וואו. פשוט וואו.

Pyramid Song

New member
וואו. פשוט וואו.

לפני שאני אתחיל לספר על איך שהרגשתי, נתחיל עם העניין הרשמי: 1. משיב הרוח 2. שן לידי 3. מנגינה יקרה 4. שמח שבאת 5. תתחנני אלי 6. מתנות 7. הרמח"ל 8. תחרות כלבים 9. אותיות פורחות באוויר 10. שביר 11. אורייתא 12. שיר אהבה טרי (קאוור לשלמה גרוניך) 13. מחיאות כפיים 14. אב הרחמן 15. עד מחר הדרן: 16. אבא 17. יש לי סיכוי 18. כוכבי בוקר פשוט לא יאומן.. אני אצטט את עצמי: "אם יהיה את 'שן לידי', או 'מנגינה יקרה' אני פשוט אתחיל לבכות שם, אני בטוח בזה." חחחחחחחחחחחחחחחח שירים 2 ו-3!!!! לא הייתי מוכן לזה בכלל! הוא לא הביא לי זמן לעכל את זה.. בלי שום הכנה, בלי כלום, ישר שני השירים שהכי התרגשתי מהמחשבה על לשמוע אותם. אני זוכר את השנייה הזאת, שבה התחיל הפסנתר של שן לידי.. וואו, איך שקפץ לי הלב. הייתי עם פה פעור איזה עשרים שניות, לא האמנתי שאני שומע את השיר האהוב עליי. הוא שינה אותו לגמרי.. זה היה באמת באמת מדהים. תוך כמה שניות הרגשתי את הלכלוכית בעין :) אין ממש עייף ואין לי כוח לפרט על כל שיר, אז לפחות אני אתן פרטים בסיסיים- עד תחרות כלבים הוא היה על הפסנתר, באותיות פורחות באוויר הוא עבר לגיטרה, ובשיר אהבה טרי הוא חזר לפסנתר. את מחיאות כפיים הוא עשה על הפסנתר (היה פשוט מטורף!!!!), והוא סיים את ההופעה עם שני שירים על הגיטרה (לפני ההדרן). היה לו פתיח מה זה מצחיק לפני "עד מחר"... הוא אמר משהו על זה שכמעט שאין לו שירים אופטימיים, אבל זה כן.. כשהוא חזר מההדרן בחור אחד שישב לידי צעק "שוב אני לבד", אבל לא סתם צעק, שר את זה (רק את שלוש המילים הללו). הוא התחיל לצחוק ואמר "איזה מותק...." הוא גם אמר שהוא מתגעגע אליו, אבל שהוא לא זוכר את האקורדים (אם אני לא טועה). צעקתי "הדוב והנחש" אבל הוא לא שמע... :( לא התאכזבתי כשהוא התחיל לנגן את "אבא" על הגיטרה, זה שיר שממש רציתי לשמוע. זה היה נורא מרגש לשמוע את כולם(ואת עצמי... חח) שרים איתו. אז הוא עבר לפסנתר וסיים את ההופעה עם יש לי סיכוי (הכל כך מושלם ומדהים...) וכוכבי בוקר. כוכבי בוקר היה כמו לשמוע שיר חדש. הוא שינה אותו לגמרי. כאילו, חוץ מהמילים.. אני כבר לא זוכר איך הוא נשמע, אבל אני זוכר שממש אהבתי. מעניין אם יש ביוטיוב את הגרסה הזאת... אין לי שום תלונות, היה מדהים ומרגש בטירוף, ולא זכור לי מתי בפעם האחרונה כל כך נהנתי. ובכל זאת, לא היה מפריע לי אם הוא היה מבצע את "טיפה של אור", "המון אנשים" ו"ארבעתנו". אבל שוב, אני לא מתלונן, סתם מפנטז :) וכן, אין לי שום ספק שאני עוד אהיה בהמון הופעות שלו.

