ויזאבל

ויזאבל

היי,
קראתי היום מידע על הכדור הזה ויזאבל.
הבנתי שהוא מיועד לסובלות מאנדומטריוזיס ושהוא לא מכין אסטוגן......שזה יופי
.
הבנתי גם שכרגע הוא לא בסל......שזה לא יופי
.

אבל לא מצאתי מידע על ההבדל בינו לבין גלולות רגילות.
אני לוקחת יסמין. ביסמין יש אסטרוגן??
בגלולות האחרות הרגילות יש אסטרוגן??
מישהי יודעת?
בעקרון אני אחרי ניתוח ואמורה להיות על גלולות תמיד, מעולם לא היו לי תופעות לוואי (לקחתי גלולות יותר מ10 שנים), אבל גם מעולם לא לקחתי רצוף בלי הפסקה של וסת..
ברגע שאני אחליט שאני רוצה לנסות שוב להכנס להריון אני צריכה להפסיק את הגלולות לחודש, להזריק הורמונים, לעשות הפרייה, החזרה ולקוות לטוב.

אני לא יודעת אם לבקש מהרופא מרשם לויזאבל או שזה לא כזה הבדל מגלולה רגילה.
תודה לעונות

lilo4

New member
תשובות חלקיות

אני עדיין לא ניסיתי את הויזאבל, אני על גלולות רצוף עם הפסקה כל שלוש חפיסות. זה עזר לי מאוד למשך תקופה של שנתיים בערך אבל לאחרונה יש החמרה בסימפטומים והועלתה ההצעה של הויזאבל.
אני לא יודעת להגיד לך מי ומה, ממה שקראתי והוסבר לי ההבדל הוא שגלולות הן לא טיפול "רשמי" לאנדו', בגלל שהן מכילות הורמונים ובגלל שניתן לצמצם איתן ווסת אז "משאילים" אותן לטובת טיפול באנדו'.
ויזאבל היא כבר תרופה שממוקדת ומיועדת לטיפול במחלה. גלולות רגילות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון [יותר נכון, גירסה כימית שנקראת פרוגסטין] והמטרה שלהן למנוע הריון. הפרוגסטרון הוא בעצם ההורמון שמדכא את נגעי האנדו', ואילו האסטרוגן הוא ההורמון ש"מדליק" את הנגעים ומחמיר את הדלקת. בגלל זה הויזאבל מבוססת על פרוגסטרון ולא מכילה אסטרוגן, ואמורה להיות יעילה יותר בטיפול באנדו'. מהמעט שקראתי אכן יש שיפור עם ויזאבל אבל יש גם כל מיני תופעות לוואי שנפוצות בעיקר בחודשים הראשונים של השימוש עד שהגוף מתרגל לתרופה.
הבעיה עם ויזאבל שהיא לא מוגדרת בתור אמצעי למניעת הריון, ואסור לקחת אותה במקביל לגלולות. אם אני לא טועה, גם ויזאבל אמורים לקחת ככה שתהיה וסת רק מעט פעמים בשנה...

אני לא יודעת להגיד לך אם ויזאבל תהיה יותר טובה בשבילך או לא. לפי מה שאני יודעת לא כ"כ ממהרים לתת ויזאבל, בעיקר כשהגלולות הרגילות כן מספיקות. אני במעקב של רופא אנדו' כבר יותר משנה ועד עכשיו הגלולות היו טיפול מספיק בשבילי, והויזאבל לא עלתה בכלל כאופציה.
את ההתלבטות הזו כדאי שתעלי בפני הרופא שלך [לא יודעת אם את במעקב של רופא אנדו או לא], כדי שתשמעי ממנו על השיקולים למה דווקא גלולות ולא ויזאבל

שמיץ1

New member
נוטלת ויזאבל

עד כמה שידוע לי, ויזאבל מוגדרת כתרופת "קו שני" לטיפול באנדומטריוזיס, ולכן בדר"כ מציעים אותה אחרי שטיפול בגלולות רגילות נכשל. אני מניחה שמאותה סיבה מחקרים משווים בין ויזאבל ללוקרין, ולא בין ויזאבל לגלולות.
קראתי שבחודשים הראשונים של טיפול בויזאבל יש בדר"כ דימומים. במקרה שלי, דווקא עם הגלולות היו דימומים, ועם הויזאבל הם נעלמו כבר בשבוע הראשון (ומאז כבר 9 חודשים ללא וסת). תיאורטית, תופעות הלוואי השכיחות דומות לגלולות רגילות. תופעות לוואי שדומות לאלו של הלוקרין, הנובעות מחוסר באסטרוגן, פחות שכיחות עם ויזאבל (הלוקרין מונעת ייצור של אסטרוגן, ואילו ויזאבל מונעת ביוץ, אך לא חוסמת ייצור אסטרוגן ע"י בלוטת יותרת המוח).
כמו ש-lilo רשמה, בגלולות הרגילות יש גם אסטרוגן במינון כזה או אחר, והוא דווקא גורם לגידול של האנדו', אבל בגלל שיש בהן יותר פרוגסטרון מאשר אסטרוגן - התוצאה הסופית היא בכל זאת דיכוי. יש גם גלולות אחרות מלבד ויזאבל שמכילות פרוגסטרון בלבד, אבל הן לא ייעודיות לאנדו' ונחשבות פחות טובות למטרה זו.
למרות שהיא מונעת ביוץ, ויזאבל לא מוגדרת כגלולה למניעת הריון, ובמקביל לנטילתה אי אפשר להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים (כי הם מכילים אסטרוגן, ואז בעצם לא עשינו כלום...).

