ויזאבל-אזהרות

רונה281

New member
ויזאבל-אזהרות

היי בנות, לא הייתי כאן הרבה זמן אבל כמוכן שמעתי על ויזאבל והתלהבתי. ואז דיברתי עם כמה רופאים..... אז ככה:
החברה שמפרסמת את ויזאבל מפרסמת מחקרים מאוד ספציפיים שנעשו בתרופה בקבוצות ביקורת קטנות של 30 איש אשר כולם מראים על שיפור ניכר ברמת הכאב, הפחתה בדלקת+ גולת הכותרת- ללא בריחת סידן. הקאצ' הוא שבמחקרים רפואיים קליניים יש סטנדרט של קבוצות ביקורת הרבה יותר גדולות מעל ל100 איש אחרת הם לא תקפים, ואכן במחקרים קליניים על התרופה ויזאבל שלא מפורסמים אך גם מדובר עליהם בכנסים רפואיים ברחבי העולם התוצאות לא אידיאליות כמו המחקרים הפרסומיים,עיקר הסתירה בין המחקרים הקטנים והמפורסמים ובין המחקרים המדעיים הגדולים שהוסתרו מעיני הציבור ומוכרים רק לרופאים המתמחים בנושא הוא בקריטריונים של רמת כאב- לא הוכח שויזאבל אכן מורידה את הכאב יותר מדיכויים אחרים. מה שכן, הייחוד של התרופה בשונה מאחרות שכן הוכח המחקרים הוא מבחינת מניעה של בריחת סידן
עכשיו עוד דבר, ויזאבל באה להחליף את הלוקרין, לא גלולות פרוגסטרון ברצף .
אני מבקשת ממכן בנות, תהיו נבונות, יש אינטרס מאוד גדול של משווקי התרופה להכניס אותה לשוק בישראל, בבקשה בבקשה, תתייעצו עם רופאים נוספים נטולי אנטרס לפני שאתם מתעסקות עם הגוף שלכן.רופאי האנדו המפורסמים באתר דוחפים את התרופה בצורה אגרסיבית מאוד,בזמן שבפועל, הוכח במחקרים שהיא גורמת לדימומים . כדאי לשקול זאת שוב, היא אחת מיני רבות, יש עוד תרופות ברחבי העולם שעושים את אותה פעילות אך עומדת מאחרויהן חברת שיווק יותר צנועה.

liats80

New member
ויזאבל

היי רונה,

אני לא בטוחה לגבי הנתונים הספציפים שכתבת שכן לא חקרתי את הנושא לעומק.

מה שכן, אני לא כ"כ מבינה את הטענות שלך (מה גם שעשית שימוש לא נכון במושג ."קבוצת ביקורת" מה שהוסיף לבלבול).
לא כ"כ ראיתי איזו אזהרה בריאותית בהודעה שלך.

למיטב ידעתי באייר מעולם לא טענה שויזבל מפחיתה את הכאב באופן משמעותי יותר מתכשירים אחרים. בפרסומים שלהם כתוב שהיא מפחיתה את הכאב באופן זהה לזה של תכשירים אחרים מסוג GnRH.
מה שהם כן טוענים זה שתופעות הלוואי הן פחותות - ובעצמך כתבת שהוכח שבריחת הסידן קטנה יותר אם בכלל.
ויש יתרונות נוספים שהוכחו (כמו צמצום הנגעים למשל).

קצת קשה לי לקבל אזהרה לא על סמך ידע או נסיון שלך אלא על סמך משהו ששמעת.

קל לומר - מחקרים שלא מפורסמים - כי לא הייתי בכנס ולא שמעתי עליהם כך שאני ואחרות לא יכולות להגיב על זה.
בימינו יש גישה באינטרנט לכל מאמר שפורסם (אמנם לפעמים בתשלום, אבל גם את זה ניתן לעקוף). לא באמת אפשר להסתיר מחקרים שפורסמו.
אני רוצה להאמין שהגורמים שאישרו את התרופה בארצות הברית, באירופה ובארץ השתכנעו מהמחקרים שהוצגו בפניהם ושאחרת התרופה לא היתה מאושרת לשימוש (אני לא מאלו שמאמינים בתאוריות קונספירציה).
לגבי הדימומים - לפי הבנתי מה שהוכח זה שכשהיו דימומים הם חלפו עם הזמן.

לגבי תרופות אחרות ש"עושות את אותה פעילות" - אשמח מאוד לשמוע על אלו תרופות את מדברת שכן אני לא מכירה תרופות כאלו ואשמח להכיר.