SnapDragon

New member
../images/Emo13.gif

לפני הכל, חייבת לפתוח בזה : משיב הרוח, על ההתחלה. פעם שניה שאני שומעת על זה השבוע (תשמעו בקרוב, בטח). אומץ, שבר, הכל מתערבב בפנים וחוזר חלילה. ואין לי ממש איך להמשיך. שמחה שהיה לך טוב, ותודה שסיפרת

מיטלס1

New member
שמחת שנהנת ../images/Emo13.gif

ו-וואו הוא פתח עם "משיב הרוח". איזה כיף! כל כך בא לי לשמוע בלייב את השיר הזה...!

לא הגיע הזמן להחליף תירוץ?../images/Emo3.gif

בחיי שפעם הבאה אני מביאה לו דף עם האקורדים, נראה מה הוא יגיד אז
"כוכבי בוקר" מושר עכשיו בהופעות בלחן אחר מבאלבום (של חסידות ברסלב אם מעניין אותך לדעת). שמחה שנהנית

Frutapao

New member
הנה אני! :) לאחר היעדרות ממושכת...

אז חזרתי להופעה חמישית, באופן מפתיע ביותר (וזה לא הגיע ממני - הוזמנתי :] ). בהתראה של שלושה ימים מראש. בסיום שבועיים נפלאים (כתמיד) במכינה אשר ביישוב עלי, נשאתי רגליי לעבר הטרמפיאדה של היישוב והתעלקתי על אי אילו מתנחלים ממוצעים לנסיעה של רבע שעה עד אריאל. ניתוק ציוויליזציוני של שבועיים מאפשר לא לדעת מילה על לוב או ניו זילנד, שהצליחו להפתיע אותי בחדשות ערוץ 2 20:00 שהושמעו ברדיו. חייכתי בנימוס, ירדתי וצעדתי לעבר אחותי, שחיכתה לי באוטו, ונסענו להיכל התרבות (רחמנא לצלן מעבר לקו הירוק). בהבנה שההופעה מתחילה מאוחר מהמשוער (21:30..) ישבנו לאכול ולפטפט בזמן הנותר, ונכנסנו אל השורה האחרונה בהיכל הענק, הכי רחוק שאפשר לבקש. (בעאסה...). הוא התחיל כאמור במשיב הרוח, שהיה לאין ערוך יותר יפה מהגרסה המוכרת (שלרוב מדכאת אותי). הפלייליסט גורס: לילה כיום יאיר. המציאות מוכיחה: שן לידי. WOW. הוא החליף את שירת אימו באיזשהו פיוט של יום כיפור שאחותי הכירה, והיה באמת מיוחד. פסנתר מתחיל לנגן משהו לא מוכר, ותהיתי אם הגיע זמן לשמוע שיר חדש, ובאה לה מנגינה יקרה (אין לי ברירה, כלשון הפלייליסט). יפה נורא, עם ה"חוץ מרות והילדים" בסוף. ואז שמח שבאת, שהיה מעובד נהדר, ובחילוף "איך יש לך כאלה עיניים גדולות ויפות"
. התפללתי ונעניתי: תתחנני אלי. איך הוא אמר? משהו כמו "זה שיר שבא ממקומות קשים" (תקנו את הניסוח אם נכחתם שם). פעם ראשונה ששמעתי את זה בהופעה. פשוט מאלף. בכלל, זו הופעה שחלק גדול מהשירים שמעתי פעם ראשונה בלייב. ואז הגיע מסמר הערב: מתנות.. מתחילת ההופעה הוא היה על הפסנתר, ונשאר עליו גם עכשיו. זה העיבוד הכי מדהים של הערב, אני עוד שומע את הדהודי הפסנתר בליוויו המדהים עד עכשיו. וזה הזמן שלי לבקש, למי שיש הקלטה של השיר הזה ושל יתר חלקי ההופעה (או כאלה עם פלייליסט דומה) - אנא צרו איתי קשר במסרונים!. איך הוא הצליח להפוך את מתנות לשיר עם אופי כל כך אחר? משהו רגשי, עדין ועמוק. פשוט מדהים. אחר כך הרמח"ל, בו זכינו לרצף הגדול ביותר של המילים בערב (משהו כמו 10 שניות... :( ) - הוא סיפר על הפיצוצייה הנודעת, ועדכן שהספר המדובר הוא (איך לא) מסילת ישרים. תחרות כלבים, שיר שבל ייעדר כנראה מכל הופעה (ודווקא סבבה לי עם זה). עיבוד על פסנתר נתן לשיר משהו שלא היה בו בכל ההופעות הקודמות. ואז הגיטרה. סיפור קצר על זה שפעם הוא היה משוכנע שכל העולם נברא בשבילו ושהוא מרכז העולם, איזה מילה על "פליאה" שהייתה לו (שגרמה לי לחשוב ש"אורייתא" מגיע), והוא התחיל לנגן את שביר ( מתנה ), כדברי הדף המוצג לפניי. כבר שמעתי אותו בהקלטה מההופעה עם זהר פרסקו, והיה טוב לשמוע את זה כסולו. שיר מיוחד מאוד, כבר מאוד רוצה לשמוע אותו בדיסק. אותיות פרוחות באוויר בלי חשמלית היה יפה מאוד, וכן אורייתא| בלי המסביב. איך הוא אמר לפני כן? "זה שיר על התורה, שהיא החן והיופי והטוב". אין ספק, ההופעה מוכוונת הדוסים (מהזן שלי, מן הסתם
