ווידוא קשר עין

ווידוא קשר עין

יש לכם רעיונות? נאמר שישנן שתי נקודות במרחק 10 ק"מ האחת מהשניה. השטח הוא מישורי.

יש גובה מעל פני השטח

אבל אתה יודע, צריך לראות את זה על בטוח בעין, שאיזה בניין לא מסתיר שם בתווך. האם ישנו איזה פנס איתות שניתן לראות אותו למרחק של 10 ק"מ בלילה?

zukik

New member
אני היתי יותר מנסה בכוון

של פנסי ההבהוב בצבע לבן שיש על מבנים כמו אזריאלי או הארובות בחדרה רואים אותם בבירור הרבה יותר מאשר 10 KM

4Z7BGG

New member
קשר עין

האמצעי הבטוח ביותר, אך לא הזול שבהם - משדר לייזר בעוצמה נמוכה מול סנסור בצד השני. אני מעריך שהספק של עשירית הוואט יעשה את העבודה, מבלי לסכן את עינו של מי שמביט לכוון. יש לדעתי בפורום מי שיודע לחשב הספקים שיבטיחו גילוי מצד אחד ומאידך לא יפגעו בבטיחות .

כן. פנס הבהוב בצבע לבן

מה שנקרא "פלאש". גם אני חשבתי. איפה מוצאים דבר כזה שיעבוד על סוללות ויהיה קל מספיק לעלות אותו על בלון הליום גדול? ולגבי לייזר, בעיה בעייתית. אם אני מלביש אותו על בלון, הוא יזוז כמו מטורף. ואם אלביש על תורן - אצטרך לכוון אותו מדוייק. במצב כזה עדיף לי פשוט להתקין את יחידות הרדיו ולבדוק אם עובדות וזהו
בכל מקרה, אנא הציעו לי פתרונות לגבי פנס הבהוב.

4Z7BGG

New member
קשר עין

מר שרון היקר למה לא נתחיל מההתחלה - ובעברית פשוטה. משהו כמו : לחברה בה אני עובד/אני בעליה יש שני מבנים המרוחקים 10 ק'מ אחד מהשני. מערכת הבקרה המפוצלת לשני הבניינים חייבית ליהיות בקשר אופטי/עין.דיגיטלי 27X7X365 . אבדו קשר כזה עלול להביא נזק כבד ולכן חייבת ליהיות התראה ברמה של 10 שניות הפסקת קשר עין לביצוע פעילויות חירום וכו'. עם תיאור כזה כל מיני נצנצים ובלוני הליום לא יעלו לדיון, וכך גם נדע אם מדובר בצעצוע לא מחייב שכל השקעה מעבר לקופסת נרות מיותרת - או שצריך מערכת אמיתית שעלותה זניחה לעומת נזק העלול להגרם מחסרונה. . אז קדימה - אתה רוצה עזרה ??? תתאר את הבעיה כמו שצריך.

OK

אני צריך לפרוש עורק מיקרוגל שיקשר בין שתי ערים. שתי הנקודות מרוחקות 10 ק"מ האחת מהשניה, וכל אחת נמצאת בתוך העיר שלה. אני רוצה לדעת האם יש קשר עין ממשי-ודאי בניהן. היות וקצת קשה לוודא זאת ולזהות את המבנה במרחק כזה בעין (אפילו עם משקפת). זהו
מקווה שעזרתי.

