וואו איזה שבת (ארווווך, סליחה)

D X 9

New member
וואו איזה שבת (ארווווך, סליחה)

אתמול סיכמנו שנחלק את השבת ביננו, מאחר והאחים של הילדון ייגיעו רק אחר הצהריים, סיכמנו שאני אקח את הבוקר + צהריים, והוא ייקח אותו, יאספו אותם ויסעו להורים שלו ויאפשרו לי 3 שעות שלוות. אז לקחתי אותו לסרט (גוגולנוע והפיל שרצה להיות הכי, חביב), חזרנו, הכל היה בסדר. כשחזרנו הוא רצה חיבוק ועוד חיבוק ובעצם להתלות עליי (תזכורת - בן קצת יותר מ-3.5) חיבקתי קצת והכרזתי שהולכת להכין ארוחת צהריים. נזכב על הרצפה ביללות, התעלמנו, לא עזר. העברנו אחר כבוד לחדר - שם מותר לו לבכות כמה שרוצה. צעק אמא אמא וכשבאתי ביקש כל פעם איזו שטות, מים, לשים את הבובה בצד הזה, לא בעצם בצד השני. טרטר אותי בהלוך ושוב. לאבא שלו סרב לאפשר להתקרב. הודיע שעייף, ניסיתי לעזור להרדם, שכבתי לידו - הכניס לי אצבעות לעיניים. ניסיתי לתת לו זמן - צרח וצרח. העברנו למיטה שלנו - משך בשיער שלו, שערה שערה. בסוף התייאשנו, הוצאתי אותו מהמיטה בוכה, שכב עליי ובכה איזה חצי שעה (כמו תינוק בן חודש). נתתי רסקיו, אחרי 10 דקות הפציע חיוך וחזר לעצמו. אבא שלו קצת התפרק, לא מסוגל להתמודד עם התקפים כאלו. הזכרתי לו שאני מתמודדת עם זה 5-6 ימים בשבוע, והוא לרוב מגיע אחרי שהוא כבר במיטה. הזכיר לי שיש לו ילדים מנישואין קודדמים ואת הילדון עשינו לבקשתי אז אני מוזמנת להתמודד, הוא יגבה במה שצריך - כסף למאבחן/טיפול (לא מוכן להגיע לטיפולים, "לא מדבר אליו"). טען שמאחר ולא עמדתי בצד שלי בהסכם ולא אפשרתי לו לישון צהריים הוא מבטל את התכנית לקחת אותו. אחרי שכולנו נרגענו, משהו כמו 4 שעות, ישבנו לדבר. הזכרתי לו שאני מעל חצי שנה עוברת מאבחון אחד לשני, ולפנינו אבחון נווירולוגי בשבוע הבא. אף אחד לא מוצא שום דבר. עשיתי לאבא שלו סדר: בגן - מציק, צובט, נושך, מושך בשיערות, לא במצבי כעס או ריב אלא תוך כדי פעילות מהנה. רוב הזמן יושב ליד מישהי מהצוות כדי להגן על ילדים אחרים. אחר הצהריים - נכנס לפינות, שוכב המון על הרצפה ובוכה. ננעל בעמדה (למשל להחזיר את העוגיה שהצעתי לו לנקודה המדוייקת בה הייתה, אם לא הצלחתי לא יאכל ורק ייבכה שאחזיר אותה). כשהאחים שלו פה, לוקח לו המון זמן להתקרב אליהם ואם הם מנסים להתקרב אליו הוא נורא בוכה ו.. נשכב על הרצפה. כשנמצא אצל הוריי לסופי שבוע מידי פעם או מתארח אצל חברים (לפעמים בלעדיי) או לחילופין כשהבייביסיטר מגיעה - לא רואים אף אחת מההתנהגויות הנ"ל. לדעתי זה מצביע על בעיה של גבולות ולא על בעיה "אמיתית". אבא שלו חושב על משהו מהספקטרום האוטיסי (אוף, פלפלים צהובים עשו לנו ממש רע). ניסיתי להסביר כמה שאני מבינה ומצד שני כמה קשה לי לתמרן בין עבודה (ואני חייבת למצוא משהו טוב יותר) לבין הילדון. מגיעה לערב מותשת נפשית. אחרי השיחה הוא בכל זאת לקח אותו להביא את האחים, אבל יחזרו לכאן. מבינה אותו. לא מסוגל להתמודד עם זה לבד ושלוש שעות זה הרבה זמן. בכנות - אם לא נמצא פתרון יעיפו אותי מהעבודה, אני נעדרת המון בגלל האבחונים או שמזעיקים אותי מהגן, ואני חוששת מאד לגורל הזוגיות. הגבר שלי לא מסוגל להתמודד עם הילד וההשלכות. מחכה לנוירולוג ביום ד' אולי יושיע. אם לא - נפנה למישהי באופן פרטי כדי שצפה בו בבית ובגן ותנחה אותנו מה הכיוון. לא מצפה להצעות בשלב הזה למרות שאם עולה לכן רעיון שלא חשבתי עליו - תגיבו. סתם רציתי לפרוק קצת.

