"וואו! איזה אבסורד"

"וואו! איזה אבסורד"

"וואו! הפתעת אותי. משוגע. משוגע. וואוו!" אז כיוון שוואו! עוד אזעקה העירה אותי, מבחר כותרות היום - "הירשזון ותמיר סיכמו: 115 מיליון שקל יקוצצו מהחינוך" (הארץ) הם דואגים להדגיש שהקיצוץ המקורי עמד על 300 מל'. תודה. מדינה לבנטינית מוכת מלחמות ושחין, חסרת כל משאב טבעי וממשל חושב, שמאמינה שאחרי קיצוצים כרוניים בחינוך - כשביה"ס נראים כמו מוסד טיפולי, התלמידים נכשלים בכל מבדק, עדיין יכולה להעמיד לעצמה, רק אם תרצה, וכהוכחה נשענת על נובל שהתקבל מעבודה לפני שלושנ עשורים. בכל אופן, כתוב שהקיצוץ יתקבל מא-תמיכה בגופים ועמותות. יעני יבטלו טיולי של"ח והליכה לאודיטוריום וימי תרבות. "המורדים הטמילים בסרי לנקה: חיל האוויר תקף בית יתומים והרג 43 תלמידות" (מבזק מהארץ) אז עולם כמנהגו נוהג ואיש לא יתייחס לכך שיש אזורי עימות נוספים. אולי כי אין נפט ליד ה"חור" ליד הודו ולארה"ב אין אינטרס להסלמת (//הרגעת, היינו הך) הסכסוך. אולי כי להודים אין את הסקס אפיל המטורף שיש ל"פרא האציל מוחמד" עבור האירופאים. קיצר זה לא יעניין איש. אבל הרגו 43 ילדים, ד"א. "תמורת החטופים ישוחררו אסירים ושבויי חיזבאללה" (הארץ) מעניין. "מספר ההרוגים בפיגוע בבגדאד עלה ל-47; 148 נפצעו" (הארץ.) עכשיו מעניין איפה תוך שנה הדמוקרטיה. "פרץ: אם יירו עלינו - נירה בחזרה" (YNET) אשכרה תלחץ הכי גבוה, אין גג לטמטום מבחינתי. אני בוכה כאן. מה הלאה? אם ירו עלינו, נירה בחזרה כדי להחזיר את כח הרתעה של מדינת ישראל, כי זאת יריית אין-ברירה. "משפחת הרוגי הרקטה בדיר אל אסד תרמה אברים" (YNET) תרומת איברים צריכה להיות מוגדרת בחוק כברירת מחדל. כרטיס אד"י צריך להיות מחוייב בחוק ולא תלוי הסכמת המשפחה מה שבעצם הופך אותו לעלה תאנה מוחלט. ומי שלא תורם, לא הוא ולא ילדין עד גיל 18 לא יקבלו איברים. שלא יקומו כל מיני דודניות של עובדיה יוסף לאחר תרומת איברים ואז יזכרו שהן מתנגדות לזה ובכלל לא בקשו זאת. יאללה יאללה תחיית המתים מעניינת לי את הפטמה. נשחק עם זאת עוד קצת מבחינתי, פאשיזם-לייט בייבי, קבלת קצבאות ביטוח לאומי וכו' מותנה באישור תרומת איברים. אין התעלקות על החברה מבלי להחזיר לחברה.

חחחחחחח

יש לך באמת סגנון מיוחד. ולגבי הפסקה האחרונה ""משפחת הרוגי הרקטה בדיר אל אסד תרמה אברים" (YNET) תרומת איברים צריכה להיות מוגדרת בחוק כברירת מחדל. כרטיס אד"י צריך להיות מחוייב בחוק ולא תלוי הסכמת המשפחה מה שבעצם הופך אותו לעלה תאנה מוחלט. ומי שלא תורם, לא הוא ולא ילדין עד גיל 18 לא יקבלו איברים. שלא יקומו כל מיני דודניות של עובדיה יוסף לאחר תרומת איברים ואז יזכרו שהן מתנגדות לזה ובכלל לא בקשו זאת. יאללה יאללה תחיית המתים מעניינת לי את הפטמה. נשחק עם זאת עוד קצת מבחינתי, פאשיזם-לייט בייבי, קבלת קצבאות ביטוח לאומי וכו' מותנה באישור תרומת איברים. אין התעלקות על החברה מבלי להחזיר לחברה" אין בעיה מבחינה דתית לתרום איברים.

סלוניק

New member
העלת כמה נושאים שונים

אבל לצערי אני נוטה להסכים עם כולם, חוץ אולי מהראשון שהדיעה שלי בנוגע אליו היא מאוד לא ברורה (תקציב החינוך של ישראל הוא אדיר, הבעיה במשרד היא לא הכסף שמזרימים אליו אלא התנהלות פנימית). קבלי ח"ח וזה.

Continuum

New member
את יודעת..

