תלוי מה היא הסיבה
לוועדה הרפואית. אם אתה אחרי ניתוח גדול או התקף לב יש להניח שלא תבצע שירות מילואים עד שתובהר שאלת כשירותך. אבל יש הרבה אנשים שמגיעים לרופא היחדיה לפני כל שירות מילואים עם כל מיני סיפורים כרוניים שאין להם שום השלכה על חיי היומיום אבל משום מה מונעים מהם (לפי דעתם) לשרת במילואים. הרבה פעמים הסיפורים האלה מגובים במכתבים מרופאים שכל מטרתם היא לכסות את התחת של עצמם וגם להימנע מקונפליקט מהפציינט שלהם 0לעיתים זה פציינט פרטי שגם משלם הרבה עבור הייעוצים האלה...) במקרים אלה הפניה לוועדה רפואית היא דרך טובה להוריד את הנודניק מעל כתפו של רופא היחידה ואין שום הצדקה לפטור משרות מילואים עד להחלטת הועדה. אגב. במצבנו כיום, כשכל אדם שמשרת הוא חשוב יש אפשרות לגייס גם אנשים עם מחלות כורניות. יש המון תפקידים שהם יכולים לבצע ולסייע בזה לאזרחים אחרים כמותם שנותנים את הלב והנשמה למען המדינה. ואגב, אם הרופא יחידה שלך הוא זבל בן זבל בגלל שהוא לא נותן לך את מה שאתה חושב שמגיע לך מבחינה רפואית, אני חושב שמגיעה לו התנצלות על הכינוי. דע לך שגם הוא עובד תחת לחץ רב. אני בטוח שהוא עושה את המיטב כדי לפשר בין הצורך המבצעי ובין המצב הרפואי שלך. ועוד אגב, אני בטוח שיש לך בעיה רפואית אמיתית ואתה לא שייך לקבוצת הנודניקים. מה לעשות שיש המון נודניקים וכך גם אנשים טובים עם כוונות טובות מוצאים עצמם לעיתים מול יחס שלדעתם אינו הוגן. שיחה רצינית עם רופא היחידה יכולה לתפור את הבעיה. ואגב אחרון, במידה ותגוייס אני מאחל לך תעסוקה שקטה. גם אני קיבלתי צו לפני יומיים...