וידאו קפסולה

איילת314

New member
וידאו קפסולה

אני בת 22 ועשיתי בדיקת קפסולה של המעי עקב אנמיה לא מוסברת. וקיבלתי תשובה שאיני מבינה, אשמח אם תסבירו לי אותה, והאם משהו מדאיג, ודבר נוסף -האם זה מסביר את האנמיה וזו התשובה שלי: patient data:build:Normal,gastric passage time:1h 27m, small bowel passage time: 2h 12m procedure info & findigs the capsule moved down to the colon. small bowel preparation was intermediate. with content and fluid occasionally obstructing the luminal view. a small aphtha was noted at the proximal small bowel and a few more small aphthous ulcers were noted in the terminal ileum. large bowel preparation was poor. SUMMARY & recommendations a small aphtha was noted at the proximal small bowel and a few more small aphthous ulcers were noted in the terminal ileum. colonoscopy with deep intubation of the terminal ileum and biopsies is recommended משהו מדאיג?? אודה לתשובה מהירה

וידאו קפסולה

התשובה מצביעה על קיום של מספר אפטות במעים, שהם למעשה כיבים זעירים. ישנן סיבות רבות לנוכחות ממצאים כאלה ולמעשה מדובר במממצאים לא ספיצפיים, ולכן לא ניתן לקבוע אבחנה. בנוסף, חשוב לצין שהבודק מתאר את הממצאים בתוך שדה בדיקה שאינו נקי (נותרו שאריות של תוכן שמפריעות להערכה) מה שכמובן מגביל את הרגישות של הבדיקה הזו. ההמלצה לחזור לרופא המטפל, רופא הגסטרו, ולשקול ביצוע קולונוסקופיה עם בדיקה עמוקה לתוך המעי הדק הסופי עם ביופסיות מכוונות.

למעלה