וואו.

אשרת

New member
וואו.

המדינה הזאת משתגעת לחלוטין. מעבר לפרשיות השחיתות שמתגלות, שלושה אנשים נרצחו ביממה האחרונה. יהי זכרם ברוך.

vinney

Well-known member
זה המחיר של סדרי עדיפויות מעוותים

כשמשקיעים הון עתק בהספקת בטחון לקבוצה קטנה מאוד של אנשים שגרה בשטחים, על חשבון הזנחה מוחלטת ומתמשכת של משטרת ישראל האמורה לספק בטחון לכולנו.

s k y b l u e

New member
תיכף תאשים את המתנחלים גם בהתחממות

כדור הארץ, ולחילופין - באווילותך.

vinney

Well-known member
יש לך טענות ענייניות להגיד, או רק

רצית להפגין את טיפשותך? תבדוק כמה פעמים המשטרה הצטדקה שאין לה מספיק כוח אדם בגלל התראות בטחוניות כאלה או אחרות.

snift

New member
למה תמיד אנשי שמאל מרגישים מחוייבות

להרוס ביקורת לגיטימית עם השטויות שלהם? טוב שלא סיפרת לנו כמה סנדוויצים היו יכולים לקנות בכסף שהושקע בהתנחלויות, או לחילופין, בכסף שטומי שהעביר ל"אומנות" כפי שהוא מגדיר אותה.

אשרת

New member
דוגמה רעה מאוד.

אל תשכח שחלק מן הכסף היה גם משכורות לשחקנים ולכל העובדים שם, ועכשיו תחשוב כמה כריכים הם היו יכולים לעשות עם זה
אין שום קשר למתנחלים. לפחות לא ישיר ולא בטוח כמה עקיף. החברה הישראלית עוברת תהליך של התבהמות רצינית מאוד. נעשית אלימה משנה לשנה, וזה מתבטא כמעט בכל תחום בחיים.
אני כן חושבת שאם יש משרד שכן צריך תוספת תקציב ותקנים, זה משרד בטחון פנים. שיתחילו להגדיל את המשטרה , כי עושה רושם שהולך להיות להם המון המון המון עבודה.

vinney

Well-known member
מאיפה הכל בא?

מזה שלוקחים בגיל 18 אנשים לצבא, ומראים להם שהם גזע נעלה, שיש מתנחלים שהם סגנים של אלוהים וערבים שמותר להרוג אותם בלי שום עונש, ואנשים לוקחים את המטען הזה איתם אחר כך לכל החיים. אין מה לעשות, אי אפשר להיות גזען ורוצח כלפי עם אחד, ונחמד ומנומס כלפי כל השאר.

אשרת

New member
באמת?

איך אתה בדיוק מקשר את הרצח של תאיר ושל השלושה הנוספים של אתמול למתנחלים בדיוק?

vinney

Well-known member
האלימות מושרשת

זה לא שלאנשים הספציפיים יש קשר ספציפי - זה פשוט מושרש בתרבות הישראלית. אין שום בעיה לקרוא "מוות לערבים", אין שום בושה בלהגיד "תכנסו בהם" או "תזרקו פצצת אטום על עזה" או "כל הערבים/שמאלנים בוגדים" או "כל הרוסיות זונות" או "כל ההומואים בהמות" או "כל החרדים פאראזיטים" או כל דבר אחר. אז אם אין שום בעיה - אז גם אין שום בעיה להחטיף סטירה למישהו, לחתוך נתיב למישהו, לגנוב רמזור איפשהו, לדקור מתישהו - למה לא? הכל בא ביחד. אי אפשר להפריד בין הדברים.

snift

New member
ב"נוחות" "שכחת" ביטויים נוספים

כמו 'מתנחבלים', 'יודונאצים', 'מתנחלים טרוריסטים', 'תעיפו אותם משם כבר' וכו'. יותר מזה, מסתבר שאין שום בעיה לקחת אלפי אנשים מהבית שלהם ולטרנספר אותם, כל עוד מדובר ביהודים..

vinney

Well-known member
איפה טרונספרו אלפי אנשים מהבית

שלהם? מצטער, לא ראיתי את זה קורה. כן ראיתי פינוי שטח כבוש שהמדינה החליטה לסגת ממנו, והיו אזרחים שהחליטו לכפות את דעתם על כל המדינה, ולשמחתי הרבה נכשלו. על הכשלון הזה, אגב, הם קיבלו כמה מאות אלפי דולרים.

