שיש לכם מימון חיצוני ללימודים - מלגה מהאוניברסיטה, מגוף ממשלתי, מקרן כלשהי - רק לא מהחסכונות שלכם. בנוסף, יש מוסדות שבכלל נותנים ויזת J רק לדוקטורנטים ומעלה.
בהצלחה!

liria

New member
אוקי אז....

ראשית תודה רבה! האם זה אומר שמלגה מהאוניברסיטה (בגובה 50% מהשכ"ל) מספיקה?
האם עלי לבקש מהאוניברסיטה את סוג הויזה הזאת ואח"כ גם מהשגרירות?

ateo

New member
נראה לי שהכוונה היא למלגת שכ"ל + מלגת מחייה

liria

New member
אז המכתב המפורסם...

שהישראלים תמיד מספרים עליו זה מכתב ממעסיק שמיועד לאוניברסיטה ומעיד על כך שהעסק ערב לנו מבחינה כלכלית?

המכתבים שאני מכירה הם

1. מכתב ממעסיק כשמבקשים ויזת תייר, שבו המעסיק מצהיר שמבקש ויזת התייר רק נוסע לחופש ויחזור לארץ.
2. מכתב שכותבים בעלי ויזת J2 כשהם מבקשים את אישור העבודה.

אני חושבת שמכתב ממעסיק בנוגע לויזת J1 יכול לעזור רק אם המעסיק ממש מממן לך את הלימודים, אבל אני לא בטוחה בזה.

Philip Jr

New member
אני מניח שאת מתייחסת למכתב

שבו כאשר ישראלי מנסה להוציא ויזת תייר הוא מביא מכתב ממעסיק כדי להוכיח מרכז חיים בישראל ושהוא לא מהווה סיכון לניסיון הגירה לא חוקי לארה"ב.

האם המעסיק של בעלך מוכן לממן את לימודיו, ולהצהיר על כך בגיבוי של מסמכים בנקאיים? אם כן נותר רק לבדוק מול האוניברסיטה אם זה יתקבל לצורך הוצאת ויזת J. לא שמעתי באופן אישי על מקרים כאלו בעבר.

Philip Jr

New member
תשובות

א. תצטרכו להוכיח מימון מלא, מלגה בגובה 50% לא מספיקה לויזת J ככל הידוע לי.

ב. סוג הויזה שתקבלי תלוי רק במסמך שהאוניברסיטה תנפיק לך. אם היא תשלח לכם DS2019 אזי כשתלכו לשגרירות תקבלו ויזות J אם יאשרו לכם את הויזה שם. במילים אחרות, אתם מבקשים מהאוניברסיטה בלבד לקבל ויזה מסוג מסוים.

Philip Jr

New member
ליתר דיוק

עליכם להוכיח יכולת לממן את השהות הזמנית בארה"ב כולל מחייה. די בלתי אפשרי שמלגה בגובה של 50% תוכיח זאת לקונסול שבוחן את הבקשה. אבל - לפחות באופן חלקי גם הוכחה של כספים זמינים שלכם יכולה לעזור.

Philip Jr

New member
50 אחוז מה?

50 אחוז מלגה? נהדר, אז הם הוכיחו שיש להם יכולת לממן את החמישים אחוז האחרים, סכום כסף נכבד למדי ברוב המקרים שאין לאנשים רבים. אם יש לגברת LIRIA עשרות אלפי דולרים מאיפשהו אז היא מסודרת!

תנאי הסף לקבלת הויזה מצוינים במפורש באתר של ה - STATE DEPARTMENT, וכוללים דרישה מפורשת להוכיח יכולת לממן באופן מלא את השהות בארה"ב.

גברת בץ

New member
סליחה על הקצרנות

אני רק עם הטלפון בימים אלה.
מאחר ואני לא נכנסת לכיס של אחרים, אני לא יודעת לספר הרבה יותר.
אבל העבודה היא שכמעט כל מי שלומד איתי ונשוי קיבל J. ולרוב האנשים יש הלוואות, כך שלאו דווקא שוכבים להם סכומים כאלה בחשבון הבנק.

