וואו...מדהים

frucht1

New member
וואו...מדהים

זה זמן מה שוכבת אצלי הקופסא של ג'ורג' האריסון - all things must pass... היום אני מאזין לה לראשונה...מדהים. מוסיקה נעימה לאוזן, כפית לשמיעה, מרגשת ומצחיקה...רק היום התחוור לי לגלות את גדולתו של ג'ורג'. הביטלס הם לא בדיוק הלהקה החביבה עלי, יש להם שירים נחמדים, לתקופות מסוימות, אבל אני אוהב את השירים כשיש להם משמעות מעבר ל מילות השיר...ונראה שג'ורג' הצליח ליצוק תוכן אמיתי לשירים שלו

melancholy man

New member
בדיוק לפני כמה ימים דיברנו על זה

(השרשור עדיין בדף הזה, עדיף לשרשר להבא אגב). האמת, אני מוצא המון תוכן בשירים של הביטלס, עולם שלם אני מוצא שם, אבל לפעמים אולי צריך להתעמק יותר. בכל מקרה, האלבום הזה של הריסון הוא אחד האלבומים הכי טובים שיש לי ויופי של אלבום, בכלל החוש של הריסון ללחנים יוצא מהכלל ועל כל מילה שלו ניכר שהיא באה מהלב, גם בביטלס וגם במרבית אלבומי הסולו שלו.

frucht1

New member
כמו שקלפטון אמר

השיר יכול להיות שיר בעל אקורד אחד, אבל הוא יהיה מעולה אם הוא בא מהלב...לג'ורג' השירים באים מהלב, השירים של הביטלס, על אף שהם נחמדים ולעיתים נשמעים טוב, תוכנם לא ממש מעניין...לא משאיר לך מקום לחשוב ולהתחבט בהם...אני אישית אספן של פינק פלויד, מאוד אוהב את המוסיקה שלהם...אבל גם אחרי שהתקליט מפסיק להתנגן, אתה עדיין חושב על מה ששמעת

wawadhani

New member
זה נכון לתקופה המוקדמת

יותר שלהם. בהמשך לביטלס היה הרבה יותר תוכן מאשר שירי הרוקנרול הראשונים שלהם בכל מקרה, אלבום ג-ד-ו-ל!!! שמחה שאתה נהנה...

giloni

New member
מוסיקה נחמדה

כמובן שאי אפשר לגרום לאנשים לאהוב מוסיקה. לב, בטן, כליות - הכל עובד בטחנות הפנימיות שלנו כשאנחנו נחשפים לכל סוג שהוא של אמנות. הביטלס זה הרבה יותר ממוסיקה, ולכן יש אנשים, במיוחד כאלה שלא גדלו על הביטלס והם היום הרוב של יושבי הכדור הזה, שלא מתחברים לתקופה ולאווירה שבה צמחה הלהקה ולהשפעות ההדדיות שבאות לידי ביטוי במוסיקה שלה. בכל זאת, אני מציע לך ללמוד את הביטלס. לא להקשיב להם סתם כך. רצוי לקרוא את מילות השירים, לעקוב אחרי ההתפתחות המוסיקאלית וההתבגרות המנטאלית שלהם מאלבום לאלבום ולשפוט את המוסיקה ברוח התקופה בה היא נוצרה. אני, למשל, אחרי שרוב התקליטים של פינק פלויד מפסיקים להתנגן, לא ממש חושב על המוסיקה שלהם (יש גם אצל פינק-פלויד כמה יוצאים מן הכלל מבחינתי, כמובן) אבל כשאני שומע בפעם ה 5000 את A day in the life אני חושב שוב ורואה בכל פעם דברים אחרים.הדבר נכון כמעט לגבי כל אלבום ואלבום שלהם, אפילו Let it Be. אפילו לשיר כמו Love me do יש אמירה, אם מביאים בחשבון את מועד ההקלטה שלו ואת האווירה המוסיקאלית באותן שנים - אווירה שקלטה את השיר הזה והצעידה את הלהקה אל הפסגות הגבוהות ביותר של המוסיקה הפופולארית מאז ומעולם. יקי

Aeroguy

New member
מאוד מסכים

כבר כתבתי כאן בעבר הקרוב שאני לא מבין למה מתלהבים מהביטלס. מג'ורג', עם זאת, אני מבין גם מבין.

nik19864

New member
צודקים

אני שומע ביטלס מאז גיל 0 אבל כיום, אחרי שגיליתי כ"כ הרבה אמנים שפעלו בתקופתם ועשו דברים יותר יפים אני כבר לא מי יודע מה מתלהב מהביטלס, אני מעדיף את: הקינקס, המודי בלוז, המי, פינק פלויד, הבירדס, ג'פרסון איירפליין ואחרים... למרות שאני לא שוכח שכל השמות הנ"ל לא היו ללא הביטלס, כייוון שהביטלס היו אלה שהמציאו, השפיעו ובעצם הניחו את התשתית לכל האמנים הנ"ל ואחרים.

למעלה