ויזה ליוון

Tolyd

New member
ויזה ליוון

נמצא עם יאכטה ביון. רוצה להמשיך להפליג מעבר ל-90 יום. פניתי לשגרירות יוון במייל לא עונים. גם טלפונית לא הצלחתי להגיע. אלי יש למישהו ניסיון מה לעשות ואם יש צורך בויזה?

zina71955

New member
ספק רב אם יאריכו לך את הויזה. הפיתרון לצאת מיוון

לתורכיה/איטליה (תלוי היכן אתה ממוקם) ליום/יומיים או קצת יותר לפי רצונך. ולחזור ליוון.

gb228

Active member
לא מדויק, כי יש מגבלה של 90 יום בתקופה של 180 יום

כלומר, טכנית, אחרי שהיה של 90 יום צריך לעזוב את אזור ה SCHENGEN ל 90 ימים לפחות.
להבנתי, ויזה לתקופה ארוכה, זה סיפור לא פשוט ותלוי מדינה.
כמו כן, רצוי לא לחרוג מה 90 ימים - זה בדרך כלל מוביל לבעיות (ונראה לי שאפילו ביוון העסק היום מספיק ממוחשב ומתועד כדי שזה לא יעבור מתחת לרדאר).

zina71955

New member
אז - עובדות.

- ברור כשמש שויזה זה מישור אחד וטרנזיט לוג זה מישור שונה ואין קשר בין האחד לשני.
- בשעתו כאשר ניתקלתי בבעיה הזו - והפלגתי הרבה שנים ביוון - ניגשתי למשמר החופים ושאלתי מה אני עושה. התשובה הייתה: צא לתורכיה ותחזור לכן בעוד יומיים. כך עשיתי ולא נזוקותי. לא הייתי צריך לחדש את הטרנזיט לוג.
בשעתו - שוב - עשיתי פרוייקט ספנותי לבעל אוניות יווני. במשך מספר חודשים טסתי לאתונה פעמיים בחודש כשאני שוהה בה כל פעם כשבוע.

doront64

New member
ויזה ליוון

השאלה המקורית בשרשור הזה היתה לגבי ויזה ליוון. אפילו הכותרת כזו, וגם הנסיון לפנות לשגרירות מעיד על עניין ויזה, לא ענייני טרנזיט לוג.. חלק מהתשובות שניתנו התייחסו בכלל לסירות, שזה ממש לא קשור לעניין הויזה. לכן היה לי חשוב לתת את ההפרדה בין עניין הויזה כתייר לעניין הסירה. בדיוק בגלל הבלבול הזה.

וסיפור אישי. אני נוסע ליוון בתדירות חודשית. לעיתים בענייני סירה שיש לי והפלגה בה, ובמקרים אחרים בענינים עסקיים. לפני כשנה, בנחיתה באתונה, כשבקרית הגבולות ראתה את כמות חותמות הכניסה, הושיבו אותי במשרד ההגירה בשדה התעופה, וספרו יחד איתי, באדיבות כמובן, כמה ימים הייתי במצטבר, ב180 הימים האחרונים. לא היתה לי בעיה, כי זה היה הרבה פחות מ 90 יום, ולכן הורשיתי להיכנס בברכה. אלא שנאמר לי שאם הייתי עובר את המכסה, הייתי א) מסורב כניסה ב) משלם קנס ג) מסתכן במניעת כניסה עתידית.

לכן חשוב לי לי להעביר את המסר לשייטים. החוק ברור, אסור לישראלים לשהות יותר מ90 במצטבר ביוון באשרת תייר. לפעמים זה יכול לעבור בשקט, ואז הכל יופי. אבל זה בפירוש עבירה על חוקי המדינה ויש בצידה סיכון. זה הכל.

tillerman

New member
לדעתי אין שום בעייה לצאת בטיסה ולחזור ולהמשיך לשוט

בעונה שעברה הפלגתי כחודשיים ביוון, השארתי את הסירה ויצאתי בטיסה לכמה שבועות, לא היתה שום בעייה בכניסה והמשכתי להפליג עוד כחודש וחצי ביוון.
הרבה שייטים עושים את זה,פגשתי זוג אמריקאים שיצאו רק ליומיים לתורכיה במעבורת כי נגמר להם ויזת התייר (לא קשור לסירה). אין מגבלה של 90 יום לחזרה כאשר אתה יוצא בטיסה, אנשי עסקים שונים טסים כל שבועיים שלושה ליוון.
גם לא מופיע בדרכון שיש לך סירה.
המגבלה היא על הסירה, כתוב באשור ההפלגה היווני כמה זמן מותר לסירה להיות ביוון, נראה לי שזה שנה.

