ווכחן

בכושר51

New member
ווכחן

בני בן 12 חכם מאוד ווכחן אף יותר. מתיש אותי..(בדרך כלל זה קשה מאוד) בעל נושא בכל שיחה המילה האחרונה חייבת להיות שלו..ואם לא מצליח מתעצבן ועוזב את המקום. אני לבד איתו מאז שחוזר עד הערב ואז מרגישה גמורה .כיוון שמצטרף לזה ענין של כישורים חברתיים..ושכחה...חושבת לעצמי האם אלו סימפטומיים של פיזור קשב..או בשפה כאן הפרעת קשב..והאם ריטלין הוא זה שיכול לעזור? אשמח לעצות .

לאמא המותשת

מלחמת ההתשה הזו נפוצה מאד בקרב לקויי הקשב והיא מתעצמת בגיל ההתבגרות ( מקובל היום שגיל ההתבגרות מתחיל נתחת לגיל 10)מעבר למה שנראה כמו אובססיה לנצח בכל ויכוח יש את ההסתכלות בגיל הזה שמורדת ורואה בנו ההורים כמי שלא מבינים כלום...הדרך להתמודד עם המצב היא קודם כל לבחור את הנושאים שבאמת חשובים לך, ולשחרר את מה שאפשר ומתאים לך.כיון שאת מודעת לכך שזה עומד לקרות, נסי בראשית כל ויכוח להחליט מראש על מה תוותרי, אבל אל תגידי זאתלאחר דיון כלשהו, אמרי לו במה את מוותרת ותני לו להרגיש שהוא ניצח אותך.כך ימולאו הצרכים שלו ואת תרגישי פחות חלשה ומותשת כי המושכות יהיו בידייך.אני לא מבינה מספיק בנושא הריטלין ולכן אשאיר לאחרים להספר מנסיונם

סיגלוג1

New member
היי

היי,
וכחנות יכולה להיות סימן של קשב. היא יכולה גם להיות ביטוי של מצוקות אחרות- שעמום, מצב רוח ירוד, יחסים לא טובים, גבולות רופפים. .
אם מגיעים לאבחון קשב יש יתרוןם במקרה כזה להתחיל אצל פסיכיאטר ילדים בקיא בקשב כדי שיידע להפריד בין הגורמים השונים לווכחנות.

הכרתי פעם סבתא שאהבה לחרחר ריבים. באופן לא מפתיע נכדיה מטופלים בתרופות קשב.
ראיתי בעבר 2 בני נוער מחוננים שהיו בכיתות רגילות. רוב היום הם לא הפסיקו להתווכח. המקומות בהם הם " סגרו את הפה" היו שיעורי העשרה, שיעורי מתמטיקה ואימוני ספורט עם מאמן קשוח.
אפשר ללמוד מזה שילדים וכחנים ונבונים חשוב מאוד שיהיה להם מסגרת לימודית מאתגרת ככל הניתן, אולי גם בשעות אחהצ, פעילות גופנית, רצוי בקבוצה ( פעילות חברתית מובנית קבוצתית מסייעת ליצור קשרים חברתיים ומסייעת להפנים משמעת של מאמנים) וכמובן שאין כמו " גבולות" וקשיחות ( יחד עם המון אהבה כמובן) כדי לצמצם מריבות.
יש ספרים מעניינים שקשורים לנושא בשם "ילד פיצוץ" של גרין "איך לדבר שהילדים יקשיבו ואיך להקשיב ככדי שהילדים ידברו". יש אותם ספריות העירוניות. הם חביבים.
ואחרון חשוב- לא לשכוח לחזק אותך האמא ולמלא לך את המאגרים הנפשיים , כדי שתגיעי במצב טוב ליחסים ביניכם. אני מתכוונת לתמיכה מחברים ומשפחה, חוגים וכדומה).
שנה טובה יותר.
ס.

למעלה