ווטרס, תקרא

kurush

New member
אמת ויציב

אני מסכים לחלוטין שהכיבוש הוא מטופש ומיותר ופוגע וכו'. אני לא מסכים עם שיטות ה"מחאה" שלהם, ואני לא מסכים עם ישראלים שמנסים להצדיק אותן. המצב העגום הוא שצריך לדחוף שתי מדינות על פיסת האדמה המושתנת הזו, וכרגע, *כרגע*, דעת הקהל הישראלית מכירה בכך (לעומת המצב לפני 20 שנה), לעומת דעת הקהל הפלסטינאית אשר ניזונה מתקשורת שמסיתה לשנאה והרג. שוב, עניינים של שחור ולבן. אף אחד לא צודק פה. מה שמרתיח היא העובדה שאתה עיוור בדיוק כמו הימנים הקיצוניים בארץ, רק שאתה לא מבין את זה.

epitaph

New member
פעם הבאה שאני אהיה במילואים...

ובמקרה אני אהיה במחסום אני אתן לפלסטינאים את כל חופש התנועה שהם רוצים, רק תזכיר לי מה הכתובת שלך כדי שאני אדע לאן להפנות אותם במקרה הצורך...

D r o r R

New member
אורי אל תדאג.

הם ישמעו שאתה מתנגד לכיבוש וילכו להרוג פושע מלחמה.

dpascal2

New member
אני טוען שאתה סובל מהפרעת אישיות

אתה טיפוס אובססיבי קומפוליבי בכל רמ"ח אבריך, ובכל דרכי הפעולה שלך. תפתח DSM ותבין על מה אני מדבר. אפילו האתר הטהרני (עד כדי שערוריה) שלך מתישב עם הקווים האישיותיים האלה. אני עדיין חנפן בעיניך ?

לא, אתה דמגוג

דמגוגיה מול אויביך, וחנופה מול ידידיך. זאת השיטה שלך. באיטליה הפשיסטית, הליברלים נחשבו בוגדים. בגרמניה הנאצית, ההומניסטים נחשבו למטורפים. בארה"ב של בוש, מתנגדי המלחמה בעיראק נחשבו פציפיסטים דבילים. עכשיו כולם יודעים מי צדק.

pasteran

New member
טכנית לפי ה DSM

אם אני זוכר נכון OCD היא הפרעת חרדה ולא הפרעת אישיות

dpascal2

New member
OCD היא אכן הפרעה חרדתית

ולא לזה התכוונתי. אנשים הסובלים מ OCD הם כאלה ששוטפים את היד בסבון שעתיים אחרי שירותים או שחוזרים הבייתה 15 פעם לבדוק אם לא סגרו את הגז.זה לא כל כך נפוץ. הכוסון אינו כזה. הוא בעל קווי אישיות כפיתיים. אנשים עם קווי אישיות כפייתיים הם לא דבר כל כך נדיר. אדם כזה הוא לרב אדם נורמטיבי בכל הקשור לתפקוד יומיומי ויכול אף להיות מאוד מצליח. לאנשים כאלה תהיה נטיה להיות פנאטים, לדבוק במאנטרות הלוך וחזור, לאסוף דברים באופן כפייתי, להתמסר לאיזה תחביב באופן קיצוני ובגדול ללכת עד הסוף עם תפיסת העולם שלהם, **גם אם הם או סביבתם משלמים מחיר על כך**. אך גם: להצטיין, להיות חרוצים, להילחם למען רעבים באפריקה, להיות אקטיביסט בגרינפיס וכיו"ב סובלימציות של אותם קווי אישיות. נשמע מוכר ?

soft light

New member
פששש...התרשמתי

איך הצלחת לנתח את אישיותו בצורה כל כך רהוטה ומדויקת תוך כדי אפיון קווי אופי לפרטי פרטים והכל בזכות כתיבה דרך הפורום. אם אדם כמוך לא היה קיים, צריך היה להמציא אותך.

dpascal2

New member
מכיר אינטואציה ?

תוציא את המקל מהתחת (ותוריד את המסכה ותזדהה) גם לך יהיה. נ.ב. שוחחתי איתו לא מעט פנים מול פנים. כמו כן חצי מהת'רדים בפורום הזה ובפורום השכן עוסקים בו,בעולמו ובדעתו על כל נושא אפשרי.מלבד העובדה שזה קצת נמאס על רב החברים כאן אז זה מקנה לא מעט נתונים להתבסס עליהם. אשתי אגב, מביטה על אדם כמה שניות ויכולה להגיד לך עליו הכל. קוראים לזה אינטואיציה. לצערנו,האדם המודרני הולך ונהיה משכיל אך מאבד קשר עם האינסטינקטים ,האינטואציה והתבונה הרגשית שהיו מנת חלקו לאורך הדורות.

D r o r R

New member
דמגוגיה צרופה.

עצם ההכרזה "דמגוגיה" היא דמגוגית מיסודה. תנקה את עצמך לחלוטין משימוש בדמגוגיה ורק אז תוכל להצביע על מישהו תוך כדי הכרזה: "דמגוג!" (וכמובן שאז אני אצתרף אליך לסקילתו).

Liorking

New member
קודם כל תודה

תיארת את ברייטמן (גם אם לא התכוונת) בצורה מצוינת. הוא לנצח ירצה לראות את המציאות בצורה כזאת שמשרתת את תפיסת עולמו. הוא קרא למה שכתבת דמגוגיה, זה כמו שווטרס יגיד לי לא לצוד שועלים.

