וואו

• פותח הנושא 8-AN
  • פורסם בתאריך

8-AN

New member
וואו ../images/Emo12.gif

לאחר סיום סידוריי בחזרה לאוטו אני הולך במעבר חצייה יופי-יופי כמו שלמדתי מסתכל ימינה ושוב ימינה(חד סיטרי בעל 2 נתיבים) הולך 10 מטר עד למעבר חצייה רואה בנתיב הקרוב אליי רכב מסחרי במצב עצירה מסמן לו עם הראש תודה ורואה גם בנתיב הרחוק ממני(הימני) רכב פרייבט במצב עצירה מתחיל ללכת עובר חצי ראשון של המעבר חצייה שלפתע הפרייבט פחות מחצי מטר לפני שהגעתי לקו שלה מזנקת לעבר הרגליים שלי, התגובה הטבעית שלי הייתה לקפוץ אחורה ונשענתי על המכסה מנוע שלו - כלום לא קרה..(הוא גם בלם לאחר שראה שברוב חוצפתי המשכתי ללכת......) למזלו הרב, וברוב חוצפתו הוא עם אישתו לצידו והתינוק שמאחורה מתחיל לצעוק עליי רק רציתי לשתף ולא מצאתי מקום טוב יותר מ"תרבות נהיגה".

דורש פעולה מצדך

חמור מאוד. זוהי עבירה של "לא אפשר להולך רגל להשלים החצייה בבטחה בנסיבות מחמירות". ולא אני המצאתי את הסעיף הזה אלא האכיפה. היתי רושם את מספר הרכב. במיוחד עם באת במגע עם הרכב. לך תדע אולי תכאב לך הרגל היום בערב ואז עם מי תדבר???? בלי שום קשר, אם היה ככה כמו שתיארת (מצב די דרמטי) היתי רושם את מספר הרכב ומתלונן.

isra533

New member
האחריות שלנו לא נגמרת בכביש

גם כאשר אנחנו הולכי רגל ועוברים במעבר חציה חלה עלינו אותה אחריות כפי שהיינו בתור נהגים. הדרך שאני מצאתי בחציה במעבר חציה היא להיות בקשר עין כל זמן החציה, עם הנהג המתקרב למעבר החציה (או עצר במעבר), עם תנועת יד בצורת "עצור". אחרי בדיקה של מספר מקרים במעברי חציה, ראיתי שכאשר קשר העין מופסק הנהג בדרך כלל מתחיל לנסוע (אלה שלא אחראים במיוחד). אני מסכים אתך שזאת חוצפה מצד הנהג (ולא רק במקרה שלך) שעושה טעות ונוהג בצורה בלתי אחראית וכאשר קורה משהו שלא נוח לו הוא בא בטענות. זה המצב היום בכבישים ועלינו להיות מודעים למצבים הלא הגיוניים המתרחשים בכביש.

למעלה