פנדה30

New member
עצות לעניינך הספציפי כמובן שאין לי

אבל רק לגבי השינה- אנחנו שמנו לב שאם הוא מקבל מאיתנו תשומת לב בזמן שאנחנו רוצים שהוא יישן- יובים לידו, כל שכן נמצאים איתו במטה שלנו- זה לוקח הרבה יותר זמן עד שהוא נרדם. אז אנחנו משתדלים להיות נחושים ואמיצים, ולהתמודד קצת עם בכי, ולקוות שבסופו של דבר הוא יבין שעכשיו הולכים לישון. לא תמיד זה עובד (ממש לא מזמן כתבתי הודעה שנראה שהשנצ שלנו מתחיה לחמוק בין האצבעות...) קחי עוד

D X 9

New member
השינה היא הבעיה הקטנה ביותר

הוא ביקש למיטה, דילג על ארוחת הצריים והכריז שהוא עייף. זו רק דרך לקבל או לתבוע תשומת לב. אגב, את אותה פנדה מטמקא?

D X 9

New member
וואלה

באמת לא הסתדר לי עם סגנון ותוכן הכתיבה. אחלה לראות אותך

adip78

New member

נשמע קשה, אבל לא חריג. מהתיאור שלך נשמע שהוא בוחן גבולות ולא שיש לו בעיה כלשהי. אני חושבת שאתם חייבים לקבל יעוץ איך להתמודד. אם הוא לא רוצה, תלכי לבד ותסבירי לו מה לימדו אותך. בכל מקרה הייתי יוזמת שיחה זוגית. בשקט רק שניכם בזמן שאתם רגועים ומבהירה לו שהילד של שניכם (גם אם עשיתם אותו רק כי את רצית). אני לא מקבלת אמירות כאלו ואני מצפה ששני ההורים יתמודדו עם הילד. יש לי מישהי מדהימה מקיסריה אם זה רלוונטי לך (לנו מאוד עזרה).

Ahsoka Tano

New member
בכל זאת הצעות

קודם כל מה שאת מתארת לא כזה חריג, אני יודעת שכזה קורה אצלך בבית, העוצמות של התנהגות כזו מכפילות את עצמן והמימד שזה תופס בחיינו אינו פורפורצינאלי למה שבאמת קורה בשטח. אני מבינה את הקושי שלכם, כל אחד בדרכו, מול הקושי של הילד אבל אני רוצה להאיר כמה נקודות. קודם כל, אני לא אומרת לא לבדוק או לגשת לאיבחונים, אני כן אומרת ומזכירה שהילד רק בן 3.5, אפרוח! ילדים לא נולדים עם כישורים חברתיים, יש להם תסכולים ושלל התמודדיות. ישנם ילדים עם קשיים בויסות חושי, ישנם ילדים עם קשיים שפתיים וישנם ילדים רגישים מאד שמרגישים ומוציאים כל מתח שהם חשים בסביבה. עם הזמן הם לומדים ורוכשים כישורי חיברות, לומדים לדבר ולהסביר את עצמם ולומדים לווסת את התחושות והריגשיות שלהם אבל הם לא נולדים עם הכישורים האלו, למרות שלהרבה גננות היה נח שהם יגיעו מוכנים ו'מסוותים.' הרבה פעמים הדרישות של הגננת מוציאות אותנו מאיזון ואין לנו יותר מושג מה קשור ליכולת ההתמודדות שלה ולנורמטיביות של הילד שלנו וזה מערער לנו את הביטחון בילד. ילדים בגילו לא תמיד עושים דברים כדי לבדוק גבולות, כך למרות שהם זקוקים לגבולות, המעשים שלהם בנויים יותר מיצרים ומעגל התפתחות אישית מאשר ממחשבה לבדוק אותנו. אני יכולה להגיד לך ששני דברים עזרו לנו מאד בזמנו, האחד, הוא מכון אדלר או על המשקל הזה, כל מי שיכול לעזור, להסביר, להכניס פורפורציה ולתת כלים. אני מודה שאצלנו מה שהכי עזר היתה דווקא ההבנה שאת הילד אין מה לשנות אלא את התגובות הויחס שלנו לכל הסיטואציה הזו. השני, גן חדש, גננת שלא עושה ביג דיל מכל דבר ובטח לא מזעיקה אותי וגורמת למתח עצום בין הורים לילדם ברגע המיפגש אחרי יום מלא בגן (גן עירוני-ברכה!). בגן החדש לא שפטו אותו, לא התנהגו אליו כאילו הוא אוייב העם וזקוק לבידוד ושמירה מיוחד והילד פרח. ממליצה בחום לצד הפגישה עם הניורולוג, לחפש גם מדריך או מדריכה טובה מבית אדלר, הרבה בהצלחה ולמרות שהייתי שם ואני מכירה את הסרטים שרצים בראש, אני ממליצה בחום לא להתפס אליהם.

