וואו!

וואו!

מה עושים עם השיעמום הזה..
אז אני אעדכן קצת. הרבה זמן לא עדכנתי מה קורה איתי.

אז ככה, זה שאני לא בישיבה כבר, זה ידוע, עזבתי כבר לפני חודש וחצי.
חזרתי לבית, חיפשתי דירה ברמת גן, ומצאתי דירה ק.ט.ל.נ.י.ת, בלי עין הרע, ואני מבסוט עליה מאוד.
הבעיה היא.. שאני פשוט לבד! מה עושים עם הלבד הזה?

כשחזרתי בתשובה, אז ניתקתי קשר עם כל החברים שהיו לי (והיו לי המון!!!), והיום, אני פשוט לבד.
לגבי זוגיות, החלטתי שאני לא יכול להיות לבד. אני חייב לחפש אחת כזו. ולא לעבור על האיסור שהתורה אסרה במפורש.
כל השאר? מה אני אעשה... אני לא רוצה, אבל מה אני אעשה.. הרי כבר הבנתי שלהתחתן זה לא ריאלי כל כך.

אבל, הבעיה היא שהמראה שלי (הלבוש) די מרתיע אותי. ז"א, אני פשוט ממש מת מפחד, שלא יגרם חילול ה' על ידי.
אנשים שחזרו בתשובה אחרי שישבתי עליהם, ובכלל שדיברתי איתם, וכל הדרשות שדרשתי ברבים,
מה אני אעשה? פתאום אשים תמונה באטרף? (כמו שהיה לפני שחזרתי בתשובה).
אני חושש מאוד מחילול ה'. אני לא יכול ללכת למקומות, בגלל איך שאני לבוש. מאותו כנ"ל.

אני מרגיש תקוע. למה אני לא מחליף ביגוד, א' אין לי כרגע כסף, אני אמור לקבל עוד מעט איזה סכום ב"ה, אני אשתמש בו גם לזה, אבל בכלל, להחליף לבוש? ב', מה עם העניין של.. נכון.. חילול ה'?

אני אולי נשמע דרמטי מדי, אבל העניין הזה הוא לא סתם איזו הלכה, חילול ה' זה דבר לא פשוט בכלל. כמו שידוע.
השיעמום מכרסם אותי, ואני מסתובב בבית כמו איזה נעל בית מהלכת, מפה לשם, ומחפש מה לעשות.

אז נרשמתי לחדר כושר, לא נפרד (אני לא אוהב נשים! חח) וזה צעד מטאורי בשבילי. בפעם הראשונה שנכנסתי לשם, היה לי זעזוע
אדיר, "מה אתה עושה פה?!" שאלתי את עצמי,הרי יש שם נשים לא צנועות, ובארבע שנים האחרונות, האישה היחידה שראיתי זו אמא שלי חח שתהיה בריאה אמן ועוד פה ושם שדכניות וכו'.

עכשיו אני מורגל לזה כבר, ז"א פחות מזועזע מזה שאני בחד"כ מעורב, אבל בלי ספק, שאני לא שקט שם כל כך. למה?
.............נחשו................ שמא יראה אותי מישהו שם שדרשתי בפניו.. (אני לא פרנואיד! פשוט עסקתי בקירוב המון זמן! ופגשתי אנשים מכל מקום אפשרי, ואני חושש מ..: "אהה! אתה לא ההוא מ..." אז אין לי שקט.)

מה עלי לעשות? לעזוב הכל לגמרי, אני לא רוצה. אבל אני מרגיש כל כך תקוע, כל כך מתוסכל, והחיוך שלי, שכמעט אף פעם לא יורד מהפנים, מחפש את הדרך חזרה הביתה. לפּניי.
והוא לא מוצא את הדרך חזרה.
אני לא בן אדם דכאוני (אפילו אם זה נשמע ככה מהההודעות שלי לפעמים), בכלל לא! אני האדם הכי שמח עלי אדמות. אבל אני לא מצליח כרגע לשמוח, לא מצליח לעשות משהו עם עצמי, מרגיש כמו דיסק תקוע, רק שההבדל ביני לבין הדיסק, שהוא קופץ מהר מקטע לקטע, ואני תקוע באותו קטע, ככה שהוא בכלל לא מנגן.. (אני צריך להיות משורר) חח

אני כמו שמפו שעושה בועות, חח סתם סתם

קיצר, מה אתם אומרים? אני חייב צומי צומי צומי

קשה לי להבין את המקום בו אתה נמצא ..

