ווטרס, תקרא

Liorking

New member
אורי! מה נשמע?

אחרי כ"כ הרבה תשבוחות על ווטרס ונווה שלום, נתקעת קצת בפקקים והבנת שטעית? ווטרס קטל את בגין, למה לא את סאדאת? למה לא את נאצר? למה לא את אסד? ווטרס לא חי כאן, אין לו מושג בשביל מה הקמנו את הגדר הזו וכמה היא עוזרת לנו. ווטרס לא יודע שה"פלסטינים" הם אלה שלא מבינים שום דבר במו"מ, לא מבינים מה זה הסכם שלום ולא החמיצו אף הזדמנות להחמיץ הזדמנות. ווטרס לא הזכיר ואפילו פעם אחת את הטרור הנורא שבגללו הקמנו את גדר הפרדה. ווטרס לא הזכיר את הקסאמים ("שמאסמים") על שדרות. אין לו מושג מה קורה כאן, אז שלא יטיף לנו מוסר. אחרי הכל, הוא מוחה בתוקף נגד החוק שאוסר ציד שועלים. כל הכבוד על הפציפיזם.

הכל בסדר, מתאוששים

"אחרי כ"כ הרבה תשבוחות על ווטרס ונווה שלום, נתקעת קצת בפקקים והבנת שטעית?" אני בעד שלום ונגד פקקים. מסכים איתי? "ווטרס קטל את בגין, למה לא את סאדאת? למה לא את נאצר? למה לא את אסד?" כי בזמן שווטרס עבד על האלבום, בגין היה זה שהשתולל. "ווטרס לא חי כאן, אין לו מושג בשביל מה הקמנו את הגדר הזו וכמה היא עוזרת לנו" הוא מקבל דיווחים מארגוני זכויות אדם. הארגונים הללו כותבים דו"חות מפורטים, ויודעים יותר על הגדר ממה שאתה בעצמך יודע. "ווטרס לא יודע שה"פלסטינים" הם אלה שלא מבינים שום דבר במו"מ" דמגוגיה זה דבר נהדר, לא? אתה מדבר על עם שלם, ומכליל על כולם. "ווטרס לא הזכיר ואפילו פעם אחת את הטרור הנורא שבגללו הקמנו את גדר הפרדה" טרור? התנגדות לכיבוש אינה טרור. "ווטרס לא הזכיר את הקסאמים ("שמאסמים") על שדרות" למה שלא ייפלו טילים על שדרות? העם הפלשתינאי נמצא תחת כיבוש. "אין לו מושג מה קורה כאן, אז שלא יטיף לנו מוסר" יש לו יותר מושג ממך. עובדה שהוא חזה מראש את אסון לבנון. הוא קטל את חומת ברלין, והיא נפלה. הוא כיסח את גאלטיירי, והרודן הזה נפל. הוא ירד על מאגי, והאישה הזאת עפה מן השלטון. הוא יורד על בלייר בדיוק כפי שחצי מאנגליה יורדת על בלייר. הוא מכסח את בוש ממש כפי שכל הדמוקרטים בארה"ב מכסחים אותו. תתעורר ותבין שאתה מיקמת את עצמך בצד המכוער של המפה הפוליטית - זה שחושב שמלחמה זה אחלה, ושלום זה פארש.

shay or eli

New member
../images/Emo45.gif

"כי באמת אין כל עצב בעולם למי שמכיר אור אורו של האמת" -קובץ אגרות חזון אי"ש חלק א' אגרת ל"ו

Liorking

New member
בוקר טוב

אתה מדבר איתי על דמגוגיה? טול לא קורה, לא קיר, אלא בית שלם מבין עיניך. אתה פנאט שמאלני והוכחת הרגע שאתה גם שונא ישראלים. "התנגדות לכיבוש אינה טרור". נכון, רצח מתועב בבתי קפה זה לא טרור, הדולפינריום הוא סמל לכיבוש הישראלי, בסבארו הם סתם הוסיפו חתיכות לפיצה, צריך באמת להראות לישראלים האלה בקניונים, במסעדות, במקומות בילוי. מגיע להם, אחרי הכל הם כובשים אכזרים. "למה שלא ייפלו טילים על שדרות? העם הפלסטיני נמצא תחת כיבוש" נוח לך מאוד להצדיק רצח וירי של קסאמים. אתה לא חי בשדרות, אין לך מושג מה עובר עליהם. המשפט הזה שלך לא היה רק מטומטם ואכזרי, אלא גם מתנשא. נראה מה תגיד כשיירו קסאמים על חיפה ועל רמת אביב. נראה אז אם תודה בטעות, כפי שטעית לגבי נווה שלום. "אתה מדבר על עם שלם, ומכליל על כולם" נתחיל בזה שלא קראתי להם עם. נמשיך בזה שהם הוכיחו את זה כבר - הסכם אוסלו היה ברור שייכשל. ערפאת הוא רוצח שפל שאנשים כמוך רוממו לו את הראש והפכו אותו לאיש של שלום. רוצה עוד הוכחה? פינינו את כל רצועת עזה מיהודים ומה קיבלנו? חמאס, ועוד קסאמים. "תתעורר ותבין שאתה מיקמת עת עצמך בצד המכוער של המפה הפוליטית" - אתה הצד המכוער של המפה הפוליטית, בתגובה זו שלך שברת את השיא של עצמך. כל הכבוד! "זה שחושב שמלחמה זה אחלה ושלום זה פארש" - אתה אחלה של איש שלום, מצדיק רצח בפיגועים וירי קסאמים. אתה קורא לישראל פושעת מלחמה בגלל שהעזה בכלל להיכנס ליש"ע להילחם בטרור. כשהם נלחמים - זה בסדר, הם תחת כיבוש, אבל כשאנחנו נלחמים - ארורים אנחנו!

