וידוי קטן
לעיתים אני מתבונן מתוך ראיית נצח , על מה שאני עושה ומה אחירים עושים ,
ולאו דווקא מהעוקב הליניארי .
וכשאתה מעיר למישהוא משהוא , כמו עבירה חטא או משהוא שהוא אמר ,
אתה נתקל בקטע שהוא לא זוכר ,הרבנים קוראים לזה תינוק שנשבה שלא זוכר את נצחיותו
או מישהוא שיצא מהעם בגלל סיבה כזו או אחרת ,או גוי .
אני מתייחס לזה יותר כמו הסרט אפקט הפרפר , ברגע שחל השינוי במציאות אם הוא בעל חוט שני פנימי הוא יזכור את עצמו לפני השינוי במציאות
וגם ישים לב לשינוי , אולם לרוב אני נתקל ביושנים מבחינה זו , שרק מודעים לקישוריות העכשווית שלהם למקום ולזמן ולתלמוד תורה שלהם ,
או איזה קשר טלפתי עם רבניהם , שבזה הם חושבים מסתכמת המסורת .
וזה לא קל , לראות דברים ככה כלפי עצמך והזולת , עוד חוש ראייה המאיר את עיני רוחך ,
לאדם החילוני הדברים כגון אלה הם הזויים ברמות , לאדם המקושר לנצח וברמות גבוהות במסורה גם זה עניין שגלוי לפניו חלקית ,
לעיתים אנשים מתחומי רוח מאגיה ומיסטיקה גם הם מתעוררים לראיה כזו , שזה יכול להוביל לחוסר איזון כלפי הסביבה , ואפילו לצרות עם הרשויות ,
עניינים כגון אלו מתועדים כמעט בכל עם , ובצורה נרחבת מאוד בעם היהודי המסורתי .
ופורמטים שונים של התופעה קיימים בעולם הרוח המיסטיקה המאגיה והקבלה , אפילו חלק מהמתקשרים או בעלי התפישה העל חושית
לאדם ממסורת יהודית מסודרת , הוא יראה זאת רק באופן אחד של מסורתו , אולם לעיתים גם האקלקטיקה עובדת להפעלת הכישורים הללו ,
וכמעט לכל אחד היו רמזים כאלה ב-סייקי שלו , שבדרך כלל בוחרים להתעלם או לא לייחס חשיבות לעניין .
אולם זה קיים תאורטית בכל אחד וניתן לפתח יכולות כאלה ,
רק מה זה יכול להוביל כמו בסרט אפקט הפרפר , לשינוי המציאות הנגלת ולא רק לתפישה על חושית , וזה תלוי בעצם ב-עד כמה אור קיבלת ,
תוך כדי שכלול היכולות .
יש כאלה עם ריבוי יכולות ומעט אור ויש כאלה בלי יכולות עם הרבה אור ,
אבל ברגע שקיבלת אור , אז נכנס אלמנט תלמודך של שפת האור היותר גבוהה הזה (לומדי המסורה) רק שלא כולם מקבלים והופכים מקובלים .
ואז הם נשארים עם מסדורה ריקה בלי אור , של הכנה לקבל אור .
אני רואה בדאגה מרובה אנשים שטוענים שכל המסורה היא רק ההכנה לקבלת האור , כמו תלמוד משנה גמרא וזוהר .
ובזה מסתכמת אצלהם המסורה , ועוד הטענה האיזוטרית וההזויה שהם מסורת ישראל האמתית או הקבלה האמתית .
לדידי זו רק ההכנה לקבלת האור ולא כולם מקבלים .
אפשר לתעתע אנשים במאור כאילו זו המסורה , אבל מאור הוא לא אור .
קצת...
שיבהיר את הדברים , מעבר לערפל הויכוחי .
דוד
לעיתים אני מתבונן מתוך ראיית נצח , על מה שאני עושה ומה אחירים עושים ,
ולאו דווקא מהעוקב הליניארי .
וכשאתה מעיר למישהוא משהוא , כמו עבירה חטא או משהוא שהוא אמר ,
אתה נתקל בקטע שהוא לא זוכר ,הרבנים קוראים לזה תינוק שנשבה שלא זוכר את נצחיותו
או מישהוא שיצא מהעם בגלל סיבה כזו או אחרת ,או גוי .
אני מתייחס לזה יותר כמו הסרט אפקט הפרפר , ברגע שחל השינוי במציאות אם הוא בעל חוט שני פנימי הוא יזכור את עצמו לפני השינוי במציאות
וגם ישים לב לשינוי , אולם לרוב אני נתקל ביושנים מבחינה זו , שרק מודעים לקישוריות העכשווית שלהם למקום ולזמן ולתלמוד תורה שלהם ,
או איזה קשר טלפתי עם רבניהם , שבזה הם חושבים מסתכמת המסורת .
וזה לא קל , לראות דברים ככה כלפי עצמך והזולת , עוד חוש ראייה המאיר את עיני רוחך ,
לאדם החילוני הדברים כגון אלה הם הזויים ברמות , לאדם המקושר לנצח וברמות גבוהות במסורה גם זה עניין שגלוי לפניו חלקית ,
לעיתים אנשים מתחומי רוח מאגיה ומיסטיקה גם הם מתעוררים לראיה כזו , שזה יכול להוביל לחוסר איזון כלפי הסביבה , ואפילו לצרות עם הרשויות ,
עניינים כגון אלו מתועדים כמעט בכל עם , ובצורה נרחבת מאוד בעם היהודי המסורתי .
ופורמטים שונים של התופעה קיימים בעולם הרוח המיסטיקה המאגיה והקבלה , אפילו חלק מהמתקשרים או בעלי התפישה העל חושית
לאדם ממסורת יהודית מסודרת , הוא יראה זאת רק באופן אחד של מסורתו , אולם לעיתים גם האקלקטיקה עובדת להפעלת הכישורים הללו ,
וכמעט לכל אחד היו רמזים כאלה ב-סייקי שלו , שבדרך כלל בוחרים להתעלם או לא לייחס חשיבות לעניין .
אולם זה קיים תאורטית בכל אחד וניתן לפתח יכולות כאלה ,
רק מה זה יכול להוביל כמו בסרט אפקט הפרפר , לשינוי המציאות הנגלת ולא רק לתפישה על חושית , וזה תלוי בעצם ב-עד כמה אור קיבלת ,
תוך כדי שכלול היכולות .
יש כאלה עם ריבוי יכולות ומעט אור ויש כאלה בלי יכולות עם הרבה אור ,
אבל ברגע שקיבלת אור , אז נכנס אלמנט תלמודך של שפת האור היותר גבוהה הזה (לומדי המסורה) רק שלא כולם מקבלים והופכים מקובלים .
ואז הם נשארים עם מסדורה ריקה בלי אור , של הכנה לקבל אור .
אני רואה בדאגה מרובה אנשים שטוענים שכל המסורה היא רק ההכנה לקבלת האור , כמו תלמוד משנה גמרא וזוהר .
ובזה מסתכמת אצלהם המסורה , ועוד הטענה האיזוטרית וההזויה שהם מסורת ישראל האמתית או הקבלה האמתית .
לדידי זו רק ההכנה לקבלת האור ולא כולם מקבלים .
אפשר לתעתע אנשים במאור כאילו זו המסורה , אבל מאור הוא לא אור .
קצת...
שיבהיר את הדברים , מעבר לערפל הויכוחי .
דוד