ויזאבל ומחזור

ליה1997

New member
ויזאבל ומחזור

היי, רציתי לשאול אם מותר לי לעשות הפסקה בין חבילות הויזאבל בשביל מחזור או שלא? אני יודעת שמחזור זה הדבר הכי גרוע בשבילי אבל אני מרגישה שהגוף שלי צריך את זה.... כאילו הכדורים האלה מנוונים לי את הרחם או משהו... זה אפשרי?

שמיץ1

New member
את לא אמורה לעשות והפסקה

ועד כמה שידוע לי, הסיכוי הגבוהה ביותר לכל מיני סכנות הטמונות בנטילת הורמונים חל בדיוק בזמן ההפסקה וההתחלה מחדש (השינוי ההורמונלי החד הוא שמעלה את הסיכונים). כמו כן, ואת יודעת זאת - מחזור הוא לא ברכה בעבור חולת אנדו'. לכן, לא הייתי מבצעת הפסקה ייזומה ללא ייעוץ עם מומחה אנדו'.
מלבד זאת, ויזאבל לא גורם לשום ניוון ברחם. כמו כל גלולה, הוא גורם לכך שהרירית נותרת דקה. עשו בעבר מחקרים ארוכי טווח בנושא נטילת הורמונים ברצף למשך שנים רבות והראו שזה לא פוגע ברחם או בפריות בכלל.

עם כמה שכולנו היינו שמחות לחיות ללא הורמונים, ועם כל הצער שבתופעות הלוואי, האלטרנטיבה - לתת לאנדו' להתפרע - היא כנראה האופציה הגרועה ביותר עבור רובנו. זכור לי שכתבת כאן על הסבל הרב שאת עוברת בגילך הצעיר, אז פשוט אל תקבלי החלטות כאלה ללא ייעוץ רופא. אני מאמינה שהרופא יוכל להרגיע אותך שאת לא מנוונת את המחלה ולא את הרחם.

שמיץ1

New member
סליחה

התכוונתי לכתוב "את מנוונת את המחלה ולא את הרחם".
התחלתי לכתוב את זה בסדר הפוך ויצא בלאגן

ליה1997

New member
אוקי תודה אני מבינה

אני מניחה שבעוד חודש יש לי עוד ייעוץ עם ד''ר קאופמן ואני אשוחח איתו עך זה. במיוחד עקב העובדה שלצערי ומשום מה הויזאבל לא שינה כלום ...
אני פשוט מרגישה שהגוף שלי גודש כזה ... מלא בבלאגן ובתרופות מפה עד להודעה חדשה....

שמיץ1

New member
איזה תרופות נוספות את נוטלת?

מנסיוני המר, יש לא מעט התעלמות מאינטרקציות בין תרופות.
אני לא יודעת אם זה ממחשבה ש"זה לא נורא" או סתם כי זה לא אנושי לזכור הכל והמחשב לא מודיע על כל דבר, אלא רק על אינטרקציות חמורות מאוד.

ליה1997

New member
מאיפה להתחיל.....

אני נוטלת משהו טבעי כ 6 תבליות ביום ... הייתה תקופה שהפסקתי עם זה ולא חל שום שינוי לא לטוב ולא לרע.... נפגשתי עם אורולוג עקב תסמינים חמורים ומעיקים של צריבה תכיפות ודחיפות והוא נתן לי מה שנקרא טוביאז לנטילה יומית אבל כאשר הפסקתי התסמינים רק החמירו עד כדי כך שהיה לי דם בשתן (סליחה על הפירוט) ואז החלטתי להפסיק עם התרופה וכשיש לי את התסמינים אני לוקחת את הכדור האדום הזה... שכחתי את שמו, שעוזר לרוב התסמינים במידה מסויימת.... בכל מקרה עכשיו אני על ויזאבל וניסיתי כל מיני משככי כאבים עד שהגעתי לזולידאר שנטלתי פעם אחת ועשה לי סחרחורות, הזיות ,הקאות ומה לא.....

שמיץ1

New member
הכדור האדום? :)

בכל אופן, אני מבינה שאת כרגע לא נוטלת משהו קבוע חוץ מויאבל.
כמה זמן את כבר על ויזאבל? האם התייעצת עם קאופמן לגבי אופציות אחרות (הורמונליות/כירורגיות)?

liats80

New member
מותר אך לא מומלץ

היי ליה,
כפי ששמיץ כתבה לך, את לא אמורה לעשות הפסקה בנטילת ויזאבל.
בדר"כ עושים הפסקה רק אם יש דימום.
בכל אופן, לא הייתי עושה הפסקה מבלי להתייעץ עם הרופא שלך.
ליאת.

שמיץ1

New member
זה מה שמצאתי כרגע

"הרעיון של לקחת הפסקה מהגלולה מקורו כנראה בעובדה שהגלולות הישנות היו מורכבות ממינוני הורמונים גבוהים. חלק מהאנשים גם חושבים שזה הכרחי לקבל הפסקה מהגלולה כדי לשמור על רמות פוריות. עם זאת, אין סיבה לנשים לקחת הפסקה מהגלולה. Dr. Guillebaud מצביע על כך שלמעשה ההפסקה והתחלה מחדש של הגלולה שהחוזרת ונשנית עלולה להזיק יותר מאשר המצב היציב יחסית שנשמר במהלך שימוש מתמשך בנוסף, תופעות לוואי מתרחשות בדרך כלל בחודשים הראשונים של התחלת/הפסקת השימוש בגלולה, ולעתים קרובות מפסיקות לאחר זמן מה, נשים שמפסיקות ומתחילות מחדש עלולות לחוות את תופעות הלוואי הללו שוב."

זה מה שמצאתי כרגע באופן כללי, אבל הכי טוב שתחכי לפגישה עם קאופמן ותשאלי אותו.

שמיץ1

New member
וזה כמובן חוץ מהנזק שעלול להיגרם

בעקבות האנדו' בתקופת ההפסקה.

ליה1997

New member
אתן צודקות.... עוד שאלה

אם כבר עברו שלושה חודשים והויזאבל לא שינה כלום.... מה הצעד הבא?

למעלה