ווינדוס XP רגיל או X64?

meirone

New member
ווינדוס XP רגיל או X64?

שלום רב יש לי לפטופ בן שלוש שהגיע הזמן לפרמט אותו. הוצאתי מהבוידעם את הדיסקים של ווינדוס וגיליתי שיש לי אחד רגיל ואחד שכתוב עליו x64 Edition. איזה מהם כדאי לי להתקין? מפרט המחשב (אני לא יודע אם זה חשוב): ibm thinkpad r52 מעבד 1.86 זיכרון 2 ג'יגה 335MHz הארד דיסק 40 ג'יגה תודה רבה מירון

T710BH

New member
תתקין את הרגיל

גירסת ה 64 ביט מיועדת למשל לזכרון פנימי מעל 4 גיגה בין השאר בקיצור אם אתה לא יודע מה זה 64 ביט אתה לא צריך אותה, ואני לא מזלזל, גם אני לא משתמש בכזו מערכת הפעלה.

eladts

New member
המעבד שלו לא תומך בכלל ב-64 ביט

אז אין פה שאלה בכלל. חוץ מזה, גרסאת ה-X64 של XP לא נחשבת מוצלחת במיוחד.

meirone

New member
תודה לכולכם

על התשובות הבהירות והמהירות... סיימתי את ההתקנה. איזה כיף, המחשב כמו חדש.

yoavgur

New member
רגיל

המעבד ב- ibm thinkpad r52 הוא מעבד 32 ביט. המעבד הראשון שתומך ב- 64 ביט הוא core 2 duo. אם היה לך מעבד 64 ביט, אז מערכת הפעלה שיודעת לנצל אותו (למשל X64), תאפשר לך מרחב כתובות יותר גדול, כלומר: תוכל לנצל יותר זכרון. עם מעבד 32 ביט, הכתובת המקסימלית בזכרון היא 4GB, ולכן לא ניתן לנצל יותר. Windows XP ספציפית יודע לנצל רק 3GB (אני לא יודע את הסיבה המדוייקת לכך). עם מעבד 64 ביט, הכתובת המקסימלית בזכרון היא מליוני GB, ולכן ניתן לנצל כל כמות של זכרון (בתנאי שמערכת ההפעלה כתובה בהתאם). כשיהיה לך מחשב עם מעבד core 2 duo או חדש יותר, ויותר מ- 3GB זכרון, רק אז תצטרך להתקין את מערכת ההפעלה ל- 64 ביט.

למעלה