ווטרס, תקרא

ufomusic

New member
איזו תמימות :)

אני לא יודע אם מישהו שם לב אבל ווטרס לפני ההצהרה הפוליטית שלו התנצל בפני אותם אנשים שחושבים שזה לא במקום! הוא אמר שהוא יודע שזה לא העסק שלו אבל הוא רצה לומר מה שבלב שלו- וזו זכותו- מי שחשב שהוא יגיע להופעה ולא יאמר כלום פשוט תמים, ווטרס הגיע במטרה אחת לארץ וזה לקדם אג'נדות פוליטיות (למה הוא החרים את ישראל כל כך הרבה זמן ועכשיו הוא הגיע? מה הוא דיבר עם אריאל זילבר והוא שיכנע אותו ללבוש כתום?) הוא בא כדי לומר את מה שהוא רוצה ומי שחושב שהוא לא במקום לא היה צריך לבוא מלכתחילה! ובנושא המיקום- מתי התל אביבים יפסיקו לבכות על מיקומים שהם לא בתוך תל אביב? בחרו מקום מדהים, עם מזג אוויר מעולה, עם נוף יפיפה מסביב וכולם בוכים על הפקקים?? מה הקשר? היה ארגון גרוע בסוף ויצרו צוואר בקבוק ענננק בעיקר בגלל האוטובוסים שלא היו צריכים להגיע עד שם. הכביש הראשי היה 5 דקות הליכה משם- בשביל זה צריך אוטובוס??? אני חושב שאנשים כאן אוהבים להתלונן כי זה עושה להם כיף להרגיש שדופקים אותם תמיד- ווטרס נתן אחלה הופעה, באחלה מקום, ולא משנה אם אני מסכים עם מה שהוא אמר או לא, אני ידעתי שהוא הולך לומר דברים פוליטים ותכלס לא אכפת לי כי יש לו זכות לדעה משלו (גם אם הוא לא מבין לעומק את כל העובדות וההיסטוריה- גם אנחנו לא!)

alissre

New member
קשה להסכל על זה כתופעה תרבותית

אבל העניין במוסיקה לא נובע מהסכמה לתכנים שלה, בדיוק כמו שהאופרות של וואגנר הן כבירות למרות התכנים והכוונות כלומר: רוגר ווטרס מבטא בדעותיו תפיסה מקובלת בקרב השמאל האירופאי, ששזורות בה השוואות מרומזות בין הנאציזם לציונות שנובעים ביסודם מכתם מסוים בעבר האירופי שקשה באירופה להסיר גם היום. האדמה שם ספוגה בדם של שישה מיליון יהודים בתור התחלה. מצד שני המערב ואירופה בהחלט הצליחו באופן מופלא להתרומם מאותה מלחמה ולהפוך להיות אומות מתורבתות יחסית (אם כי רק בכל הנוגע למה שקורה בתוך גבולותיהן). כלומר אירופה חצויה בין טוב לרע, בין עבר להווה, וכולי מסקנה: הדו-קוטביות האירופאית הזו שתראתי בסעיף "כלומר" נמצאת עמוק בתוך המוסיקה של ווטרס. הוא כנראה מבטא את זה באופן מאוד מוצלח ולכן זה כאנרה מאוד מעניין גם אם זו גישה רקובה ומסריחה, אישית אני לא כל כך מוצא את עצמי מתחבר לווטרס ולפינקפלויד, אבל יכול להיות של שמעתי מספיק (אני מעדיף להוציא את האנרגיות המוגבלות שלי על דברים אחרים) אולי מישהו קרא את זה,

ufomusic

New member
שיבוא שוב :)

אתה יודע מה, גם אני לא ממש נמשך לכל הדברים של פינק פלויד, אני ממש לא מעריץ גדול שלהם,ואני אוהב רק אלבום אחד של ווטרס לבד- אבל...וזה אבל גדול, כל מי שמעריך ואוהב את הרוק של פעם, ואת הרוק של היום, ולא רק רוק כל מוזיקה טובה שיצרו מאז מבין כמה חשוב האמן הזה וכמה טוב שהוא הגיע לכאן גם אם זה לתת הצהרה פוליטית- ואני ממש לא מסכים עם הקביעה שהשמאל האירופאי משווה בין הנאצים לציונות- זה מה שהפלגים הקיצוניים אצל הפלסטינים רוצים שתחשוב, הם מנסים לגרום לזה לקרות וזה לא ממש קורה (תמיד יש משוגעים גם באירופה...) אני מאמין שווטרס לא באמת מודע עד הסוף לפרטי הסכסוך הארוך והמייגע הזה, אבל הוא פועל מאינטרסים שלו ולא שלנו, עוד מעט מישהו יגיד שהשמאל הקיצוני בארץ, שדוגל באותם דברים שווטרס דיבר עליהם, משווה בין הנאציזם לציונות, זה לא ממש רציני! אז אני סולח לו על חוסר ההבנה הגדול ושיבוא שוב לעשות את כל animels :)

alissre

New member
בטח שיבוא

גם קונצרט של ואגנר הייתי שמח לשמוע,לא למרות אלא בגלל תפיסתו הפוליטית תרבותית. ואגנר לא היה מצליח לייצר מוסיקה כל כך מהפכנית אם לא היה בו סוג של עיוות מוסרי ואישי. לגבי נאציזם וציונות, לאירופאים יש בעיה עם השואה ופתרון מקובל לבעיה הוא הטענה שהיהודים מבצעים מעשים דומים לאלו שבצעו הנאצים, מה שמקל מעט על האשמה, התקשורת האירופית לא במקרה מבליטה את הנושא הישראלי פלסטיני בהטיה פרו פלסטינית, בסקרים רציניים בעלי משמעות סטטיסטית מסתבר שרוב האירופי סבור שישראל היא המדינה המסוכנת בעולם כמו שנאמר בתרדים הקודמים לגבי אחד השירים And the Germans killed the Jews And the Jews killed the Arabs And the Arabs killed the hostages And that is the news

למעלה