D X 9

New member
תודה

מה שכתבת מתאר את התרחיש הטוב מבין האפשרויות שלפנינו. אני מקווה שזה העניין ואם אכן כן - נחפש ונמצא את המטפל/ת שיעזור לנו לעבור את התקופה. לגבי העברת גן - עמדתי להוציא אותו, התבקשתי ע"י אנשי המקצוע להמתין מאחר ואם הבעיה היא שונה מהתרחיש הטוב - מעבר עלול להזיק לו. זו הסיבה שאני רוצה תצפית בגן (ובבית). תודה על תגובה מעודדת. הלוווווואי שזו הבעיה (אם כי זה דיי מעמיד אותי באור שלילי לא?) וברוכה הבאה לפורומנו המחודש

Ahsoka Tano

New member
טוב שאת עם היד על הדופק

רק לסבר את האוזן. הגננת הפרטית הכיביכול מעולה שהילד שלי היה אצלה, שלחה אותנו 4 פעמים (!) לניורולוג עם אבחנות פרטיות שלה. הגענו למצב שהניורולוג (שהוא גם רופא הילדים שלנו) שלח לך מכתב וכתב בו באותיות גדולות : נא להניח לילד... שימי לב את מי את מביאה לתצפת בגן, חשוב שזה יהיה משהו מטעמך. ואני לא כל כך הבנתי למה אם הבעיה היא בקשיים בחיברות או ברמה מסויימת בויסות חושי, למה זה שם אותך, כאימו, באור שלילי? תודה על הברכות, שמתי למצוא אתכן!

D X 9

New member
ההיפך

אם הבעיה היא לא בקשיי חיברות או ויסות חושי, ככה אני מרגישה. ויסות חושי נשלל, לא באופן מוחלט אבל נשלל בינתיים

פישים

New member
אני לחיבוקים

נורא קשה להתמודד לבד. במהלך השבוע הם מתראים רק בבוקר? אבחונים וריצה לגן זו רק את?

D X 9

New member
לרוב כן

פעם - פעמיים בשבוע הוא לוקח לגן. לרוב - כשמגיע מוקדם הוא מגיע ב-19:00 זה דיי נדיר

פישים

New member
עוד

מניחה שעל כל רעיונות הפסיכולוגיה בגרוש שעולים לי, כבר חשבתם לבד (אם כי ההתנהגות נשמעת לי לא רק על רקע "התנהגותי").

rnavina

New member
גם אני לחיבוק

מצטרפת למה שדריה כתבה. ולעניין הזוגי- הוא מוכן ללכת לטיפול זוגי? אם לא אז לכי רק את. שיהיו לך כלים להתמודד.

