וידאו למרחקים

• פותח הנושא tnoy
  • פורסם בתאריך

tnoy

New member
וידאו למרחקים

אני מעוניין להעביר כבל מהמחשב לטלויזיה. יש לי יציאת TV OUT כמובן. הבעיה שהכבל יוצא בערך 20 מטר... יש לי יציאת RCA וגם SVIDEO כמדומני (עגול עם פינים) א. האם אפשר להעביר וידאו בכזה מרחק או שזה פוגם באיכות. ב. האם יש הבדל בין חוט עבה לדק? אמרו לי שהמוליכות של העבה טובה יותר ולכן האיכות יותר טובה, זה נכון? (חשוב לציין שבאורך של 20 מטר יתכן שיש להתנגדות/מוליכות השפעה, האמנם?) ג. איפה ניתן להשיג כבלים באורכים כאלה? בחנויות סטנדרטיות ראיתי מקס. 10 מטר. (אבל אני מניח שאם אני לא אמצא אז אני אוכל לחבר שני חוטים עם מעביר נקבה-נקבה באמצע נכון?) ד. האם יש דרך אלחוטית להעביר את זה? בתודה מראש

umbo

New member
אין יותר פשוט

מרחק כזה (20 מטר) אין לו שום משמעות, והבדלים באיכויות הכבלים ירגישו רק מקצוענים עם ציוד בדיקה מיוחד. פתרון זול ופשוט הוא להשתמש לוידאו בכבל אנטנה TV ישן שאולי תמצא ותחבר אליו חיבורי RCA. (שוב - העקבת של כבל כזה "לא בדיוק" אבל לצרכים שלך זה ממש לא משנה)

VIDE0KID

New member
טעות מרה חבר'ה מי שלא יודע שלא יטעה

קודם כל יש דרכים אלחוטיות. כמובך שבכל זה יותר זול. ב 20 מטר רואים יפה מאוד ירידת איכות נ.ב - כבל S מוגבל עד 5 מטר אח"כ הצבעים כבר נדפקים. אם אתה רוצה להעביר וידאו למרחק כזה רצוי להשתמש בכבל RG6. אם האיכות לא ממש חשובה לך ניתן להתשמש ב RG59 (כבל כמו של אנטנה) כבלים ישנים וחיבורים מיותרים יפגעו באיכות.

umbo

New member
מכוון שאני עובד בתחום.....

אז כנראה אני כן מבין משהו, ולכן לתת עצה שלא צריך להוציא עבורה אגורה שחוקה זה בכל זאת לא מזיק. נכון כבל RG 58 - שהוא מותאם מבחינת עכבת לתדר וידאו, עדיף על RG 59 שמתאים לתדר RF, אבל אם מדובר בכרטיס שנותן ביציאה עוצמה מספיק גבוה, הרי שלמרחק של 20 מטר הנפילה תהיה זניחה ומדובר מניסיון (כי אני עצמי משתמש בכבל אנטנה ישן באורך דומה אשר לא עלה לי פרוטה ומשרת אותי יפה מאוד.) מה גם שאם התוצאה לא מוצאת חן - לא קרה כלום, והולכים לפתרון מקצועי ויקר יותר. פתרונות יקרים אין בעיה להשיג - מזמינים טכנאי משלמים מאות שקלים לפתרון זהה שיכולת להשיג כמעט בחינם ובהנאה שעשית זאת במו ידיך. שיהיה יום טוב

tnoy

New member
אבל איך

איך אני מעביר מהקומפוזיט שלי במחשב לכל הכבלים שאתם אמרתם. באמת בכבל רגיל (RCA) האיכות על הפנים (גלים אלכסוניים על המסך) איך אני מעביר מהכבל הרגיל לכבלי RG? יש אולי דרך פשוט לחזק את האות דרך הכבל הרגיל שיש לי? ושוב תודה

VIDE0KID

New member
מגבר זה סיפור יקר מידי.

הקווים האלכסוניים הם הפרעות אלקטומגנטיות חיצוניות. בעקרון אתה יכול פשוט להלחים מחבר RCA בקצה הכבל. או ללחוץ מחבר BNC או F וממנו להתחבר למתאם RCA. בעקרון RG59 וRG6 הם כבלים קשיחים. אם אתה רוצה כבל עם מעט גמישות אבל גם ביצועים טובים תשתמש ב RG58. ניתן להשתמש גם בכבל KLOTZ. בתנאי שהוא 75 אוהם. בכל מקרה כדי להעביר וידאו אתה צריך את אחד הכבלים האלה אבל שההתנגדות תהיה 75 אום.

tnoy

New member
הפרעות חיצוניות

לא הבנתי. אם הקווים האלכסוניים זה הפרעות חיצוניות למה שכבל אחר יעזור לי? עשיתי כמה ניסויים. כשחיברתי כבל RCA קצר למחשב קיבלתי תמונה חלקה ויפה. עם כבל באורך 10 מטר קיבלתי פסים אלכסוניים. וכשחיברתי לו עוד 10 מטר קיבלתי עוד יותר פסים אלכסוניים. אתם מתכוונים שאני אקח כבל RG ופשוט בקצה אני אחבר לו את התקעים? אני לא בדיוק מבין, זה יהיה יותר טוב מכבל RCA שלם שבא מהחנות? כמו כן אשמח אם תגידו לי איפה קונים את הכבלים האלה? או אם יש חנות שאנשים מבינים שם, כי איפה שאני הייתי אמרו לי שאין בעיה לחבר שני כבלים, והייתי בכמה חנויות. ושוב תודה

yeuda

New member
פתרון טיפה יותר יקר - אבל ..

שלום לך, אני גם עם אותה בעיה אבל מצאתי פתרון אחר - שידור אלחוטי גיליתי אצל פלונטר משדר כזה (והוא אפילו לא כל כך יקר) אני חייב להגיד שעוד לא קניתי כך שאני לא יודע איך הוא אבל זה נראה נחמד ובטוח שהרבה יותר נוח מהעברת כבל (יש עוד יתרון שהוא מאפשר להעביר את אינפרא של שלט לכיוון ההפוך - ויש לי שלט כזה למחשב אז בעיקרון זה נותן פתרון מלא) קישור למוצר בהצלחה , ואם עובד לך אולי תעדכן את כולם יהודה

למעלה