וידויים וסליחות

וידויים וסליחות

כל שנה לקראת החגים הבאים אני מוצאת את עצמי במעין חשבון נפש נכון שזה יופי שיש למשל את כיפור לבקשת סליחה אבל אני חושבת שבשביל לבקש סליחה, לא צריך לחכות שנה שלמה עד שמגיע כיפור... פעם הייתה לי בעיה לבקש סליחה גם אם ידעתי שאני זו שטעיתי, עכשיו כבר פחות.... יצא לי השנה כבר להתנצל בפני מישהי ואת מכסת בקשת הסליחות שלי להשנה, סיימתי, אני מסתכלת לאחור על כל השנה שעברה ולא מוצאת לנכון להתנצל בפני אף אדם, כי כמו שכבר אמרתי בתחילת הפוסט, לא צריך לחכות לכיפור בשביל לבקש סליחה...... מעניין אותי מה אחרים חושבים על נושא הוידויים והסליחות?

ע ו פ ר ה

New member
הסליחה

לדעתי צריכה להיות לעצמנו. אני סולחת לעצמי על כל המשימות שהצבתי לעצמי ולא עמדתי בהן. אני סולחת לעצמי שהגעתי למשקל כל כך גדול (כבר ירדתי עשרה ק"ג), אני סולחת לעצמי שהבדיקות לא היו טובות, מה שאומר שלא טיפלתי בגוף שלי היטב (גם זה כבר מטופל). אני סולחת לעצמי על כך שלוקח לי לאט מדי ללמוד את החיים. באהבה עופרה

אכן סליחה אישית

לעצמי
אפשר לאמץ את הסליחה שלך בשביל עצמי?

סילבי 22

New member
סליחה אישית זה לא בדיוק התחום שלי

וואי למרות שיש הרבה שאני צריכה לבקש סליחה מהם אבל יש מישהי באמת שאני צריכה לבקש ממנה סליחה ומקווה שהיא אכן תוכל לסלוח לי אז לך חברה סליחה על הכל שיהיה לך שנה טובה ומתוקה

סילבי 22

New member
נכון לא צריך לחכות ליום כיפור

אבל לבקש סליחה מאדם יקר זו גדולתה של האדם ולא משנה עם זה בתוך המשפחה או לחברה אבל בנורמה שלנו יש אנשים שלא מגיע להם שיסלחו להם אז שיהיה צהריים נפלאים

קודם האני העצמי..............

בדיוק כמו שאמרה עפרה. החשבון נפש, הוא חשבון שלי עם עצמי, במה אני טעיתי או אחרים טעו לגביי. אדם צריך לסלוח קודם כל לעצמו כדיי שיהיה לו קל גם לסלוח. אני לא מחפשת במי פגעתי או מה חטאתי במשך השנה, אם קורה משהו איני מחכה לכיפור אלא פותרת מידית. דווקא בימים אלו המחשבות נוטות יותר על שינויים, שיביאו לשנה טובה יותר, דברים שאותם אני יודעת שיש רק בידי לשנותם. אני רואה ביום הזה של כיפור שכל אדם עושה חשבון נפש עם עצמו, עליו אישית, ולא על האחרים. הרבה דברים הייתי רוצה לבקש עליהם סליחה מעצמי, אבל אני יודעת שאין לי צורך להתמקד על כל פרט ופרט בראשי, אלא לומר לעצמי בגדול----אני סולחת.

גם אני חושבת ככה

התקופה הזו היא באמת תקופה של שינויים, תקופה של חשבון נפש... אני אישית עושה את חשבון הנפש הזה בד"כ פעמיים בשנה, פעם אחת בתקופת ראש השנה והחגים ופעם אחת ביום ההולדת שלי. בד"כ בראשית השנה אני קובעת לי יעדים ומטרות לשנה הבאה ובסיומה (או תחילתה של השנה הבאה) אני בודקת עם עצמי מה השגתי ומה לא. אז אם כבר, זו יופי של הזדמנות לבקש מעצמי סליחה על שהשנה לא הצבתי לי שום יעדים ולא השגתי שום מטרה, בתקווה שדברים יקרו אחרת השנה

סילבי 22

New member
טוב אז נאמר שסלחתי לעצמי מה הלאה?

איך אפשר לדעת שאותה חברה אכן סלחה ? אחרי שביקשת ממנה ?

אם היא חברה מספיק טובה

אז אולי שיחת הבהרה תעזור פה? פשוט לשאול "סלחת לי?" כמה פשוט ככה קל. השאלה היא אם את עצמך מסוגלת לבוא ולשאול אם היא סלחה או לא?

סילבי 22

New member
יותר מדי טובה

חברה שנותנת הזדמנות שניה ואני לא שמרתי עליה לצערי הרב רק היושב למעלה ודאי יודע זאת כי ניסיתי כבר בכל מיני דרכים לבקש סליחה לגבי שיחת הבהרה זה קצת בעיה בגלל המרחק אין לי בעיה עם זה בכלל אבל כמו שרחל אמרה קודם לסלוח לעצמי האם אני מסוגלת לכך? אני מאמינה שכן מסוגלת ומאוד רוצה

אוסה

New member
בחברות אין כבוד

ובטח שלא הזדמנויות !! בחברות יש כנות ואהבה , דברי איתה , חבל לאבד את החברות שלכן .

אוסה

New member
טוב סליחות שלי ...

אני הייתי רוצה לבקש סליחה מכל אלו (אם קיימים) שפגעתי בהם (ובטוח שזה לא היה בכוונה). רוצה לבקש סליחה מכל אלו שהזנחתי בשנה האחרונה (לצערי היו הרבה) אבל חוץ מסליחות יש גם תודות והרבהההה תודה לשני החברים שלי שאני אוהבת - הם החברים היחידים האמתיים שלי (את - והוא) היחידים שמכירים אותי הכי טוב . תודה לבעלי על כל מה שהוא , על מה שהוא עושה בשבילי , הפרגון וזה שהוא סובל אותי בכלל ...(חחחח) תודה לבעלי שעשה עימי את הדבר הכי יקר לנו בעולם - את הנסיכות שלנו . תודה לאורן ונוי - הבנות שלי שהן כל חיי , על מה שאתן על הנחת שאתן נותנות לי לא יכולתי לבקש יותר ממה שאתן. תודה להורי שאני אוהבת , תודה למשפחתי המקסימה . תודה לחמותי וחתמי על כל מה שהם עושים למעני - למעננו . תודה לסבתא של בעלי שגם היא חלק חשוב בחיינו. ובכלל תודה לכולם . ולך החברה שלי - אני פשוט אוהבת אותך , אוהבת להיות איתך , לדבר , לצחוק ואם צריך לבכות, שמחה שדרכינו התחברו . לך חבר יקר , למרות שאתה כועס אני אוהבת אותך . שנה טובה

למעלה