ויזה לאנגליה

yoro1

New member
ויזה לאנגליה

שלום למומחים,

אנחנו משפחה+4 ילדים ומתכננים לעבור ללונדון באוגוסט 2014 (שנה הבאה)..
לבעלי אזרחות בריטית, לי ולילדים רק ישראלית....
האם אנחנו זכאים לויזה אוטומטית בגלל שאנחנו משפחה? האם נצטרך לשלם על ויזה לאנגליה?
אני אוכל להגיש ויזת סטודנט - האם זה עדיף?

תודה,
רונה

forglemmigej

New member
כל הפרטים בפנים

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/partners-families/citizens-settled/
זה לא מובן מאליו, יש כל מיני דרישות בראש ובראשונה בעלך חייב להרויח סכום לא פחות מ18000 פאונד לשנה (או נכסים בשווי זהה) , יש מבחן שפה וכו.
כדאי לחרוש את האתר ביסודיות.

yoro1

New member
תודה לשניכם...

תודה,
ושוב 2 שאלות לאחר שוטטות באתר:

אני חשבתי שאנו כמשפחה צריכים להוכיח שיש לנו סכם כסף למחיה (לפי דעתי יותר מ-18,000 כי יש לנו ילדים)...
האם בעלי חייב להוכיח יכולת השתכרות או שאני יכולה להוכיח שנממן את המשפחה?
ועוד שאלה, עפ"י האתר אנו יכולים להוציא ויזת בת-זוג וילד אבל זה עולה 851 פאונד עבור כל אחד (נכפיל ב-5 ואנחנו מקבלים סכום אסטרונומי) - האם זה אכן כך..? אני עדיין מקווה שלא הבנתי טוב..

תודה,
רונה

בקר12

New member
בעלך חייב להוכיח את יכולת השתכרות (או חיסכון)

כי הוא האזרח הבריטי ולא את.
נהבנת טוב מאוד, הויזות מאוד יקרות ולכן אני ממליץ לך לעשות את הבקשה דרך עורך דין מיומן בנושאי הגירה כי אם את נכשלת כל האגרות של כל המשפחה יורדות לטמיון.

yoro1

New member
האם עו"ד יכול גם ליעץ לגבי הזכויות שנקבל?

זאת אומרת - אולי כדאי לשלם קצת יותר בהתחלה, אבל נקבל משהו (הנחות במס..) כמשפחה של אזרח בריטי, הטבות שאולי לא נהיה זכאים אליהם אם אוציא ויזת סטודנט..

אגב- אזרח בריטי יכול להוציא גם אזרחות צרפתית??

תודה,
רונה

Nobilis

New member
לגבי האזרחות הצרפתית

כן, אזרח בריטי יכול להוציא גם אזרחות צרפתית (אם הוא עומד בתנאים).

אבל כל זמן שהוא גם אזרח בריטי את ההגירה לבריטניה אתם לא יכולים לבצע תחת אזרחותו הצרפתית, אלא רק תחת האזרחות הבריטית.

בקר12

New member
זה נכון אגב גם ביחס לילדים?

בהנחה שהם אזרחים צרפתיים (וישראלים) בלבד.

Nobilis

New member
מורכב

בגדול יש להם זכות להגיע לבריטניה ללא קשר להורה. אבל במקרה כזה צריך להראות שהם מממשים זכויות אמנה (קרי - שיש להם ממה להתקיים). בפועל? יתכן והכי פשוט (אם לא היה מעורב כאן ממילא הורה לא אירופי שבגללו צריך להיכנס לתהליך הגירה) הוא להגיע איתם ופשוט לוותר על הגשת טופס EEA1.

יש, אגב, מקרה קצה שבו אפשר לטעון שהילדים עוברים לבריטניה עם ההורה הישראלי (תוך התעלמות מההורה הבריטי) והם בעצם הופכים לספונסר של ההורה הישראלי תחת הקטגוריה האירופית. אבל זה סופר מורכב, וגם בתחום המאד אפור (מסתירים את ההורה הבריטי). לא הייתי נכנס לפינה הזאת.

בקר12

New member
תודה אך לא לגמרי הבנתי

בהתעלם ממקרה הקצה, ובהנחה שהילדים צרפתיים, האב בריטי (וצרפתי) והאם ישראלית אתה ממליץ לא לכלול את הילדים בבקשה של האב אלא רק את אשתו?

בקר12

New member
לא יודע לאיזה זכויות בדיוק אתם מצפים.

בגדול, להטבות וזכויות שונות, אין הבדל גדול בין אזרחים ללא אזרחים כי מה שקובע אם בכלל, זה התושבות במדינה ולאו דוקא האזרחות. לגבי ויזת סטודנט, שימי לב שאחרי תום הלימודים, אם בכוונתכם להישאר בבריטניה תישטרכי להוציא ממילא ויזת בן זוג.

בקר12

New member
אם אתם מהגרים לטווח ארוך (ובכלל)

עדיף לך להוציא ויזת בת זוג (אם אפשר) ולא ויזת סטודנט.
ויזת סטודנט תאפשר לך (אם בכלל) יכולת מוגבלת לעבוד וגם לא תיצברי באמצעותה ותק לתושבות קבע (5 שנים לפי החוקים אם תהיי על ויזת בת זוג)

למעלה