המחשבות על מה יקרה אם יראו אותך אחרי שדרשת ברבים וחילול ה' .
לא יודע , אני חושב שעדיף להיות אמתי , אני לא מתכוון לצאת מהארון אבל לפחות להחליף בגדים שלא נוח לך אתם ושאתה יודע שהם לא מייצגים אותך .
אני חושב שאתה צריך לעשות שינויים שישקפו את מי שאתה באמת , זאת לאחר שהשקעת מחשבה במי אתה באמת ללא כל התייחסות לאיך ראו או יראו אותך .

גם אני עדיין בשלבים של הסרת המסכות , כל מה שלא מרגיש לי אני , בהחלטה שהיא קשה , מוסר מעלי .
אין לי מושג מה דרשת ואני יכול רק לנחש אבל האם היום אתה יכול לדרוש את אותם הדברים במידה ותשנה את הלבוש ?
אם לא , אז כנראה שמקומך לא באותה הסביבה ואז אולי כדאי לחפש כיוון אחר ..

דרך אגב , גם אני נרשמתי לחדר כושר וההרגשה מצוינת , תעבוד על הגוף שיהיה בריא וכך אתה בטוח תמשיך להיות שמח וגם תצליח להפיג את השעמום מעט .
בטוח שנשים בחדר כושר לא מפריעים לך באמת , ואני מדבר רק על האמת שלך . מה בדבר גברים בחדר כושר ?
אני בא מנקודה שבה אני לא נפגע מבחינה דתית כי אני לא מרגיש מחויבות כבעבר , אבל זכור לי שתמיד ההסתכלות בגברים מושכים הורידה אותי לקטנות מבחינה רוחנית , ממש מעניין איך אתה מסתדר עם זה .. האם היית נרשם לחדר כושר שבו הפעילות היא רק לגברים ?

אמממ יצאתי מהארון לגמרי לפני

שחזרתי בתשובה, וזה היה קשה מאוד מאוד אוד, אבל בסופו של דבר, זה השתלם לי מאוד. לא היה אפילו אחד שאמר לי ״ידעתי״ או משהו דומה, כי אין בי שום סממן חיצוני או באופן הדיבור שלי שרומז על זה אפילו. ככה שזה עושה את ניציאה מהארון הרבה יותר קשה. ואני מציין את זה, כי אמרת שאדם צריך להיות אמיתי, ואני מסכים במאה אחוז, כי אכן כזה אני. רק הבעיה היא כבר לא קשורה אלי, אלא לאיך שזה ייראה כלפי חוץ, כי בשנים האחרונות ייצגתי את הקב״ה, וזה נראה לא טוב ש״נציג״ כזה פתאום משנה כיוון, כי, מה זה אומר על מי שהוא מייצג?

והיום ודאי שאיני יכול לדרוש, ולא בגלל הביגוד, אלא כי אני כבר לא חזק כמו פעם, על מה אדרוש. זה ירגיש לי צביעות מדרגה ראשונה..

אני בן אדם הכי אני שיש, ולא מסתיר או מתבייש במה שאני, אבל כאן נכנס העניין של חילול ה׳, שממנו אני כ״כ חושש.

בקשר לחדר כושר, אתמול ראיתי שם איזו מישהי, וזה עשה לי משהו. הצלחתי אפילו קצת לדמיין אותי איתה(לא רק במיטה) ככה שזה קצת בלבל אותי. אתה יודע, מחשבות של ״אולי אתה כן יכול, אולי זה רמז משמיים?״אבל שמע, אני א״כ מכיר את עצמי, וגיבשתי לעצמי זהות מוצקה לגבי מה שאני רוצה וצריך, ולהיכנס עכשיו לבלבולים בעניין הזה בגיל 27 לא כ״כ מתאפשר לי עכשיו.. למי יש כח עוד פעם להיכנס לזה?

ככה שרוב הנשים שם, לא עושות לי כלום, אבל שאתי ספציפית, לא יודע.... האם בגללה אסור לי להיות בחד״כ מעורב? גם לא יודע...
הגברים שם? שמע, הייתי בישיבה 4 שנים, והייתי עם גברים כל יום, כל היום, וזה לא קל. ברור שיש הבדל בים חד״כ לישיבה, בישיבה הם לבושים חח אבל מה אעשה, יש גברים בכל מקום, אשמור עיניי מגברים?