אני לא מנסה לסתור את מה שאתה אומר, רק מספרת שאפשר לקבל J גם ללא מלגה מלאה ומלגת מחיה.

Philip Jr

New member
גם אני נשוי עם J

את צודקת במאת האחוזים - מרבית המוסדות יתנו לדוקטורנט נשוי J אם יבקש.

אבל - אותם מוסדות יתנו את הויזה הזו כי הם גם יממנו את העלות של הדוקטורט, וגם יתנו לאותו דוקטורנט משרה / מלגת מחייה או יוודאו שיש לו FELLOWSHIP / כסף מהבית וכו.. דהיינו אי אפשר לקבל ויזת J בלי הוכחת יכולת כלכלית ללמוד ולחיות בארה"ב. יש רק שלושה תנאים מרכזיים לויזה הנ"ל, וזה אחד מהם.

ולכן... מלגת 50% לא מספיקה אם היא מקור המימון היחיד.

גברת בץ

New member
דווקא לא דיברתי על דוקטורנטים

אלא על סטודנטים לMBA

אני יכולה לנסות לברר יותר לעומק מה דרשו מהם אבל בוודאות לפחו
לשניים יש מלגות שמכסות 50-60 אחוז משכר הלימוד וזהו.

Philip Jr

New member
התנאים לויזת J

לא תלויים בסוג התואר אליו הולכים.. מרבית האנשים שמקבלים אותה הם פוסטדוקים ודוקטורנטים נשואים, בין השאר בגלל שאלו האנשים שמקבלים (לרוב) מימון מלא לשהייה שלהם ישירות מהמוסד המחקרי.

MBA לעומת זאת ברוב המקרים לא ממומן באופן מלא (אם בכלל), ומרבית הישראלים שהולכים לתואר כזה בארה"ב מתבססים על הלוואות נכבדות ועזרה מהמשפחה.

בכל מקרה דרישות הסף לויזה אינן קשורות למוסד כזה או אחר אלא להגדרות של ה - STATE DEPARTMENT והם לא השתנו. אם לא היה מעצבן כל כך לשים קישור או תמונה בתפוז הייתי פשוט מצרף את זה. מוטב לייעץ למי שהולך/הולכת ל - MBA לעמוד בדרישות האלו אם הם רוצים לקבל ויזת J, תוך יעוץ עם המחלקה והמשרד לסטודנטים בינלאומיים במוסד המדובר. חבל להגיע לשגרירות ולא לקבל אישור לויזה בגלל טעות כל כך בסיסית.

גברת בץ

New member
מי אמר שזה תלוי בסוג התואר?

התגובה שלך התייחסה ספציפית אליך ולדוקטורנטים או פוסטים שממומנים מלא, בסך הכל הבהרתי שהתגובה המקורית שלי התייחסה לסטודנטים למנהל עסקים שאין להם מימון מלא ובכל זאת קיבלו.

אני מסכימה שנכון להבין את התנאים ולהתייעץ עם המשרד שמטפל בסטודנטים זרים, רק סיפרתי מה קורה סביבי. עובדתית, יש הרבה סטודנטים ל-MBA ללא מימון מלא שקיבלו J.

Philip Jr

New member
נהדר

עם עובדות כאלו קשה להתווכח.

אבל אם הייתי רוצה, הייתי אומר שהתגובה שלי ממש לא התייחסה רק לדוקטורנטים או פוסטים, אלא לכל מי שמקבל ויזת J.

העובדות שעומדות מאחורי דבריי כתובות פה:

קישור1

ואני גם אצטט, למקרה ש:

Exchange visitor applicants must meet specific requirements to qualify for an exchange visitor (J) visa under immigration law. The consular officer will determine whether you qualify for the visa. Additionally, applicants must demonstrate that they properly meet requirements, including the following:

That they plan to remain in the U.S. for a temporary, specific, limited period;
Evidence of funds to cover expenses in the U.S.;
Evidence of compelling social and economic ties abroad; and other binding ties which will insure their return abroad at the end of the visit.

אז את יכולה להתעקש כמה שתרצי, אבל בלי הוכחת יכולת לממן באופן מלא את הנסיעה - לא מקבלים ויזת J.

למעלה