ויזאבל מיוצרת בגרמניה, אז מצאתי לא מעט מאמרים בגרמנית :)
זה היה כתוב באחד מהם:
"ההבדל העיקרי בין שימוש בפרוגסטין לבין גלולות למניעת הריון, הוא שהגלולות מטפלות בתסמיני המחלה, במקום לטפל במחלה עצמה.
היתרון של ויזאבל על פני GnRH analogues (כמו לוקרין) הוא היעדר תסמינים של גיל המעבר, והאפשרות לשימוש ארוך-טווח ולא מוגבל ב-6-12 חודשים. לנשים שנוטלות ויזאבל יש רמות אסטרוגן נורמלית, ולכן אין גלי חום, אבל ויזאבל יעילה במידה שווה ל-GnRH analogues."
נכתב ע"י: Prof. Dr. Thomas Strowitzki
Dept. Gynecological Endocrinology and Reproductive Medicine
University Women's Hospital Heidelberg, Germany

פז08

New member
תשובות לשאלות....מידע אישי ולא מקצועי מוסמך..

ברוב הגלולות האחרות, כולל יסמין, יש אסטרוגן. אסטרוגן מזיק לאנדו'.
עם זאת, יש גלולות עם אסטרוגן במינון נמוך שזה הרע במיעוטו.
יש גם גלולות ללא אסטרוגן.
ההבדל הוא שגלולות בהתוויה שלהן מיועדות לאמצעי מניעה ולא לטיפול באנדו'. הן מטפלות באנד'ו בעקיפין על ידי דיכוי הווסת.
ויזאבל לעומת זאת, יוצרה בהתוויה לשימוש באנד'ו.
לא רק שלא מכילה אסטרוגן, אלא מכילה נגזרת של פרוגסטרון שנמצא יעיל בטיפול באנד'ו. לא רק דיכוי הווסת כי אם גם פעילות אנטי דלקתית ונמצא יעיל בהקטנת מוקדים וטיפול בכאב שמקורו באנדו'.
מבחינת תופעות לוואי ,יש לו לפי מחקרים פחות תופעות לוואי מאשר GNRH אגוניסט (דקאפפטיל, לוקרין).
זה מה שאני יודעת מידע אישי. אם את רוצה מידע מקצועי יותר את יכולה לקרוא מאמרים או להתייעץ עם רופאים.
לדעתי שווה להתייעץ עם מומחה לאנד'ו לגבי ויזאבל. כל תרופה צריכה להיות מותאמת לאישה ספציפית. לפעמים מה שטוב לאחת, לא טוב לאחרת וכו'.....
לי ויזאבל עשה טוב. מחכה לווסת הקרובה לחזור לויזאבל.
חסרונות מבחינתי היו הדימום הלא סדיר בהתחלה, שהסתדר בהמשך.
החסרון הכי גדול? המחיר!!
מקווה ששנה הבאה אמצע זמן יחד עם בנות נוספות ונעשה עבודה ממשית לנסות להכניסו לסל. השנה לא הצליחו, אולי שנה הבאה נצליח

lilo4

New member
אני אשמח לעזור

לא יודעת עוד איך אני יכולה לתרום לעניין, אבל אני אשמח להצטרף למאבק הזה... אני אמורה להתחיל לקחת ויזאבל אבל דוחה את זה בכמה חודשים כי זה ממש כבד לי כלכלית כרגע

תודה על המידע

למה בעצם שמישהי לא תעדיף גלולות עם מינון הכי נמוך של אסטרוגן, או גלולות ללא אסטוגן..מאשר גלולות רגילות עם רמה טיפה יותר גבוהה של אסטורגן??
כלומר..גם בלי לקחת ויזאבל...למה לא לבקש מהרופא את הגלולות בלי האסטרוגן??

ובנוסף, גם אני מוכנה להצטרף למאבק של הויזאבל...תגידי לי איך ומתי

שמיץ1

New member
לא יודעת לענות באופן מקצועי, אבל...

נראה לי שזה פשוט בגלל שכל אחת מגיבה אחרת. עבורי הגלולות שמכילות אסטרוגן רק החמירו את הדימומים, והויזאבל עצר אותם. מצד שני, לא היו לי (עד כמה שידוע לי) תופעות לוואי מהגלולות הרגילות, ועם הויזאבל לא חסרות לי תופעות

בקיצור, זה כנראה אינדיווידואלי, ורק מומחה יכול לכוון לטיפול שנראה לו מתאים.
מה גם שיש נשים שסובלות מקרישיות יתר, ונטילת אסטרוגן עלולה לגרום לבעיות קרישיות. לכן אני מניחה שהן יעדיפו גלולות ללא אסטרוגן.

ענבל1278

New member
גלולות המכילות רק פרוגסטרון

היי :)
לגלולות שמכילות רק פרוגסטרון (סרזט, מיקרולוט) יש נטייה לגרום לדימומים
ולכן קשה מאוד להתמיד איתן ואז מעדיפים את הגלולות המשולבות.
גם לויזאבל יש תופעות לוואי. כמו שכתבו כאן זה מאוד אינדיבידואלי, על כל אחת משפיע אחרת.

פז08

New member
לגבי גלולות המכילות רק פרוגסטרון

יש להן ייתרונות ויש חסרונות. אחד החסרונות שהן גורמות הרבה פעמים לדימומים לא סדירים. היות ואין אסטרוגן, רירית הרחם הופכת כל כך דקה שכל שינוי קטן במאזן ההרומונאלי גורם לדימום.
זה גלולות שרצוי לקחת כל יום בדיוק באותה שעה אם רוצים להמנע מהתופעה הזאת. לא לכל אחת זה מתאים כמו כל תרופה אחרת.......

למעלה