ויהי בוקר יום שישי - בוקר טוב

ויהי בוקר יום שישי - בוקר טוב ../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

לפני 1700 שנים בגלות על הרי כורדיסטאן חיו באושר זוג יהודים האיש עובד אדמות האשה תגדל את ילדיו ותעבוד בעבודות הבית ובאריגת שטיחים האשה החרוצה תשקים בכול בוקר ותאפה לחמה רקיקה - לחם חם לבעלה ירא שמיים ועובד האדמה .. ותיקח האישה לחם חם,כפות תמרים,ותמלא כד מים מהנהר ותשקה את בעלה בכד .. וביום השישי תבשל האשה הכורדייה לבעלה עובד האדמה "כותלה במרק חמוסטה"...... ויאמר הבעל לאלוקים - "אשרי שנפלה לחלקי אישה זאת "אשת חייל מי ימצא" האיש יברך "המוציא לחם" ויאכל כותלה וישבע את רצונו..... ותאמר האשה לבעלה "בזעת אפיך תאכל כותלה בכול יום שישי" ויאמר הבעל "מה טוב שנפלת לחלקי" ותכסה האשה את פניה בצעיף ותוריד את פניה מטה מבושה וכי תהיה ענווה ובעלה מלך מעליה.. מאז ועד היום הזה יהודי כורדיסטאן נוהגים לאכול בכול יום שישי כותלה חמוסטה - ותהיה להם ליום חגיגה סביב השולחן....
 
ואנחנו נצא לנו במחולות

הגברים רוקעים עם העקבים על האדמה
הנשים מנפנפות במטפחות צבעוניות
איזו שמחה וצהלה לנו
יום טוב ומבורך........
 
זה נראה טעים!!!!!!! ../images/Emo3.gif

גם אצלנו מעדיפים קובה סלק. הכי טעים!! ומה הסיבה שאוכלים גם ביום שלישי? נראה לי זה נכנס בארץ........
 
למעלה