וידוי

riki23

New member
וידוי

שלום לכל חברי הפורום, אני די חדשה בפורום, אבל אנסה לשקף את תפיסת עולמי. אני משקיעה בעצמי ורק בעצמי ואני לא מתביישת מזה. הכל התחיל מכך שהתחנכתי במשפחה, בה חינכו אותנו לתת, לתרום, לעזור ללא תמורה. תמיד דרשו ממני לכבד ילדים בגן, בכוחו, גם אם אינני מעוניינת ותמיד לתת צעצועים לילדים אחרים. מאוד הפריע לי הדבר, אבל לאחר עונשים ושיחות קשות התחלתי לתת, ללא רצון, אלא כי ככה צריך. כשהגעתי לביה"ס החינוך לנתינה המוגזמת הפך כנראה להרגל, הייתי תלמידה מצטיינת והיו לי הרבה "חברות" שהיה לידי כדי שאעזור להם בלימודים, בבית המשיכו לחנך אותי עד כדי אבסורד לתת, הרגשתי מנוצלת, כי כשהייתי צריכה תמורה או עזרה מן "החברות" בד"כ אף אחת לא הייתה יכולה לעזור. כשסיפרתי להורי, תמיד קיבלתי תגובה, שאף אחת לא חייב לי, אבל אני חייבת לעזור לכולם. יש לציין שאמא שלי נתנה לכולם ותרמה לכל האירגונים האפשריים, למרות המצוקה הכלכלית, בנוסף היא תמיד רצה לעזור לכולם, גם ם הדבר נעשה על חשבון המשפחה או בילוי משפחתי, הרי לעזור לחברה, שכנה , ידידה יותר חשוב. הכריחו אותי לעזור גם לשכנות, ואם חלילה הייתי מסרבת היו עושים לי שיחה קשה על מוסריות. כשהגעתי בצבא קרה אותו הדבר, ניצלו אותי וכשאני הייתי צריכה עזרה כבר אף אחת לא הייתה לצידי וככה קרה גם בעבודה. אנשים ידעו לנצל, בכל מערכת יחסים שהייתה לי אבל לא ידעו להחזיר. לפני שנתיים קרה לי דבר כפי שאומרים הקש ששבר את גב הגמל. מקרה לא נעים של ניצול קשה מצד אחת החברות, ואז החלטתי שעכשיו אני משתנה, לא נותנת לאף אחד, אני כבר מספיק בוגרת, לא מעוניינת לתת, כי מכל הנתינה והעזרה לא יצא לי כלום. גם אם אני יכולה לעזור אני לא עוזרת, לא בעבודה לא לחברות לא לשכנות, אני לא תורמת לאירגונים, אלא קונה לעצמי דברים, לעיתים אני נתקלת במבטים זועמים, הרי יש ילדים רעבים בעולם ואני חיה רק למען עצמי, אבל סוף סוף התחלתי להרגיש מאושרת, אני לא פראיירית, לא חייבת לאף אחד. ואם יהיו לי ילדים, אחנך אותם אחרת, הרי מכל הנתינה הזאת לא יצא דבר מלבד עוגמת נפש.

ImmortalSoul

New member
חבל

חבל שלבסוף למדת את דרכי החברה שלך שניצלה אותך ולא את הערכים המשפחתיים שההורים שלך לימדו אותך כל החיים. עכשיו כל מה שנשאר לך להעביר במורשת שלך זה את דרכיה של חברתך ולא את דרכם של הוריך . בהצלחה.רק תחיי באושר ואושר.

riki23

New member
אני לא חושבת

שיש לך זכות לשפוט אותי, נפגעתי חזק מאוד וזכותי להתנהג איך שאחרים מתנהגים, לא מדובר בחברה אחת, מדובר בתופעה המונית, אם, חלילה עושים למישהו טובה, מתחילים לקבל אותך ככוח עבודה זול ולא מתייחסים אליך בכבוד, לכן עדיף לא לעשות כלום.