gb228

Active member
אין שום קשר לסירה - זו מגבלה של ויזת שנגן

לזכות שלנו להכנס למדינות איחוד אירופה ללא ויזה בדרכון קואים ויזת שנגן, והמגבלה שלה היא כפי שציינתי.
אולי אפשר לפעמים לחמוק מתחת לרדאר, אם החריגה קטנה, אבל חוקית על על 180 יום מותר לשהות באירופה 90 יום בלבד, כך שאל תופתע אם יום אחד איזשהו פקיד הגירה יחליט לעשות בעיות.

doront64

New member
מצטרף לדברי gb

אני מוצא שלא מעט שייטים נוטים לבלבל בין שני נושאים שונים לחלוטין - החוקים והתקנות החלים על הסירה, והחוקים החלים עלינו כתיירים מן השורה, ונכנסים בעקבות הבלבול הזה לבעיות.

הכנסת סירה בדגל ישראלי, או לא אירופי, ליוון, כפופה לתקנות המכס של האיחוד האירופי, ניתן לקבל עד 18 חודשים של שהות רצופה, ואז, אם יוצאים מגבולות האיחוד , המונה מתאפס וניתן לחזור שוב. זה לגבי הסירה, ומי שמתדיינים מולו זה רשויות המכס .

לגבי אנשים בעלי דרכון ישראלי, כאן כפי שצוין בידי GB, חלות תקנות אמנת שנגן שהן כלל אירופאיות, . מותר לשהות עד 90 ימים ברצף ולא יותר מ90 יום במצטבר מתוך 180 יום עוקבים. הרשות הרלוונטית כאן היא משטרת הגבולות או רשויות ההגירה, ואין שום קשר למכס. זה נכון למי שבא ביאכטה, מטוס, ברכב באופניים או בחללית. אופן ההגעה לא משנה כלל. לכן אי אפשר לאפס מונה על ידי יציאה וכניסה מחדש, כי מגבלת 90 יום מתוך 180 עדיין תופסת.

חשוב להקפיד על שמירת החוקים בשני המישורים, הן המכס והן רשויות ההגירה, ולא לערבב ביניהן. יכול לחסוך קנסות ואי נעימויות

מאיר ריבא

New member
Schengen

מה שכתב gb228 זו התורנ המדוייקת.
הסיפורים ההיסטוריים של אנשים שיצאו וחזרו אחרי יום-יומיים נכונים להיסטוריה, לתקופה בה מערכות ביקורת הגבולות היוווניים טרם מוחשבו ולפני שזרם הפליטים "תרם" להסדרת מערכות הבקרה.
כיום חריגה מהכלל (לא יותר מ-90 יום מצטברים בתוך 180 יום אחורה מיום הבדיקה) גוררת קנס, העולה וצומח עם הקף החריגה. כמו כן כעונש, מונעים כניסה חוזרת לתקופה מסויימת שארכה גם הוא יחסי לחריגה.
כל זה מידע של ארועים שקרו לחברים קרובים שלי.
בקיצור - או לשמור את כללי שנגן או לבקש ויזה.
לעניין ויזה - השגרירות/קונסוליה אינה נותנת סתם ויזה כי יש לך סירה.
אפשר לקבל ויזה ע"ס קניית נכס או על סמך הוכחת "עצמאות כלכלית" הכרוכה באוסף ניירות שהחשוב ביניהם הם מסמכים המאשרים כי הכנסת המבקש עולה על €2,000 בחודש (ועוד אישורים כמו ביטוח בריאות שנתי וכד').

nissim60

New member
ואם למשל....

נכנסים ליוון עם סירה בדגל ישראלי ודרכון אירופאי? מה הדין?

doront64

New member
למה לערבב מין בשאינו מינו?

כמו שנכתב כאן קודם. הסירה היא סיפור אחד, והאדם עצמו סיפור שני. שני חוקים שונים, ותקנות שונות. משום מה שייטים מתעקשים לערבב את השניים, למרות שהם אינם קשורים זה בזה.
ולשאלתך - סירה שאיננה באיחוד האירופי, כמו דגל ישראלי, עד 18 חודשים ביוון, ואז יכולה לצאת לכמה ימים, לאפס מונה, ולחזור.
אדם בעל דרכון אירופי - יכול להשאר באירופה עד גיל 120...
&nbsp
&nbsp

למעלה