itamarnt

New member
יניב - אזרוק מס' דברים ואני מקווה שזה יעזור

בעברי השתמשתי בפנסי נצנץ אך הם היו צבאיים (פנסי מילוט אמריקאיים). היה להם פלאש בתדר הבזק של כ-2Hz. כיוונתי אותם מהמטרה לכיוון הנקודה בה שהינו ואכן הצלחנו לזהות אותם (גם בליילה שכן אין כמעט פלאשים לבנים בליילה). אני עשיתי זאת למרחקים של כ-3 ק"מ וזה עבד. אולי פנסי הבזק של משטרה (צריך להוסיף להם רפלקטור), להציב בגג של כל בניין ולנסות לאתר מבניין אחד את הפנס של הבנין האחר. אפשר גם להשתמש ב"רולרים" של משטרה/מד"א/כיבוי (הם של חברה הנקראת Code-3) (ללא הכיסוי הצבעוני. הוא מוריד את עצמת התאורה בצורה חזקה). אפשר להתקין אותו על גבי אנטנה טלסקופית ולנסות לראות מכל בניין את ה"רולר" של הבניין האחר? ("רולרים" ישנים שפורקו מאמבולנסים/מכוניות משטרה שסיימו את הקריירה המבצעית שלהן יכולים להתאים. מחסן מד"א נמצא בחולון מול הכניסה לחברת תדיראן. שווה בדיקה - לדעתי). רעיון אחר - למצא את קואורדינטות הגג של כל בניין (GPS), לעלות אותם על Google Earth ולנסות "לראות" מנקודה אחת את הנקודה השנייה. אם יש תוואי קרקע שמסתיר - את זה תוכל לראות גם בעזרת Google. רעיון אחר (הטריוויאלי) - להשאיל ש מכשירי מקרו גל, להתקין על הגגות, לכוון ולראות אם יש קליטה (נו, לא חכמה גדולה אבל אולי חברים אחרים יכולים להמשיך את זה לכלל הברקה). מה בדבר שימוש ב-Repeater? (התקנת מקרו-גל על בניין גבוה באזור והסתכלות משני האתרים לבניין הזה)? פתרון מסובך יותר מהאחרים. האם אפשר לשכור מסוק אזרחי, לטוס מעל בניין אחד ולנסות לזהות את הבניין האחר? (שימוש בפלאשים וכו')? מקווה שעזרתי ולו במעט. בהצלחה איתמר

תגובה לעניין איתמר

את הנתיב אכן סקרתי כבר דרך צילום לווין של גוגל. מבחינת גובה אדמה בתווך הכל תקין, עיר אחת גם יותר גבוהה מהשניה. הפחד שלי הוא מהבניינים שנמצאים בתוך הערים, את זה צילום הלווין לא מראה (מראה רק גובה אדמה - או שאני לא יודע איך מראים גובה בניין) לכן אצטרך פתרון מאמת שני שהוא קשר עין פיזי, ע"י נצנוץ. חשבתי לעלוץ נצנץ כזה על בלון הליום גדול (יש לי בלון כזה שמשמש לפרסומת) ועל ידי הכבל לדעת איזה גובה תורן להרים. לכן צריך גם נצנץ על סוללות, היות וחוט חשמל שישמש גם לאספקת מתח וגם להחזיק הבלון, יהיה כבד מידי. גם השימוש ברולרים שציינת נופל בגלל זה... האם יש פנס פלאש שעובד על סוללות ובעזרת משקפת בלילה אוכל לראותו מעשרה קילומטרים? אולי פנס הצלה בים? או רעיונות להכנה של אחד כזה?

4Z7BGG

New member
קשר עין

במקרה הזה הפתרון די פשוט אם מישהו עושה את זה עבורך - אתה פשוט מזמין אותו שיעריך את ישימות הפתרון ויספר לך כמה זוזים יעלה העניין. אם אתה הולך לעסוק בזה באופן מסודר ומסחרי - תקנה כלי יעודי לעניין. אתה ממילא תיזקק לו בשוטף. האופציה של התקנה עצמית נראית בהתחלה אטרקטיבית - אבל אני מציע שתיקח פתרון שלם עם אחריות ותחזוקה. זה ציוד לא זול ותחזוקה מקצועית ורצינית תמנע אי נעימויות. חשוב גם לציין בפנייה לספק הפתרון את התעבורה שתעבור בעורק. עורק נתוני מחשב שונה מעט מעורק אנאלוגי מבחינת הספקים ואמינות קשר.

