ויזה ב1

ויזה ב1

בת הזוג שלי קיבלה אשרת עבודה ב1.
אך עם זאת לא כל מקומות העבודה מוכנים לקבל אותה בטענה שהם לא יכולים עקב כך שעמ להעסיק עובד זר הוא חייב להיות בתחום מסויים (לדוגמת חקלאות ולשלם עליו היטל עובד זר)
האם זה נכון? היא לא באמת יכולה לעבוד בכול מקום?
לאיזו ויזה צריך או ניתן כן לשנות עמ כדי שהיא תוכל לעבוד בעבודה נורמלית?
או בגדול מי טועה פה אני? או המעסיקים ?

hongbao0

New member
קובי, תחפש פה בפורום. הנושא עלה המון פעמים, וזה אכן בעייתי.

בלוז2

New member
היא יכולה לעבוד בכל מקום

אם תבדוק בויזה עצמה תראה שכתוב עליה ללא הגבלה. היא יכולה לעסוק בכל עבודה בשונה מעובדים זרים שמוגבלים לתחומים מסויימים כגון חקלאות או סיעוד. הבעיה עם המעסיקים נובעת מכך שהויזת B1 שבני הזוג שלנו מקבלים לחצי שנה או שלוש שנים ( תלוי אם הזוג נשוי או לא) היא אותה ויזה שמקבלים העובדים הזרים. שמעסיק מעסיק עובד זר הוא מחויב לשלם מס של 20%- היטל עובד זר. במקרה של בני זוגנו הבעיה נובעת מעצם העובדה שמשרד הפנים מעניק להם את אותה הויזה של העובדים הזרים ללא הנחיה מסודרת למעסיקים שאין עליהם לשלם את ההיטל מס במקרה זה. את בעלי פטרו לא מזמן מהעבודה בגלל זה ולאחר שהגעתי למס הכנסה ובקשתי מפקיד השומה להוציא מסמך מסודר למעסיק הוא סירב בכל תוקף לעשות זאת. בסופו של דבר לאחר שרואה החשבון דבר עם אנשים בכירים במס הכנסה הוא הצליח לסדר את זה שהמעסיק יחזיר אותו לעבודה ולא ישלם היטל מס. לצערי הרב עד שנוכל לקבל א5 ולבן זוגי יהיה מספר תעודת זהות זה המצב. שיהיה לך בהצלחה!

meninblack4

New member
לפי דעתי מישהו צריך להרים את הכפפה לשנות את זה

אין שום הגיון שאנשים יפוטרו או לא יתקבלו לעבודה בגלל בירוקרטיה מטומטמת.
דרך אגב, אני הייתי תובע את פקיד השומה שסירב להוציא מסמך מסודר למעסיק, פשוט חוצפה.

בלוז2

New member
בתחילה נאמר לי גם שבעלי צריך לשלם 25% מס הכנסה

לאחר מכן התברר שעליו רק לשלם 10% שגם זה לא מעט יחסית לסכום שהוא מרוויח. אני נסיתי לבצע את אותו הליך שהציעו בפורום לבעיה של B1 אבל התברר לי שכנראה שזה גם תלוי לאיזה סניף אתה פונה והיכן אתה גר כי איפה שאני גרה אמרו שפשוט אין מה לעשות. זה מאוד מתסכל לקבל כבר ויזת עבודה ואז להבין שצריך לעבור מסכת יסורים בדרך.

randyloo

New member
נכון

אבל משרד הפנים מסרב. ח"כ עדי קול טפלה לפני מספר שנים שנושא הספציפי הזה. כבר הגענו להסכמה של משרד הפנים לצרף לנוהל נספח המאשר שבני הזוג מורשים לעבור בכל עבודה ואינם נחשבים עובדים זרים אך הנספח נפסל על ידי המחלקה המשפטית של משרד הפנים. כמובן שגם רשות המיסים מסרבת להוציא מסמך גורף כזה.
מי שמוכן לסייע שוב לטפל בכשל הזה אשמח לשתף פעולה עמו.

למעלה