אז אתה צריך משקפיים

כל מתיישבי רצועת עזה גורשו מבתיהם, חלקם הגדול כנגד רצונם, חלקם הקטן באלימות ממש.

vinney

Well-known member
אלימות ממש לא הייתה שם

הייתה פעולת אכיפת חוק, לא ראיתי שום אלימות של ממש, פרט אולי לאלימות של חבורות פורעים נגד משטרה וצה"ל. הרבה עבריינים נעצרים נגד רצונם, מוכנסים לכלא נגד רצונם, הרבה חייבים מפונים מביתם נגד רצונם, הרבה אנשים לא יכולים לקבל חשמל ומים חינם למרות רצונם העז - זה שדברים קורים נגד רצונם של אנשים, עוד לא אומר כלום. אני משלם מס הכנסה נגד רצוני, אז מה?

אולי תפתח מילון?

בעברית הפירוש של אלימות זו הפעלת כוח. לגבי השאלה שלך, אכן, גם לי אין שום בעיה עקרונית עם גירוש בכוח של אנשים תמורת פיצוי. ההבדל ביננו הוא שאני לא מדחיק את מה שבוצע שם ולא מנסה להציג את הדברים אחרת ממה שהם. בין אם תרצה ובין אם לא, מרצועת עזה גורשו בכוח, בניגוד לרצון של רובם, 10,000 איש, חלקם הקטן אף סירב להתפנות מרצון וגורש באמצעות כוח פיזי. דרך אגב, אם מישהו יציע לגרש בכוח את תושבי קלקיליה לעזה (למשל) תמורת פיצוי נאות, מה תחשוב על ההצעה?

vinney

Well-known member
שהיא גזענית

מי שיציע את זה, כנראה חושב שאפשר להבדיל בין אזרחי ישראל על בסיס מקום מגוריהם, או על בסיס דתם/השתייכות לאומית שלהם. מרצועת עזה פונו כל אזרחי ישראל, לא רק אלה היהודים, ואף אלה שאינם אזרחי ישראל אבל הגיעו לשם ברשות מדינת ישראל (עובדים זרים למשל).

וגם אטלס באותה ההזדמנות

קלקיליה היא מחוץ לתחומי מדינת ישראל. ולגבי רצועת עזה, זה קשקוש טוטאלי מה שכתבת. מי שפונו היו אך ורק אזרחי ישראל. אני לא ראיתי עובד זר שפונה או קיבל פיצוי. בהחלט בוצעה שם הפרדה אתנית על בסיס דת ואזרחות. גם אם יש חריג אחד או שניים זה אינו משנה את התמונה. דרך אגב, אם כן, אז אני אשאל אותך את אותה השאלה לגבי חברון. מה דעתך על הצעה להעביר את כל תושבי חברון (יהודים וערבים כאחד) לרצועת עזה תמורת פיצוי?

vinney

Well-known member
שקר מוחלט

פונו עובדים זרים (בלי שום פיצוי, אגב, חלקם אף גורשו מהמדינה כי פתאום נעלם המעסיק שהביא אותם). אתה יכול לשאול אותי מליון שאלות מפגרות, כבר אמרתי לך מה דעתי על ההיפותזות שלך. עובדות מדברות בעד עצמן, עלות פינוי מתנחלים הייתה מליארדי שקלים, שקלים שאפשר היה למצוא להם יעוד הרבה יותר טוב אלמלא לא היינו צריכים לשחק בפיפי קקי עם החבורה הזאת.

../images/Emo13.gif

לאיזשהו עובד זר היה שם בית? הם בסה"כ עבדו והתגוררו באופן זמני בהתנחלויות. לא הם גורשו ובוודאי שלא בכוח. העובדות מדברות שדווקא הפינוי של המתנחלים עלה מיליארדי שקלים, כך שזה הטיעון נגד הפינוי שלהם ולא נגד ההישארות שלהם שם. אני מבין שעכשיו אתה חושב שלא הייתה שום עלות עודפת למתנחלים וכל העלות היא בגין הפינוי שלהם?
אתה פשוט בדרן מדופלם.

vinney

Well-known member
גם מתנחלים עברו והתגוררו באופן

זמני. אך הם דווקא גורשו? נו, מה לעשות, תחי הדמגוגיה.

למעלה