השיר שחותם את האלבום שלהם, המילים שלו הולכות ככה: "משוחח עם כיסא על שנאה לשולחן וקנאה לספה תחושות של דריכה במקום." זה כאילו הם הוסיפו בסוף האלבום: "נדמה לנו שלא ירדתם לסוף דעתינו." גאוני.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכימה איתך בהכל!../images/Emo163.gif

בעיקר ב: א.הילדות שנהרגו. מעניין באמת שכמעט ולא דווח על זה בשום מקום, כי הן פשוט מאוד לא יהודיות, והן אפילו לא נמצאות עימנו במלחמה. אני בטוחה שלא היה שום אינטרס להפציץ את בית היתומות הזה, וכך יוצא ששוב ושוב אזרחים חפים מפשע נהרגים מירי צה"ל. ד"א, גם אם היה אינטרס וסיבה להפציץ את המקום, היו צריכים לדאוג לתלמידים/תלמידות אשר שוהים שם. במה אשמים חבורת ילדים, שאפילו אין להם הורים שיגוננו עליהם?! ב.תקציב משרד החינוך, אשר קוצץ, שוב. לא יאומן איך שוב ושוב משרד החינוך דורך לנו על הראש ועל החינוך, והורס אותו שוב ושוב. חשבתי שהטימטום נגמר כשהעיפו את לבנת מהממשלה.. מה קרה? נכון שנושאי הבריאות והרווחה גם חשובים, אבל בטוח אפשר היה למצוא איזה שהוא תקציב אחר, ולקצץ ממנו. זה לא פייר שהתלמידים הם אלה שנדפקים, שוב ושוב ושוב. ד"א, זה לא שהרמה בבתי הספר כזאת גבוהה.

לגבי ב

הממשלה לא קצצה רק במשרד החינוך אלא היא קצצה גם במשרדים אחרים. אבל כרגיל שמים דגש רק על משרד החינוך.

סלוניק

New member
כי קיצוץ רוחבי זו פיקציה!

זה אולי מצטלם יותר טוב לקצץ אחוז בהתאמה מכל משרד, אבל אין חשיבות זהה לכל משרד ברמה שמאפשרת ליצור את המשוואה הזו. לא סתם דנים כל מערכת בחירות באיחוד משרדים וצמצום שרים, יש משרדים חשובים יותר מאחרים ומקומות שאפשר לקצץ בהם יותר מאחרים.

סלוניק

New member
קיצוץ רוחבי הוא קיצוץ באחוז זהה.

אם מקצצים אחוז בחינוך יקצצו גם אחוז במשרד החקלאות. כמובן שמדובר על סכומים שונים, שכן אחוז במשרד החקלאות אשר תקציבו כ-730 מיליון שקלים יתבטא בסכום קטן בהרבה מאחוז מתקציב משרד החינוך (24.5 מיליארד שקלים ב-2005).

אוקי

אבל נראה לי שהם לא מחליטים לקצץ את הקיצוץ הזה רק כדי שזה יראה בסדר בעיני האנשים השונים, אלא הם חשבו טיפה על ההשלכה של קיצוץ בכל משרד. אם המצב לא כך אז בהחלט יש מקום לתרעומת.

freshlama

New member
זאת חשיבה לא נכונה.

לחשוב שאנשים [ועוד במיוחד פוליטיקאים] חשבו על השלכות של משהו.

סלוניק

New member
איזו חשיבה מושקעת בקיצוץ רוחבי?

איזה היגיון יש בלקצץ אחוז זהה מכל משרד כאילו היו שווי ערך?

כן.../images/Emo163.gif

וזה לא צודק. זה תמיד מגיע על חשבונו של התלמיד, ואין מי שידאג לנו. גם ככה מועצת התלמידים הארצית משוחדת.

אמממ תראי

אני לא יודעת כמה קיצצו ועד כמה הקיצוץ משמעותי, אבל אם הוא משמעותי אני בטוחה שאפשר לפעול ע"י הורים, הסתדרות המורים, שביתות וכו'. אני לא מאמינה שאנחנו לגמרי חסרי ישע.

יקצצו 115 מיליון.../images/Emo163.gif

וכאמור, זה יקוצץ מימי התרבות של בתי הספר. זה כ"כ חבל, אנחנו אמורים לשבת כל היום כמו רובוטים בכיתות וללמוד?! למה? הן ממש מטומטמות לדעתי.

את בכלל קראת מה שכתבתי?

בית היתומות הזה הוא בסרי-לנקה שזה ליד הודו. מה הקשר לצה"ל?

הרשי לי לשכך את מכות ההלקאה העצמית

שלך יקירתי. איני נוהג להגיב בפורום הזה, אבל למען הצדק אחרוג ממנהגי לגבי סעיף א' (אצלך) וב' בדברי אד. יפה מצדך שאת מעמיסה על המצפון עם צרות של אחרים, אבל בית-היתומים הופצץ על ידי צבא פקיסטן... להביא מגבות ויוד? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3290865,00.html

למעלה