אגב, הייתי בחדר כושר נפרד, כשהייתי עוד בירושלים. זה נקרא; ״koshergim" חד״כ כשר :)

שמירת הלכה ללא היגיון

אתה חושש מהליכה לחדר כושר מעורב בגלל שהלכתית זה בעייתי, ומטרידה אותך העובדה שאתה אולי מצליח לפנטז על מישהי שם (אותי זה היה משמח חחח), אבל העובדה שאתה מגיע להרהורים (ויותר) מכל הגברים הלא לבושים שם לא מטרידה אותך? חלם, ידידי, חלם. התורה היא לא ספר חוקים יבש ומעופש, יש מאחוריה היגיון. את ההיגיון הזה תתאים למשיכותיך ונטיותיך.אתה לא פועל לפי היגיון התורה כלל, אלא רק כלפי החיצוניות. וזה נכון גם לגבי הבגדים שלך. אם תעבור מלבוש חרדי לביגוד אחר, שהינו עדיין מכובד ונאות- אין פה שום חילול ה'. יש פה רק חילול הנראות של המגזר החרדי ותו לא. כנ"ל לגבי ה"מה יגידו" על מישהו שפעם דרש והיום ...הוא הומו? הרי עם אם ככה נבראת, אתה מייצג יצירה של הקב"ה. "שהכל ברא לכבודו". לא היית גם הומו כשדרשת? האם מול אלוקים משהו השתנה?

הורדתי כיפה מהראש ודרגות מהכותפות במפגשי גייז

ואני לא גאה בכך. זאת הייתה דילמה גדולה עבורי לפני שנים רבות. הרגשתי שכיפה אינה שייכת למקום מפגש גייז, וחששתי שידעו מה הדרגה הצבאית שלי. אחר כך הרגשתי משוחרר יותר, אחרי שיצאתי מהארון אל ההורים ואל הצבא, והגעתי למקומות מפגש עם כיפה על הראש ועם הדרגות על הכותפות.
מה אתה יכול לעשות? לדעתי אתה יכול לשים באטרף תמונה עם חולצה לבנה וכיפה שחורה קצת מאחור, שלא תבלוט מאד, ולכתוב שם שאתה דתי. אם מישהו שדרשת בפניו יראה אותך ויעיר לך, תסביר לו על האיסור שאינך עובר עליו, ועל האיפוק שלך ושאתה מחפש חיבה ואהבה ולא תאווה וחטא, וכו' וכו'.
אתה יכול כמובן להגיע למפגשי הומואים דתיים בלבוש מלא של בחור ישיבה, שם תרגיש בבית. ואם ייראה אותך מישהו שדרשת בפניו, זה יהיה במקום מפגש הומואים, וגם הוא "מפליל" את עצמו.
בסופו של דבר תמצא אהבה וזוגיות, אני בטוח.

נו, אז לא אמרו מפגש פורום?

conc2

New member
לא ברור לי למה הבגדים החרדיים,

הרי ברור לך שניתן לעבוד את ה' גם בבגדים "נורמליים" - בגדים נוחים שלא משייכים אותך מיד למגזר שמתיימר להיות נציג האל. ככה גם תמנע מחילול ה' (שאני בהחלט מבין למה אתה חושש ממנו).

אתה בטח מכיר את "אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו - ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורין ויתעטף שחורין ויעשה מה שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא" (חג' ט"ז).
(לפי זה אתה כבר לבוש בהתאם
)

חחחחחחחח יש לי חולצה לבנה

בכל אופן,
יום שישי הזה אי"ה אני אעשה קניה. פשוט אין לי כסף יותר מדי כרגע..
לא עובד וכו' ב"ה עוד מעט אני אעבוד יהיה יותר.

לגבי ההודעה השניה שכתבת,
אממ.. אני מקווה שאתה צודק..

במבט לאחור, אין לי שמץ של מושג איך שרדתי ככה 4 שנים..
באמת שאין לי מושג..

conc2

New member
אה,

וכמובן שאני מחזק אותך לאור השינויים המשמעותיים שאתה עובר כרגע. לדעתי המסע שלך מעיד על היעד שהצבת לעצמך עשרות מונים מאשר התוצאה שלו, וזה בלי לרמוז לרגע שהתוצאה גרועה.

למעלה