בדבר אחד אני מאוד מסכימה איתך וזה שכל בחורה שלוקחת תרופה צריכה לבדוק מה היא לוקחת ומה הסיכונים של התרופה - אלו אמורים להיות רשומים בעלון לצרכן בין אם מדובר בחברה קטנה או גדולה - ותמיד כדאי להתייעץ עם יותר מרופא אחד כשמדובר בטיפול חדש וארוך טווח.
אבל כל זה נכון לכל תרופה ולא רק לויזאבל.

אני בטוחה שיש בנות שויזאבל לא מתאימה להן (למשל אני ממש לא בטוחה שהתרופה מתאימה לי שכן יש לי נטייה לעודף קרישה), אבל יש בנות שויזאבל מתאימה להן.
האחריות היא אצל הרופאים. הם אלו שצריכים להחליט למי התרופה מתאימה ולמי לא. ובאחריותנו לבחור רופא שאנחנו סומכות עליו ותמיד להיות עם יד על הדופק.

בכל אופן, אני מקווה שתמצאי את הטיפול הנכון עבורך ותרגישי טוב כי זה מה שחשוב בסופו של דבר.
ליאת.

Nurit Fahima

New member
ויזבל

אתמול הייתי בביקורת אחרי 8 חודשים מניתוח להוצאת נגעי האנדו
ושאלתי את הרופא על ויזבל. הוא נתן לי לנסות.

איך אדע אם ויזבל מתאימה לי? יש בדיקות דם מיוחדות שצריך לעשות?
אודה על תשובה

liats80

New member
למיטב ידיעתי

אין בדיקות מיוחדות.
מה שכן חשוב לדעתי לברר שאן בעיה של קרישת דם.
מעבר לזה צקיך פשוט לנסות ולראות איך התרופה משפיע עלייך.
יש תקופת הסתגלות מסויימת ואחריה את צריכה להבחין שהשפעה החיובית של התרופה.
אם למשל את ממשיכה לסבול מדימומים, מכאבים, אם את סובלת ממגרנות או כאבי ראש, או כל דבר אחר - אז יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לך.
בקיצור - מה שצריך זה להמשיך להיות במעקב אצל הרופא ולדווח לו על כל שינוי, הטבה, הרעה או אי-שיפור בתסמינים והוא זה שיוכל לומר לך האם להמשיך ליטול את התרופה או אולי לנסות משהו אחר.

ליאת.

פז08

New member
האמת שליאת הוציאה לי את המילים מהפה...

יכולה להוסיף שלמיטב ידיעתי, ויזאבל אמורה להיות אלטרנטיבה טיפולית ייעודית לאנדומטריוזיס.
לגבי הדימומים- בוודאי שידוע, ואף כתוב מפורשות בעלון לצרכן של התרופה, כי ייתכנו דימומים בלתי סדירים, כתופעת לוואי של התרופה.
כל תרופה שמכילה פרוגסטרון בלבד, עלולה לגרום לדימום לא סדיר, במיוחד אם לא מקפידים לקחת אותה כל יום באותה השעה בדיוק.
אני אף שמעתי בהרצאה מפיו של "אחד מרופאי האנדו' המפורסמים באתר הדוחפים את התרופה בצורה אגרסיבית"- מזכיר ומדגיש את הנושא הדימום כתופעת לוואי....
אני באמת לא חושבת שלרופאים יש אינטרס, לבד האינטרס לסייע לנשים עם אנדומטריוזיס.
וללא ספק, צריך לשקול את הטיפול לכל אישה באופן אינדווידואלי. לא בטוח שהתרופה מתאימה לכל אחת, כמו שלא לכל אחת מתאים דיכוי עם לוקרין למשל, או ניתוח.
לא מתחילים טיפול בתרופה רק כי היא חדשה ומבטיחה.
כל טיפול צריך להתחיל לאחר התייעצות עם רופא מומחה.
אני התחלתי את הטיפול בויזאבל לאחר שהומלצה לי על ידי רופא מומחה לאנדו', ובמקרה שלי היא עשויה לסייע בזכות הפעילות נוגד הדלקת שיש לה.....
בינתיים עושה רושם שיש רמה מסוימת של שיפור. לא יכולה לקשר בוודאות את השיפור לתרופה, במיוחד לאור העובדה שאני נוטלת אותה זמן קצר יחסית.
וכן, היא גרמה לי לדימומים לא סדירים אבל כאמור זה צפוי בתחילת הטיפול ובמיוחד לאור העובדה שלא הקפדתי על שעה אחידה.