דיברנו על ווטרס, לא?

ווטרס אומר בצורה חד-משמעית: הכיבוש הישראלי חייב להיגמר. מי שכובש - שישלם את המחיר. מי שפולש ללבנון - שלא יתפלא שיורדים עליו. מי שהולך למלחמה מיותרת בפולקלנד - אני אכתוב עליו שירים קטלניים. מי שיוצא למלחמה מיותרת בעירק - גם עליו אכתוב שירים קטלניים. מה לא ברור? רוג'ר רוצה שלום, ואתה אוהב מלחמות. מי שאוהב מלחמה, שלא יתפלא שגם הצד השני יודע להילחם.

אדם זאב

New member
משינה שרו "למה לי פוליטיקה עכשיו" ?

עזבו אותכם פוליטיקה, תהנו מהמוסיקה יותר חשוב.

shay or eli

New member
וכך תמצתו את כל מה שרע ברוק הישראלי

במקום להיות חלק מתרבות מחאה נגד הממסד, כמו רוקרים לאורך ההיסטוריה של המערב, המוסיקאים של הרוק הישראלי (שלא לדבר על אמני הפופ) בחרו להיות תוכי קטן ומזמר על הכתף של קפטן ספינת שודדים. בחירה באסקפיזם היא בחירה בהמשך המצב הקיים. לחיות וליצור במדינה שנמצאת כבר כמעט 40 שנה במלחמת למען הכיבוש ולהתנהג כאילו אנחנו חיים בסתם מדינה אחרת במערב, זה לא רק להתעלם מהמציאות, זה גם לתמוך בכיבוש. פוליטיקה זה לא רק הג'וב הבא של דליה איציק. זה מלחמה ושלום, חיים ומוות, חופש ודיכוי. מי שאומר "אז למה לי פוליטיקה עכשיו?" בסה"כ מחליט להוציא את כל הנושאים האלה מהיצירה שלו. העיקר שכולנו נתכרבל בקונצנזוס גדול ודביק עם זמרים ש"עושים שמח" לכולם, ויאיר לפיד יתמוגג מאושר.

the band member

New member
../images/Emo45.gif

רואים שהיית בנוע"ל (ולקחת משם את הדברים החיוביים
).

Liorking

New member
שלם אתה את המחיר

"מי שכובש - שישלם את המחיר" אפשר לחשוב שאתה לא כובש. נראה לך שהערבים לא זוכרים את הנכבה שלהם? אתה אחראי לה,א ז שלם את המחיר. "רוג'ר רוצה שלום ואתה אוהב מלחמות" - רוג'ר רוצה יותר לדבר על שלום ולהטיף מוסר. אתה אוהב רצח של יהודים חפים מפשע ולהגן על טרוריסטים. ה"פלסטינים" הם אלה שכל פעם הוכיחו שהם לא רוצים שלום. שלא יתפלאו שגם אנחנו יכולים להחזיר להם.

תראה, לא באתי לפופוליטיקה

זה מאוד פשוט: רוג'ר ווטרס רוצה שהערבים והיהודים יחיו בשלום. זה לא יקרה עד שהיהודים יבינו שהפלשתינאים ראויים למדינה ריבונית. כיום אין לפלשתינאים מדינה, ולכן הם מתקוממים. להזכירך, היהודים הפעילו טרור נגד הבריטים בגלל שרצו מדינה. עכשיו יש לך מדינה, אז אל תדכא את הפלשתינאים שרוצים אותו דבר. זה לא קשור לפוליטיקה מפלגתית או דעה פוליטית - זו הגינות בסיסית. רוג'ר ווטרס אמר זאת בצורה מפורשת, שוב ושוב, וצריך להיות חירש או עיוור או שניהם בשביל לא להבין את העמדה הזאת.

kurush

New member
צריך שניים לטנגו

וגם לפציפיזם. הבעיה העיקרית עם הגישה של אנשים כמו ווטרס, או גילדנלאו, או כל אחד מהאמנים שכותבים על חוסר התוחלת של המלחמה, היא שהם לא ממש מציעים פתרון טוב יותר. אני לא ימני. אני לא חושב שמלחמה זה "אחלה", או פתרון למשהו ספציפי. מצד שני, קשה לאנשים מסוימים להבין שאתה לא יכול להיות פציפיסט מול אנשים כמו היטלר, או הרודן האיראני התורן. פציפיזם מול היטלר הוביל למלחמת העולם השניה. לאן תוביל ההבלגה מול איראן? רק אללה יודע... שלום זה אחלה. באמת. עד שבצד השני מגיע מישהו שלא רוצה בו.