) נותנת את אותותיה. הייתי דווקא שמח לשמוע אותו מדבר יותר. על היחס שלו לתורה, לקשר שנרקם בינו לבינה ועוד. אגב, הלימודים במכינה עוזרים להבין הרבה מהשירים או חלקיהם שהיו לא ברורים בעבר. מומלץ בחום
, ולא רק בשביל השירים... הנה חוזר הפסנתר עם מחיאות כפיים (עבד, כלשונו), השיר הקצבי היחיד בכל ההופעה. בסוף השיר כשהוא שר "עבד, עבד" כמה פעמים, הפעם האחרונה הייתה "עבד ה'". מאוד יפה :) ואז - ציפורים (או: שיר אהבה טרי, לפי שירה של הפירמידה.. [: ) של שלמה גרוניך - נשמע מוזר שיר שלו בידי הפסנתר של אביתר, מין שילוב מפתיע כזה, מריחים היטב את שני הצדדים, וגם כאן אבקש בשנית הקלטה למי שיש, זה היה פשוט יפיפה. אב הרחמן, (בגיטרה) הייתי בשוק לראות (לשמוע, אם לדייק) כמה אנשים מכירים את השיר הזה, שלרוב נותר מיותם מהקהל. הקהל פשוט זימר אותו. בכלל, אני רגיל שזה שיר פתיחת ההופעה, וזה היה מרענן לדחוף אותו ככה לקראת הסוף. ואז הגיע לו "כנראה השיר האופטימי היחיד" של אביתר (וזה אולי נכון לגבי ההופעה הזו) - |הגדש|עד מחר. הנה חוזרת לה עוד פעם בקשת ההקלטה. אביתר ניגן את הכל בפריטה מיתר-מיתר (כלומר בלי החלקה על המיתרים, שלרוב נותנת טון קצבי-אופיטמי, שנעדר פה), ולצערי שוב לא ניגן את הפריטה המקורית שבידסק (המדהימה והמהממת). בקטע שאחרי "שועלים מחבלים מייללים ונעלמים" עשו לו אפקט משעשע ולא מקצועי (לטעמי) של הד (שחזר על עצמו גם בשירים אחרים), כתחליף לצליל הנודע שבדיסק. אחר כך אבא המיותר והמשעמם, שהייתי מחליף בכל כך הרבה שירים אחרים שציפיתי לשמוע (אמביציה, ארבעתנו, טיפה של אור, ועוד שירים שרציתי לצעוק לו שישיר, כגון: בבית, מעיין, הדוב והנחש). מישהו צעק מתישהו "פקק תנועה", ומיד לאחר מכן שניים-שלושה אנשים שרו "שוב אני לבד", וקריאות אלה זכו רק ל"איזה חמודים" (לא "מותק", סורי, מר פירמידה
). מה חבל. אחר כך יש לי סיכוי הנהדר כתמיד (שבפלייליסט מופיע לפני אבא), ושימו לב אל הנשמה, כדברי הפלייליסט, אכן הגדרה יותר מדוייקת מ"כוכבי בוקר". הוא שר גם את הבתים שלא נמצאים בגרסה של הדיסק, והלחן באמת מאוד מיוחד. ואז זה נגמר. כל כך מהר. אנשים מחאו כפיים עוד ועוד, ואני ואחותי צעקנו ("וּוּוּוּוּוּ!!!!!!") והצטרפו אלינו כמה אחרים, לא ויתרנו, אבל אז כולם ויתרו, ושוב הבנתי שנכשלתי להעלותו אותו להדרן אמיתי. בעאסה. זה היה כל כך קצר, כל כך טעם של עוד. וחוץ מזה, הפלייליסט סיפר לי שאבות ובנים היה בתכנון מיד אחרי שימו לב אל הנשמה, ומשום מה זה התבטל (אולי כי ההופעה התחילה באיחור מעאפן של 10 דקות??). זו באמת הופעה שלא דומה לקודמותיה. מוכוונת דוסים לחלוטין, וגם מוזיקלית ומילולית: אופי שונה לגמרי. הכל שקט, עדין, אצור. מין אביתר שפחות היכרתי בהופעות. נורא רציתי לדבר איתו אחר כך, אבל נאלצתי למהר בחזרה הבייתה לעיר הקודש. התחלתי את ההופעה בירושלים של משיב הרוח, וסיימתי אותו בירושלים של הבית. פיוטי ממש

