מדוע יש הרבה חוזרים בתשובה/מתחזקים ???
החיים קשים ואנשים חלשי אופי (שימו לב כמה שחקנים במסלול הזה) לא רוצים לקחת אחריות על חייהם, ומחליטים שלהיות דתי זה הפתרון, כי כל היום אתה לא עושה שום דבר אלא משתעשע בדיבורים ובסוגיות מטופשות כמו "מה עושים בביצה שלא נולדה בערב חג", מקבלים כספים מהמדינה (כמעט כתבתי "כספי חלוקה..."), ולא דואגים לשום דבר, כי כל שאלה שצצה הולכים לרב והוא מחליט מה לעשות.
אני מספר בספרי "התנ"ך כתוב עברית שכל אחד מבין", על מפגש באוניברסיטה בירושלים עם פרופסור ישעיהו ליבוביץ, והוא שאל מה אני בהגדרת היהדות, אני לו שאני אפיקורוס אבל לא בגלל שעטנז אלא שלא מאמין ב-"חבר הדמיוני".
תשובתו היתה שיש בכך הבדל גדול ביני לבין תלמיד ישיבה.
ההבדל שהוא לא צריך לדעת שום דבר חוץ מתרי"ג המצוות (תיקנתי אותו: רא מצוות כיוון ששני שליש קשורים לבית המקדש שכידוע לא קיים), כיוון שכל שאלה שתהיה לו הוא ישאל את הרב ויעשה כדבריו, ואילו אני שאינני דתי, צריך להכיר את החומר מצויין.
וכך למנהיגים הדתיים יש אלפים רבים של עושי דבריהם בלי להרהר פעמיים ובלי מצפון אנושי, כי - הרב אמר.
זו הסיבה גם לכמות העצומה של הפנאטים והרוצחים היהודים בקרב החרדים, שאינם שונים מהפנאטים והרוצחים המוסלמים.
הלילה הוצת בית ומשפחה שלמה נפגעה ותינוק מת מההצתה. אתמול חרדי תקף את צועדי מצעד הגאווה, כמו בשיר "אין פה רגע דל, או סקנדל או פסטיבל" - רק שכמות הפסטיבלים הולכת וקטנה.....
אני לא חובב ערבים, אבל מעשים כנגד אנשים שלא עשו לך דבר הינם פשע, כמו שקנדי הגדיר: "רצח הוא רצח הוא רצח".
לכן גם לעולם לא יהיה שלום בין ישראל לערבים -