וזה הדובדבן שלי ..

וזה הדובדבן שלי ..

הפרלין הוכן בשיעור בקורס השוקולטיירים
חייבת להתוודות שלאחר שנים של הכרות עם מבחר ממתקי שוקולד משובח , דובדבן בליקר עדיין נשאר הפייבוריט הבלתי מנוצח שלי
היתי מכורה לו מילדות, זוכרים את הממתק הזה שהיה עטוף בנייר כסף ורוד ??

מה עם מתכון?

המתכון ממש פשוט

הציפוי שוקולד מריר
המילוי פונדנט מעורבב במעט ליקר
וכמובן דובדבן בברנדי (אפשר לקנות מוכן או להכין לבד)
אם יש מספיק סבלנות (חודש חודשיים..) הפונדנט נמס לו לליקר

אז...נסיון למתכון יותר מדוייק.

יום קודם משרים דובדבנים מגולענים בברנדי
לוקחים נניח 300 גר' פונדנט. מחממים אותו (?) מוסיפים (כמה? נניח 50 גר' ליקר?) -- כדאי אולי ליקר דובדבנים?

נותנים לפונדנט להתקרר לפחות מ- 30 מעלות, ממלאים את השקעים בחצי, שמים דובדבן, וממלאים שוב עד 3 מ"מ לפני הקצה
נותנים מכה לתבנית כדי לישר את הפונדנט

צריך לתת לזה לעמוד כדי לקבל קרום, או שאפשר ישר לסגור?

נראה לי שכדאי להכין כונכיות לא הכי דקות שאפשר (תקני אותי אם אני טועה), ולהקפיד ממש על סגירה מלאה.
נותנים לזה לעמוד בקופסה אטומה במקרר? במשך חודש וחצי חודשיים.

נשמע הגיוני?

נכון אבל לא מדוייק, הנה עוד פרטים

לדובדבן טרי יום בליקר לא יעשה את זה..יש להכין שרי דובדבנים וזה לוקח חודשים רבים ואף יותר.
אם אין סבלנות אפשר פשוט לקנות מוכן (מר קייק מוכר )
אפשר לחילופין להשרות דובדנים מיובשים לתקופה בברנדי אך חשוב שהם יהיו באיכות מעולה ולא מסוכרים.

מערבבים מעט שרי בפונדנט - לא מחומם (פונדנט משובח אינו קשה, אני מעדיפה את הצרפתי וממש לא ממליצה על תוצרת הארץ )- התוצאה סמיכה מספיק כך שהסגירה אינה בעייתית,
מומלץ לחכות לפחות כמה שבועות , אם היה אינברטז זה היה הופך נוזלי יותר
אך גם כך האלכוהול לאיטו ימיס את הפונדנט.

בתקופות שאינן חמות אני שומרת בארון קריר, בקיץ בד"כ אני לא מכינה שום שוקולד לאכסון, הפרלין בתמונה נלמד כחלק משיעור בקורס השוקולטיירים אם הוא מתקיים בקיץ כמו זה הנוכחי , אך זה ממילא מתחסל מיד ..

אוקיי, אז כמה דברים

אני לא זוכר שניסיתי לזלף אי פעם פונדנט לתוך כונכיות. עושים את זה עם שקית זילוף רגילה?
מבחינת כמות השרי/ליקר -- מה שכתבתי קודם -- 50 גר' ליקר על 300 גר' פונדנט -- זה סביר? פחות?

ואני מסתכל באתר של מר קייק, ויש שם כמה אופציות:
דובדבני אמרנה בתוך מה שנראה פחית שימורים, דובדבנים חמוצים בסירופ ללא חרצנים, דובדבנים מסוכרים, או סתם משהו שהוא קורא לו "דובדבנים אדומים/ירוקים". איזה מהם מומלץ?

אוקי, בבקשה :)

מזלפים בשקית זילוף, יחס כמו שכתבת של 50-300 גם הוא טוב
לערבב כמות ליקר שתביא את הפונדנט למצב רך מספיק לזילוף.
הדובדבן שצריך לחפש הוא לא אחד מאלו שציינת אלא דובדבן בברנדי/ליקר,
לי יש צנצנת שנקנתה לפני כמה שנים (רק משביח עם הזמן) אולי הוא כבר לא מוכר ? צריך לצלצל לשאול, לא הכל מעודכן באתר שלו.

קצת בעייתי...

כי אני לא מוכרת שוקולד אלא רק מלמדת שוקולד
אבל אני אשמח להכין את זה לפעם הבאה שיהיה מפגש פורום

מני.ת

New member
נפלא !

יש לי בבית צנצנת מלאה באוכמניות שהשריתי בקוניאק XO לפני שנתיים בערך, ממש גן עדן בטעם. חבל שאני לא יכל להעביר לך כמה למילוי בפרלין. מצד שני, אולי כדאי שגם אני אכין פרלין כזה.
אין סיבה שלא יעבוד עם אוכמניה, נכון?

למעלה