וויסקי ארדבג - ARDBEG

cozymkiv

New member
מצויין.....

מעושן חזק... וארוך ... מאותו איזור ISLAY של חבריו המצויינים גם כן - לגוולין, לאפרויג' וקאול-ילה.

שי אייל1

New member
המפעל של לגבולין...

נסגר כמה שזכור לי, ואין להשיג בארץ, מה שנשאר נמכר במחיר מופקע, לידיעתך, בדוק אותי בכל מקרה

אתה בטוח??, לא נראה לי הגיוני

הוויסקי הזה יש לו קהל אוהדים גדול מידי בכדי שיסגר, אולי אתה מתבלבל עם פורט אלן שנסגר לפנים מספר שנים, עדיין אפשר להשיג בחנויות מיוחדות בחו"ל אבל הוא יקר בטירוף והוא דיי דומה ללגוולין, כבד, יבש ומעושן בטירוף.

שי אייל1

New member
בתחום המקצוע שלי

אני מכיר הרבה עמיתים בעלי פאב, וזוהי השמועה, וכן לגבי הלגבולין, שוב, תמיד אפשר לבדוק את זה, הוא לא נסגר בגלל שהוא לא הצליח, הוא גם המועדף עלי, פשוט כנראה בעיות פנים או משהו, אי אפשר לדעת בוודאות למה, במידה וזה נכון. אני יודע שעמית שלי טס לחול וקנה ארגז מאיזו חנות קטנה, שהחזיקה סטוקים של לגבולין.

cozymkiv

New member
שמעתי משהו בחו"ל (בחנות משקאות)

שהם מוכרים רק ליפן וארה"ב (אגב ראיתי במנהטן לפני חודשיים לגוולין במחיר סביר)....אמנם מהאהובים והטובים שיש אבל לא אקפוץ מהגג בשבילו.

ram p

New member
לגוולין

לא נסגר, אבל אכן קשה מאוד להשיג, ביחוד את ה- 16 ואת ה- 1987 פדרו חימנז

הוויסקי המועדף עלי...

יש לי ארדבג 17 שנים שהוא העדין מבין בוויסקים של ארדבג, וויסקי מעולה. גם בוומור דרקסט - בוומור מעושן מאד שהיה שנים בחביות שרי, השילוב המושלם של המתיקות שלי השרי והאופי של הוויסקי מהאי איילי. שאלה של טעם, ארדבג הוא אלטרנטיבה טובה למי שמוצא את הלפרויג 10 יותר מידי תרופתי אבל עדיין אוהב את המליחות והמעושנות של האיילי.

marsala

New member
אז אפשר להרגע

לגבולין מזקקים במלוא הקיטור.. בישראל זה ויסקי יקר בעיקר בגלל המס, כאן השש עשרה שנה אמנם לא זול אבל לא נורא-בסביבות 27 ליש'ט (200שח) מוש

למעלה