אני לא פציפיסט

נגד רוע מוחלט צריך להילחם בכוח. אבל ווטרס מאמין (ואני מסכים) שאוכלוסיה אזרחית אינה יכול להיות מורכבת מאנשים שבתוכם יש אך ורק רוע מוחלט. לא סתם השיר "פלצ'ר ממוריאל הום" אומר שצריך לאשפז מנהיגים עם שיגעון גדלות. העמים לא אשמים - המנהיגים פשוט צמאי-דם לפעמים. ההבלגה מול איראן יכולה להוביל להרבה כיוונים, אבל איראן לא המציאה את הנשק האטומי. בשביל זה צריך לבוא בטענות למעצמות המערב - כמו רוסיה הסובייטית, גרמניה הנאצית וכמובן ארה"ב. הם פיתחו את הדבר הנוראי הזה שנקרא פצצת אטום, לא האיראנים.

kurush

New member
בוא נצא מנקודת מבט

שבסופו של דבר *מישהו* היה ממציא את פצצת האטום. בשורה התחתונה מדובר בתהליך טבעי שדואג לספק לנו את אור השמש במשך 4 מיליארד השנים האחרונות... איך שאני רואה את זה, אין מנוס מלהבין כי היכן שיש אסופה של אנשים אשר מאצילה את "הנהגתה" לאינדיבידואל או לאוסף של אינדיבידואלים, מהר מאוד הם יפתחו שגעון גדלות ויתחילו לנצל את הכח שהם קיבלו לרעה. וכמה שבני האדם רואים את עצמם כנעלים משאר עולם החי, בסופו של דבר כולנו גורילות עם זכר אלפא שמוביל אותנו. או תפוזים.

יפה שהגעת למסקנת הקופים בסוף

"בסופו של דבר *מישהו* היה ממציא את פצצת האטום" זאת רק השערה, ולכן אי אפשר להסתמך עליה. יש לנו עובדות: המערב המציא את הפצצה, השתמש בה, פיתח אותה, אפילו עזר למדינות אחרות להחזיק בה - ועכשיו לא בא לו שאיראן תעשה אותו דבר. תלמד קצת היסטוריה, בן-אדם: הבריטים והאמריקנים מחזיקים את איראן קצר כבר 100 שנה. אם היית קורא קצת, היית כבר קולט שאיראן היא חיית-המחמד של מעצמות המערב מפני שהן זקוקות לנפט. איראן נשלטה בידי הבריטים, ואחר כך הוחלפה על ידי האמריקנים. ה-CIA הפיל את השלטון המקומי והחליף אותו בשלטון-בובות. כאשר העם התמרד נגד הבובה ונגד הדוד סאם, התוצאה היתה שלטון קיצוני בראשות חומייני. סכסוך הגרעין עם איראן הוא רק מלחמת-כוח בין מעצמות המערב המתועשות ובין מדינה עלובה ומסכנה, שמחזיקה בעתודות-נפט מדהימות. עיין ערך עיראק לסיפור דומה מאוד. ותנסה לקרוא קצת היסטוריה.

kurush

New member
אמת

ואיך מה שאמרת בשלוש הפסקאות האחרונות קשור לדיון?

קשור גם קשור

המלחמות שאתה רואה סביבך, רובן ככולן, אינן מוצדקות. אנחנו כלי בידי המעצמות, ואין סיבה לתמוך במדיניות המופרעת שלהן. בדיוק כפי שהיהודים נלחמו נגד הבריטים כדי לזכות בחופש, כך הפלשתינאים נלחמים בישראלים כדי לזכות בחופש. כל דור נלחם עבור החופש היחסי שלו. במקרה של האטום - לטכנולוגיה הזאת יש רק תוצאה אחת: אסון ענק. מי שהמציא אותה לא חשב עד הסוף. וכך תם סיפור כדור הארץ. אתה באמת מתפלא שכדור הארץ יסיים את הקריירה בקרוב?

kurush

New member
אני חוזר לטיעון שלי לפני 6 שורות

מה אתה, כפציפיסיט, עושה כיום נגד רודן שמתחשק לו לכבוש את המדינה שלך, סתם כפיצוי על איבר מינו קטן?

למעלה