כמה דברים

בקשר לילדון - אני בטוחה שאת מתמודדת עם מצב לא קל, נשמע לא קל לפי התיאור שלך. אני כן הייתי שוקלת להעביר גן. למרות שייעצו לך לא, נשמע לי כאילו הגן לא מסוגל להתמודד עם הילדון וגם לא ממש רוצה. למה הם מקפיצים אותך כל כך הרבה? ולמה צריכים להגן על ילדים אחרים? זה בהחלט מעלה בי תהיות לגבי הצוות והיכולת שלו להתמודד, ואם הייתי בנעליים שלך באופן אישי הייתי ממש נעלבת מההתנהגות הזאת כלפי הילד, ומתעקשת שיבאו מאבחנת (אני התעקשתי שנה שעברה להכניס מאבחנת לכיתה של מעשית כי היא תלשה לעצמה שיערות מהראש ובתהתחלה לא הסיכמו וזה נדחה, אבל נעשה כי התעקשתי). אולי מסגרת אחרת תטיב עם הילדון ותראי שיפור בהתנהגות. משהו ששווה לחשוב עליו. אני לא ממש מבינה באיבחונים למינהם, ויכול להיות שיש כאן משהו מעבר לבעיות משמעת וגבולות גם בגיל 3.5. אבל אולי כדי להפסיק ללכת לאיבחונים איתו לתקופה? נשמע כאילו יש כאן בעיה רגשית כלשהי שכדי להרגיע אותו ולתת לו להביע את עצמו בדרכים יצרתיות יותר. קשה לו להתקרב לאחים, קשה לו לשחרר, קשה לו להתמודד עם מצבים חדשים או מצבים בהם הוא לא בשליטה - זה נשמע ריגשי יותר מכל דבר אחר. עכשיו אני חייבת להגיד לך שאני ממש בהלם מהתגובה של הבחור שלך. נו, רצית ילד. אז קשרת אותו וגנבת לו את הזרע? אני לא מצליחה להבין את ההתבטאות הזאת. בעיקר בגלל שאת פרק ב' ויש לו ילדים, הוא צריך להיות מעורב ואיתך בכל מה שקשור לטיפול בילדון. אני חושבת שאתם צריכים לדבר עם משהו, לאו דווקא טיפול, אבל אולי של עזרה מקצועית כמו מכון אדלר או סוג של סופר נני, כדי שתדריך אתכם אך להתמודד עם המצב בתור זוג, ובתור משפחה. את מתארת מצב לא קל, מצב שיכול לשבור ולמוטט משפחות, והבחור לא יכול לשבור את הכלים ולא לעמוד בהתחייבות שלו כלפייך. גם את צריכה לנוח ולאגור כוחות. אני מבינה שקשה לו, אבל להטיל עלייך את כל האחריות זה לא אחראי בעליל. שולחת לך המון נשיקות כוח וחיבוקים

D X 9

New member
הממממ

אני מניחה שזה נאמר מתוך כעס ותסכול כי הוא לקח אותו אחר כך. ברור שהיה יותר קל אם הגבר היה משתף יותר פעולה אבל אלו הם חיי, מנווטת בין הטיפות. יש צדק במה שכתבת, אני שוקלת מה לעשות עם זה. כרגע להניח לו לא ריאלי, אבל בהחלט לוקחת מה שכתבת ואחשוב על זה עם המטפלת. ץודה

kokula12

New member

מעלה רק עוד אופציה אחת שאני לא יכולה להתעלם ממנה למקרא הסיפור שלך - בעיניי מאוד ברור שילד (באופן כללי, לא ספציפי בהכרח לילד שלך) לומד סגנון תקשורת והתקשרות מצפייה על ההורים שלו. ואיך שזה נשמע לי, לפחות בסיטואציה שתיארת, התקשורת ביניכם היתה מעט בעייתית (אולי זה קורה רק בסיטואציות יותר מלחיצות / קונפליקטים, ועדיין). גם אם לכאורה אתם עושים את זה לא מול הילד, הוא שומע ומבין, והוא לומד מזה. ולכן, נראה לי שהדבר שיהיה הכי יעיל כדי להרגיע את הרוחות הוא ללמוד לתקשר ביניכם (כזוג) בצורה יותר יעילה ונעימה, בלי האשמות הדדיות וכו'. אני מעלה את האופציה הזו ממש בעדינות. יכול להיות שאני טועה בגדול, ומוכנה לקחת את דבריי חזרה אם זה המצב. ברור גם שזה קורה כמעט לכל זוג - השאלה היא באיזו תדירות ואיך זה נפתר בסוף (אם בכלל). אני חושבת שלדברים האלה יש השפעה עצומה על הילד, שאנחנו לא יכולים לאמוד. כך זה נשמע לי בעיקר לאור העובדה שהילד כבר עבר לא מעט אבחונים ולא מצאו בעיה ספציפית שניתן לשים עליה את האצבע. לא יודעת מה להציע. אולי כמו ארנבינה - אם הוא לא מוכן להגיע לטיפול זוגי, לכי את לטיפול בעצמך כדי לפחות לקבל את הכלים ולשפר את המצב במשהו. עוד
לדרך. נשמע ממש לא פשוט.

D X 9

New member
חשבתי גם על זה

יש בבית ריבים וויכוחים, בתדירות סבירה. הגבר נוטה לעבור ממצב רגוע למצב רותח תוך שניות, הילדים קצת נבהלים. מזל שזה לא קורה הרבה. הילדים ממש לא בסכנה, אבל זה בהחלט לא מצב אופטימלי, זה המצב בבית וכולנו צריכים ללמוד להתנהל בו, כולל הגבר שצריך ללמוד לשלוט בעצמו ואני שצריכה לעצור את הדמעות. אני מקבלת תמיכה, מקווה שאצליח להגיע לטיפול בקרוב. תודה

למעלה