היי קיום ומשמעות
עודד היקר,,,נעים להכיר ,, לא אינך פולש לי לחיים ,, הפתוחים כספר,, כדי לענות לך על השאלה של ההסתגרות אני מוצאת עצמי יושבת כשעה שלמה מוחקת ושוב כותבת ומבינה שזאת שאלת המפתח והקונפליקט הכי חזקה שאני נתונה בה כעת. מדוע אני מיסתגרת ,,,הקונפליקטים הם שמצד אחד אני רואה עצמי בהווה ובעתיד שייכת לחברה ותורמת את חלקי בה עם כל ההיתמודדות הנידרשת לכך (בהתאם לקטע הגופני שבכך). ומצד שני אני דוחה את כל האנשים מקירבתי עד כדי ניתוק מהאחיות שלי ומההורים. (המעניין שאת כל האופטימיות והאנרגיה שיש בי אני שמחה לחלוק עם האנשים הווירטואלים דווקא). האם זוהי קריאת תגר על כולם ,,יתכן ,אך אין לי צורך בעימות איתם כוון שזה לא יעזור ,אני מקווה שלבדי אמצא את הכח המתאים בהיזדמנות הראשונה שתינתן לי ,ואוכיח לכולם שאותי לא ישברו עוד פעם. ויתכן שכן זוהי היסתגרות לשם הגנה מפני כל הפגיעות שספגתי ואינני רוצה להיפגע שוב.(כמו בהתניה האופרנטית). בני נימצא באותו מצב מבחינת ההיסתגרות אך מסיבות שונות.כל הניסיונות שלי להביא את העולם אליו ולהוציא אותו מההסתגרות לא היצלחו וכך מצאתי עצמי אני אחריו באותה סיטואציה. המצב שלי עם המחלות הגופניות כואב לו אך לא נוגע לו כל כך ולא משפיע עליו כמו -שמצבו משפיע ,, עלי .(אני יודעת שאסור לי לתת לזה להיות כך , ואני עובדת על זה) ,הוא עסוק בעצמו ואני נימצאת שם כצריך עזרה , ושנינו מרוצים מהמצב של השקט ואי ההטרדה מאנשים, ומצד שני מבינים שאנו מיתדרדרים והולכים.מצב ביש. הוא מעודד אותי לכתוב כאן בפורום ושמח שאני מסוגלת לזה ,בעוד שהוא עוד לא מסוגל.(הוא כותב ליומן וכמה אימיילים מידי פעם). אני לא חושבת שאני אתעייף אי פעם ,מסיבה פשוטה שאין לי את עצמי ,,אני מחשיבה - אותו לפני.(גם את בני השני). היום הוא שאל אותי ,,תגידי אמא ,,אם היו משכפלים אותך הית שמחה כשהית רואה ויוי קטנה ולא פגועה ,,.עניתי לו בלי היסוס, לא! הוא היה מופתע למה? כי אני "נעלמתי" אין לי את עצמי ולא רוצה אותי בשום צורה . הוא ענה לי אם כך אנו לא דומים,כי לי יש אך ורק את עצמי". והיתחלנו לנתח את המצב במשך שעות. אולי אני במצב של כעס או אשמה ואזלת יד על עצמי. עודד,שאלתי אותי פעם על איך אוכל לעודד אותך כשלא ישארו לך מטרות או משהו להיאחז בו,,אז בהיזדמנות זאת אענה לך ,,שתמיד ישנה המטרה הבאה , שאליה צריך לשאוף וכשאתה במצב של עשייה האופציות באות מאליהן הן ניקרות בדרכיך מבלי שקראת להן. וכן יש לך את - עצמך -את ההשגים -והניצחונות - שלך והם - לא צריכים להיחשב כמובן מאליו -אלא אתה צריך להיאחז ולהאדיר אותם כל הזמן.האינטלגנציה שלך ניכרת בשטח ותישתמש בה כנגד כל הקשיים . גם כתבת על הפחד מ"שקיעה מיתמשכת ",אך אתה יודע לבטח שתמיד יהיו רגעים שתירצה "להיעלם במיטה כי "השליטה והמישחק " מכבידים וקשה מאד ביום יום . "ובריחה לחרדה הקטנה" ולשקט של המיטה היא בסדר דווקא , לשם צבירת כח להמשך -.כי אלו הם החיים בדרך כלל. שמחתי ש-היצלחת -להיכנס "לתלם " ולכתוב ברצף ובבהירות מדהימה ומענינת במיוחד על אופיה המיוחד של ההפרעת האו.ס.ד.. למה היתכוונת במישפט "מעבר לסקטור הפרטי הקטן שלנו"-להיתסגרות? הקטע של הרגישות לגירויים היה מדהים בדיוק מה שיש לבני ,ואני לא רציתי לחשוב על דימיון לסכיסופרניה .כי זה בהחלט לא דומה . גם התחושה שהוא תמיד מאוים ושתמיד יש פחד שמשהו יכול לחמוק מן השליטה ולהיכנס פנימה" מדהים. (הריספרידל עוזר המוןבהורדת רמת האובססיה ). אני נעזרתי בדבריך ומינסיונך ואפילו נירגעתי יותר ביודעי שכעת אוכל לעזור לו להוריד את רמת המודעות לדברים מסוימים , וכן להסית את דעתו בעשייה כל שהיא. מיצטערת על המגילה,,על משמעות הקיום שלי ,,,, בחיבה שלך