ImmortalSoul

New member
את צודקת מאה אחוז

ראשית אני רוצה שתביני שאני לא שופט אותך להפך . אני מבין את דרכך לעזאזל אני חיי אותה כל חיי . וכל מה שאני רוצה לומר הוא . דרכם של "הצדיקים" קשה יותר מאלה של "הרשעים" . ולכאורה נראה הדבר כי אין בה תועלת אפילו לא פסיק של טוב זורם אלי . אבל אני מתנחם בעובדה שטוב לי לעשות את הטוב עם אחרים אני שואב מזה את סיפוקי הרוחני . זה לפעמים מצחיק לראות אחרים קוראים לי פראייר שכל מה שניחנתי בו הוא להיות בנאדם ולכן איני רואה בעצמי פראייר אלה בנאדם .וזה לא מעניין אותי מה חושבים עלי רק לחיות עם מי שאני ולקבל תצמי .וכן החיים לימדו אותי אחרת השכר אינו מגיע לפעמים אבל אני נותן לא על מנת לקבל . אבל גם אני לא נותן עד הסוף . לפעמים אני עוזר עד גבול מסויים . הרעיון של לתת ולקבל הוא מבחינתי פשוט מאד אם תשאלי אותי . על מנת לתת צריך לדעת לקבל . וזה אומר גם לקבל אנשים כמו חברה שלך . הם נמצאים בשפע בעולם שלנו . ויותר חשוב מללמוד את דרכם היא לשפר את דרכנו אל תדאגי גם את תבואי על שכרך .

לריקי היקרה ...

קראתי את מכתבך ואני רוצה להגיב מבלי לנסות לשפוט ומבלי לתת ביקורת ואני ינסה כמה שאוכל . אני חושב שיש כמה ערכים בחיים של כולנו מאוד חשובים . אחד מהם זה לתת ולעזור א ב ל !!!! כמו כל דבר יש לבן-שחור טוב-רע אמת-שקר המון-מעט פלוס-מינוס וכדומה . אני חושב שבחיים כמו ב#כל דבר# חייבים למצוא את האמצע . להיות עשיר מידי זה לא תמיד כל כך טוב ולהיות עני מידי זה בטח לא טוב ,להיות שמח מידי זה גם לא משהו ולהיות עצוב מידי זה גם לא הכי "טוב" אבל תמיד חייבים למצוא את האיזון ולא משנה במה . לתת לאנשים זה ברכה ואני חושב שבאיזו שהוא אופן את יוצאת מתוגמלת מזה בשלב כזה או אחר . רק לתת וכל הזמן לתת זה כבר לא בריא וזה הופך להיות הרגשה של "פראיר" וכן מה לעשות שיש המון אנשים בעולם שלצערינו מ נ צ ל י ם את החלשים את "הטובים" ואת האנשים שבציצואציות שצריכים עזרה,וכן לא חסר כאלו אבל זה לא אומר להפסיק לתת את חייבת לדעת מתי לתת וללמוד איפה להסים את הגבול נ ק ו ד ה . נעולם בנוי מכל סוגי האנשים גם מנצלנים גם מתמימים חזקים יותר חלשים וכו ... את בסופו של דבר תעשי ותתנהגי איך שטוב לך ואיך שתיהיה מאושרת ורק תזכרי שכן יש אנשים שצריכים עזרה בכל מיני דברים אבל בראש ובראשונה את חייבת לדאוג לעצמך לבריאות שלך ולאושר שלך אבל זה לא אומר לא לעזור ולא לתת (גם לתת קצת זו עזרה) וחייבים להדגיש את הגבול של הנתינה ,זכרי איפה שנותנים נמצאים ה"קרישים" שהורגלו לקחת ולאכול ,אבל זה לא אומר להפסיק לתת בגללם ושהאנשים שבאמת צריכים יפסדו לקבל בגלל אותם קרישים עשי מה שאת חושבת לנכון ומה שיגרום לך אושר (ואם תוכלי לעזור לעוד חברה אפילו ממש בקטנה זה וואלה יעזור להם לאכול עוד משהו באותו היום... בהצלחה

JudyWn

New member
איזון ../images/Emo103.gif

ריקי, יותר מדי משומדבר זה לא טוב. ההורים שלך חינכו אותך לתת, תמיד, אפילו יותר מדי. אנשים רעים ראו את זה וניצלו אותך. נפגעת ואת צודקת - זכותך להיפגע ולא לתת יותר לאפחד שומדבר. אבל גם להיות אנוכית ולא לעזור לאף אחד אפילו שאת יכולה - גם זה לא טוב. את צריכה למצוא את האיזון בחייך - לדעת לתת מספיק בשביל שיהיה לך נוח עם זה ולא תרגישי מנוצלת ולהחליט מתי את מעוניינת לעזור ומתי לא.

למעלה