סליחה שאני מתערב כן

אבל לא נראה לך שאתה מזיין את השכל (באמת סליחה על ההתבטאות,זה לא אישי). אחד האומנים הגדולים היו בישראל וזה מה שמעניין אותך,שהוא חושב שהמדיניות של ישראל שגויה(כמו רוב העולם וחצי מישראל). מה זה משנה מה הוא חושב,איזו השפעה פוליטית יש לו פה. בכלל,לא נתקלתי הרבה זמן בכזאת פלצנות,מתעסקים פה יותר במה הדעות שלו מאשר בהופעה ובמוסיקה שלו(שוב הוא הוכיח ששאר חברי פינק פלויד זה לא משהו בגדר חובה). מה אתה מנסה להוכיח? מה הרעיון בוויכוח הזה?מה המטרה? OK הבנו אתה לא מת עליו,אתה מנסה בכוח(כמו עוד כמה פה)להוכיח שישנה סיבה טובה שלא היית בהופעה(ואם היית אז ממש אתה לא מובן לי). ואגב,לא צריך ממש לחיות פה כדי להתנגד למדיניות של ישראל:יש אנשים שחושבים שהחומה זה דבר נורא בלי קשר לוויכוח מי צודק פה,זה נראה להם כצעד שיוליך רק לעוד הרג. בנוסף,הגדר עוד לא הושלמה ולא ממש הוכח עד כמה היא יעילה,כך שאנו סתם מתווכחים(לא יודע לי זה נראה שנוכל אותה עם הגדר הזו,כי גם אם היא תצמצם פיגועים,הם יגיעו לנו מכיוון אחר). ואם אתה בא ואומר שווטרס לא התערב במדיניות של מקום שהוא לא חי פה,בוא אני אגלה לך סוד חמוד:גם אתה לא ממש יודע מה קורה פה,אתה ניזון מתקשורת מגמתית,משתפ'ית של השלטון שרחוקה מלהיות כלב השמירה של הדמוקרטיה.וכמעט כל ידיעה שתקרא בה אם תבדוק טוב טוב תגלה כמה אי דיוקים יש בה(ואני יכול להציף אותך בדוגמאות),הכל פה מגמתי,מושחת ובעל אינטרס כלכלי כזה או אחר,שוטפים אותך במסר מוטעה-לדוגמא:חבל שערפאת מת אין לממשלה במי להאשים את הכל,המדינה החזקה הזו אם הזרוע הארוכה של צהל,שניצחה כמה מדינות בבת אחת בכמה מלחמות,פתאום הכלכלה גרועה,מצב התיירות גרוע,הבטחון על הפנים,והכל בזכות או בגלל איש אחד - עראפת. אז תתבגר קצת ותתחיל להפעיל קצת חוש ביקורת ולא לקבל הכל כמובן מאליו.

eliavtu

New member
יש לי שאלה אליך..

נעזוב לרגע אם ווטרס צודק או לא צודק אבל ווטרס, בייחד עם להקת פינק פלויד, תפס קהל אדיר למה הוא צריך להשתמש בקהל העצום הזה, בשביל להגיד את דעתו הפוליטית ? מה שעשה את פינק פפלויד לפינק פלויד, זה לא רק הלחנים הענקיים, אלא גם המילים הנהדרות של "Meddle" ודארק סייד, ו"ויש יו וור איר" אז למה עכשיו פתאום לתת את כל הפוליטיקה הזו ? פעם אחת בחומה זה היה נחמד, אבל אחרי זה בחומה זה כבר נהיה די מעצבן.. אני מעדיף את הפינק פלויד הצעירה והטובה, זאת שיכלה לדבר אל כל אחד, בלי קשר להשקפות העולם השונות שלו.. אז למה פשוט לא להיות פינק פלויד ?

מורנא007

New member
אורי שים לב

שהקומוניסט מסכים איתך, האחרים לא כל כך... בריצתך שמאלה, איבדת את ההזדהות של רוב הישראלים. "כל הדמוקרטים בארה"ב מכסחים אותו (בוש)"... אז למה ג'ון קרי הצביע בעד התקציב למלחמה בעירק ונגד המלחמה? עד כמה שאני זוכר אפילו קרי בעצמו לא הצליח להסביר את חוסר העיקביות שלו ושל דמוקרטים רבים אחרים.

שים לב לניסוח

לא אמרתי "כיסחו", אמרתי "מכסחים". היום, להתנגד למלחמה בעירק זה כבר "IN". בהתחלה זה היה שמור רק ל"קיצונים".

מורנא007

New member
היום זה IN

לגמרי לא ברור לי שאם קרי היה נבחר לנשיא, המלחמה בעירק היתה OUT. כי הדמוקרטים די ידועים במלחמות היש ברירה שהם יזמו. למשל גונסון בוויטנאם וקלינטון בקוסובו. מה שמדהים במקרה של ביל קלינטון זה, שהוא יצא למלחמת היש ברירה ההיא בדיוק שפרשת הסקס שלו עם מוניקה לבינסקי היתה בכותרות. אני חושב שלא שלום האלבנים היה בראשו, כי אז הוא היה יוצא להלחם קודם, אלא הסטת דעת הקהל מהסקס לבלקנים.

מישהו כאן הצביע לקלינטון?

קלינטון לא מלאך, והדמוקרטים בארה"ב לא שונים בצורה מהותית מן הרפובליקנים. כולם מייצגים את האינטרסים העסקיים של החברות הגדולות, וכולם כבר הספיקו להבין את זה. בשורה התחתונה, אנחנו רק חיילי שחמט בידי המעצמות, ומי שלא קולט את זה, שיבדוק למי יש זכות וטו באו"ם על ההחלטות הכי חשובות בעולם.

epitaph

New member
מעניין שאתה כותב את זה...

כשבאותו שירשור אתה מציע לתת את השילטון לאו"ם ושהוא יחליט מה לעשות בנו, קצת אבסורדי, מאוד מטומטם.

למעלה