ויזה לארה"ב

יעל :-)

New member
ויזה לארה"ב

החוקים החדשים לקבלת ויזה אומרים שכל אחד צריך לעבור ראיון בשגרירות. רציתי לדעת, האם מישהו יודע מה שואלים בראיון?

ashmash

New member
האם אתה מחבל...

סתם, אין לי מושג מה שואלים ואני לא בדיוק מעוניין בויזה למדינה המעצבנת הזו, אבל אני רוצה להעיר בקשר לשאלות העולות בכל טיסה : "האם ארזת לבד" ו"האם נתנו לך משהו להעביר" - אף מחבל לא יגיד שיש לו פצצב, אז למה עם כל המיכשור הקיים וכל הבדיקות עדיין שואלים? אותו הדבר גם שנכנסים לקניון - שהמאבטח יחפש, במקום לסמוך על טוב לבם של זרים...

Gardner

New member
נרעיון הוא להקשיב לבנאדם

ולשמוע את הבמטא שלו, את רמת העצבנות שלו, ולפתח איתו שיחה קצרה. בנאדם שמסתיר משהו, סביר להניח שהוא לא יתנהג בצורה הכי טבעית בעולם. ויש גם סימנים בשפת גוף שמאמנים את הבודקים לשים לב אליהם, ובכלל להסתכל סביב ולראות אנשים שמתנהגים באופן חשוד/לחוץ/מוזר. אותו דבר גם בקניון, אבל שם זה באמת נראה לי פחות יעיל. עדיין, זה יותר טוב מכלום. לפחות אם מישהו "בסדר" נכנס לקניון עם נשק, אז הוא גם מראה את הרשיון שלו. שלא ילחצו שלא לצורך.

sela v

New member
מתי הרעיון

נשמח אם תשתפי אותנו באיך עובר רעיון לויזה לארה"ב.

יעל :-)

New member
כבר הפסקתי להבין...

כבר הפסקתי להבין מה הולך עם עניין הויזה. בהתחלה קראתי בעיתון שמאמצע יוני אי אפשר לבוא ישירות לשגרירות, אלא רק דרך סוכן. ומה-1 ביולי יחמירו עם החוקים ויהיה חובה לעבור ראיון. כשהגשתי את הבקשה לסוכן כמה ימים לפני יולי, אמרו לי שהם קיבלו הודעה מהשגרירות שהוחלט להקדים את החוקים החדשים ולכן כנראה יקח זמן ואצטרך לעבור ראיון. היום לפי החדשות, הבנתי שזה כביכול היום האחרון בו אפשר לגשת לשגרירות לבקש ויזה ללא ראיון. אני הפסקתי להבין מה הולך איתם. בכל אופן, ניגשתי לשגרירות היום כביכול לראיון. מצאתי את עצמי עומדת כמו רבים בתור. האישה מאחורי הדלפק הסתכלה בטפסים, שאלה כמה שאלות וזהו. העניין מאחורי. לא נראה לי שאפשר לקרוא לזה ראיון. או שאולי אני פשוט לא נראית חשודה
בכל אופן, כנראה שהספקתי לסדר את העניין בזמן. ואולי יחמירו עם הבקשות ממחר או בעתיד.

למעלה