BGG

את העבודה אני עומד לעשות. את ההתקנה העצמאית והאטרקטיבית אני עומד לעשות. אני עושה את זה כבר 10 שנים אוטוטו, התחלתי בתחום ה-UHF ועם הזמן גם למיקרוגל. בתחום ה-UHF זה היה קל, היה מדובר במקומות נמוכים לגבוהים (לינקים לממסרים). בתחום המיקרוגל גם קל אפילו אם זה מישורי כי רוב הזמן הלינק לא עולה על 2-3 ק"מ. כשמדובר בלינק של 10 ק"מ מישורי למישורי זה יותר קשה כמו שאתה רואה. שאלתי את השאלה כאן בפורום שאני נוהג לפקוד אותו כי זה פורום חובבים, וחובבים גם כן כמוני, מנסים למצוא פתרון יצירתי לבעיה. גם אם זה יהיה פתרון מאולתר. הגישה שלך מאכזבת.

4Z7BGG

New member
לינק

לא מצליח להבין מה מאכזב בגישה שלי אם אתה עושה את זה כמקצוע - לא מבין למה לא כמו שצריך. הרי יהיו לך עוד כמה מקרים כאלו לפתור - זה זמן טוב לקנות כלים כמו מקצוען. יצירתיות נחמדה, אבל אני עושה את מה שאני מתפרנס ממנו הכי טוב - גם אם צריך בשביל זה ללמוד ולהתכונן על חשבון זמני הפרטי או לרכוש כלים שיעזרו לי לבצע הכי טוב . בדבר אחד אתה צודק - הייתי צריך לאמר ",לו אני במקומך...." . אבל - יש דעות לכאן או לכאן, ובוחרים כמובן בדיעה הנראית לכל אחד מאתנו. אם היה נדמה שאני מטיף מוסר - אני מתנצל.

כמקצוען - קודם כל בודקים האם ייתכן קשר עין משום שלכדור הארץ ישנה עקמומיות. את זה מקצוענים מכניסים לנוסחה לפי גובה שתי הנקודות. אם אין קשר עין אזי ניתן לחשב מה צריך להיות גובה התרנים בנקודותכדי שכן יהיה קשר עין.

רון

מה שאתה אומר ברור. דרך המפה של גוגל, שהיא אמינה ביותר (בדקתי עם GPS) מבחינת הקרקע אין בעיה. הקרקע נמוכה לכל אורך הדרך חוץ מכמה גבעות קטנות שאני עובר. עקמומיות כדור הארץ נכנסת לתוקפה רק אחרי 60 ק"מ. קרקע = אין בעיה. מה שמפריע לי כפי שאמרתי אלו הבניינים. אי אפשר הרי לעבור בניין בניין ולבדוק את גובהו. האם יש פנס פלאש שעובד על סוללות ובעזרת משקפת בלילה אוכל לראותו מעשרה קילומטרים? אולי פנס הצלה בים? או רעיונות להכנה של אחד כזה?

4Z7BGG

New member
עקמומיות כדור הארץ

....במידה ותתלה את עצמך על כדור הליום מהפרק הקודם...... http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2%D7%AA_%D7%94%D7%A2%D7%A7%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%9C_%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A5 10 ק'מ הוא כנראה הטווח המקסינלי

התכוונתי 60 ק"מ במקרה שלי. מה יהיה?

אתם יודעים מה? אני צריך פנס. רק פנס. רק נצנץ. רק פנס איתות. על סוללות. שבלילה בלילה, שכולם ישנים ושמשון ויובב יוצאים, שאני יעמוד עם משקפת במרחק 10 ק"מ ויראה את הפאקינג הבזק. זה שביקשתי, זה מה שרציתי בהתחלה, רק פשוט שיתפתי אתכם במה שאני רוצה לעשות איתו ואז החלו הצרות. חשבתי שתקפצו על האתגר, הרי זה רדיו. ואנחנו חובבי רדיו (אה, סליחה, לי אין אות קריאה, כנראה שאני לא חובב אמיתי). אבל זה כנראה יותר קשה מלתלות ממסר על הר גבוה, שמשם אתה רואה הכל ויודע מראש את אזור הכיסוי. אני צריך פנס. מבזק. משהו. זהו, מבטיח לכם. אם השאלה מתאימה לפורום אחר, תפנו אותי. תודה.

למעלה