ויזה

ויזה

שלום בנדה, הביטול היה שבועיים לפני הנסיעה (עמוק בתוך תקופת הזכאות לביטול), ותזכורת נוספת על אי קבלת תגובה עשינו יומיים לפני הנסיעה - בשני אי-מיילים שנכתבו כהמשך ובמענה להזמנה המקורית שצורפה אליו (שאף היא בוצעה במייל, לאותה כתובת). כך שלא היתה כל עילה לקחת את כספנו, וזה בדיוק הדבר המקומם. באותה רוח יכול בעצם כל אחד שמספר הויזה שלנו עבר דרכו לקחת את כספנו בהזדמנויות נוספות... יתכן ולעתיד כדאי לוותר על יתרונות התקופה ואכן לטלפן.אבל מי אומר שאז לא יקחו? דפנה

ויזה

אני אובדת עצות ואולי יש למישהו רעיון מה לעשות. הזמנתי מלון בארה"ב ונתתי את פרטי כרטיס הויזה שלי כערבון. המלון מיד אישר את ההזמנה. זמן קצר לאחר מכן (שלושה שבועות לפני המועד) ביטלתי בכתב את ההזמנה. המלון לא ענה. מאחר והוא לא אישר את הביטול, כתבתי שוב ושוב ללא מענה. חודש לאחר מכן נוכה יום שהות בבית המלון מחשבוני. חוקי המלון מאפשרים ביטול עד שעה 4 אחה"צ ביום ההגעה. מויזה אין ישועה, שבן "אכן הזמנת את השרות". מה דעתכם?

תשובה

דפנה שלום, את המלון את תוכלי לתבוע והגוף היחידי שעשוי להחזיר לך את הכסף הוא ויזה. את צריכה לדרוש מהם במכתב רשום עם העתק לפיקוח על הבנקים בבנק ישראל החזר של הכסף שכן לא קיבלת את השירות והביטול שלך היה במועד. אם היה מדובר בסכום גדול הייתי ממליץ להעזר בעו"ד אך הסכום אינו מצדיק ולכן שווה לנסות לבד. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

הלנצח נצטרך עו"ד, או שיש אלטרנטיבה?

ביותר מדי מקרים אני שומע על מקרים בהם לא ניתן שרות ולא הוחזר הכסף. במיוחד במקרים כמו שלי - הודעה על הפסקת שרות. מה ניתן או מומלץ לעשות בעת ביטול "הוראת קבע" של כרטיס אשראי? מהו "מספר הביטול" שהוזכר כאן? השאלה הספציפית שלי היא: ביטלתי חשבון אינטרנט שהיה לי, וטסתי לחו"ל. אחרי 1/2 שנה גיליתי שהחשבון שלי עדיין מחוייב! האם שיחת טלפון לא מספיקה? מה אני צריך לומר לחברות הללו (כמו חברות הכבלים) כדי ש"ישתכנעו" מהפעם הראשונה? תודה, א.

למעלה