Pyramid Song

New member
בקשר ל"שוב אני לבד".

זה לא היה כמה אנשים, זה היה מישהו אחד, הוא פשוט צעק (ליתר דיוק, שר... חח) את זה ממש חזק. הוא ישב בדיוק כיסא אחד קדימה ממני. ואני בטוח ביותר מאלף אחוזים שאביתר אמר "איזה מותק".. לא שזה משנה משהו, סתם למען הדיוק..

לא הספקתי לקרוא הכל אבל... ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

פשוט העיניים קצת כואבות בלילה
אבל אם אתה רוצה, אז אני חושבת שדולפינה ירושלמית העלתה לפה את הלינק להקלטה מההופעה במעבדה שהייתי בה ב-27.1 שהקלטתי. אם אתה לא מצליח להוריד, אז אני אשלח לך בדואר את הדיסק עם ההקלטה. על הנושא הזה נדבר במסרים, כמובן, אבל השאלה היא אם אתה רוצה את הביצוע מההופעה הספציפית הזאת או מהסיבוב הופעות החדש בכלליות? כי נראה לי העיבוד ל "מתנות" לא עבר שינוי לגמריי מההופעה הזאת ומהמעבדה.

SnapDragon

New member
תראו תראו.

השלמת פערים באיחור רב! אבל עדיף מאוחר מאשר מאוחר יותר. שמחה בשמחתך. ו- איך, איך הסתדרת בלעדי כישורי הזינוק הפנתרי שלי ?? (אגב, פעם אחרונה שאני עושה את זה. ועוד למישהו אחר. לא מספיק אני מוחרמת בהיכל התרבות נתניה, עכשיו גם כמעט בצוללת. ומסיבות אחרות לגמרי, בנסיבות השעות האחרונות - כנראה שגם מבית אבי חי
)

למעלה