ממליצה לכל אחת, לגבי כל טיפול, להתייעץ היטב לפני שמתחילים טיפול.
זה נכון לגבי אנדו', וזה נכון לגבי פריון ולגבי כל דבר.
זה שחברה למשל קיבלה טיפול מסוים /פרוטוקול מסוים, זה בוודאי לא אומר שזה רלבנטי לכולן.

אבל הייתי מאוד נזהרת לכתוב על "מחקרים שלא מפורסמים" ועל עדויות שלכאורה מוסתרות מעיני הציבור.
צריך לזכור שמדובר בתרופה שבארץ אמנם חדשה, אבל קיימת כבר מספר שנים באירופה.

רונה281

New member
תגובה מאוחרת מבחורה עסוקה

אני לא ממציאה. לכו חפשו בכתבי עת רפואים.מעבר לכך כול בחורה שעשתה קורס מבוא בשיטות מחקר יכולה לראות שהמחקרים המפורסמים מדברים על קבוצות ביקורת מאוד קטנות וכדי שתרופה תהיה חוקית היא צריכה לעבור מחקר על קבוצות מעל מאה איש. כול סטודנטית מוזמנת לפתוח את הגליונות האחרונים של כתבי עת ברפואה. אני לא אאכיל אתכם בכפית. מבחינתי קחו ויזאבל. תעשו את זה בצורה מושכלת...

מסק28

New member
שני צדדים למטבע.........

את כל כך צודקת על אינטרסים וחברות תרופות אבל אני גם מבינה את הרופאים שעומדים עצמם אומללים מול המחלה ומה שהם יודעים זה להציע תרופות ...
אני במצב די קטסטרופה ודחיתי 3 חודשים את הלוקרין כי ניסיתי הריון ולא הצלחתי יש לי כאבים בכל הגוף מהמחלה ה....... הזו....... וחושדת שיש לי בסרעפת ואני לא יודעת איך ואם זאת לא טיפשות שאצטער כל חיי שאני לא לקחתי או לוקחת את הלוקרין בזמן וכל זה בשביל עוד חודש להרווח "" לנסות הריון.........

אז רונה... עוד סוג של פרוגסטרון ולכל הבנות - אם אתם קוראות את ההודעה שלי ואני רצינית:

פרוגסטרון קיים בחלמון (הצהוב של הביצה) חיפשתי בכתבות ומחקרים על ביצים ואנדומטריוזיס וביצים ובכלל........ רוב היונקים כשהם ממליטים מלקקים את השליה של הוולד כי בשליה יש פרוגסטרון - החיה מלקקת כדי שזה יתן לה "בוסט" ויש עוד סיבות אבולוציוניות כאילו היא יודעת שהיא צריכה פרוגסטרון אחרי המלטה...... - אז הגיוני שיש גם בביצה - "הפוטנציאל שלא מומש (אפרוח) ......... ומעבר לזה היו עושים פעם גלולות על בסיס "בטטת בר" וגילו שזה מסרטן כי זה היה נגזרת של פרוגסטרון מבסיס צמחי ולא מהחי....
אז המקור הכי קרוב לו חוזר לביצה. וניסיתי.................אני חודש וחצי אוכלת חלמון אחד כל יום ויש תוצאות מפחיד כמה שמהר: הכאבים שלי לא חזקים כמו פעם, המחזור האחרון היה אחרי 32 יום ולא 27, ורזיתי 5 קילו מה שלא הצלחת בשנתיים להוריד 2 קילו............ אני ממשיכה לאכול חלמונים ומעדיפה את הטבע כי כל התרופות הן נגזרת של הטבע מעובדות כימיקלית ואנחנו סובלות כי "אין לנו את הפטנט של התרופה" אבל יש אותה בטבע....
רופאים לרוב יציעו תרופות ולא מאכל מסויים......... אני הפסקתי טיפול תרופתי כרוני על תת פעילות בלוטת תריס רק דרך התזונה הנכונה - יוד שמחסור בו גורם לנו את זה וגם יש מלא בנות עם אנדו עם תת פעילות בגלל שהאסטרוגן ברמה הגבוהה מפר את האיזון ההורמונלי ומבלבל לנו תמערכת ........... הכל באוכל זול מצוי מעבר לפינה - גם לדברים הכי קריטיים נשאר רק לחקור ללמוד ולעזור אחת לשנייה....... מסק

למעלה