וואהו, פינה חדשה

Caraya

New member
וואהו, פינה חדשה

ראש בראש!
אוקיי. יש לנו בפורום בזמן האחרון פחות מדי מוזיקה ויותר מדי פרסומות. ומכיוון שאנחנו לא ערוץ 24 אלא פורום רוק, צריך לעשות משהו בעניין- ומהר. קבלוה, הללוה, בתופים ובמחולות (מישהו עוד זוכר את זה בכלל?) אז זה כעיקרון די פשוט, פעם בכמה זמן נעשה השוואה בין משהו אחד למשהו אחר ואתם צריכים לבחור מה אתם מעדיפים וכמובן להוסיף את חוות דעתכם המלומדת על הנושא. --- והשבוע, קרב האיתנים של סולני שנות ה-70: רוברט פלאנט נגד איאן גילאן הבה נכיר קצת את המתמודדים שלנו. --- פלאנט האמא הביולוגית: לד זפלין נודע בציבור כ: הצווחן בשדה השיפון. אחשלו: ג'ימי פייג' שיאי הקריירה: Stairway To Heaven, Kashmir שפל הקריירה: האיחוד של לד זפלין נדפק כי ג'ימי שובר אצבע. כיום: הוציא אלבום פולק ועומד לגרוף פרסים. גילאן האמא הביולוגית: סגול כהה נודע בציבור כ: "הוציאו לו את מיתרי הקול בניתוח ושמו לו מיתרי קול מלאכותיים מאלומיניום!" אחשלו: ריצ'י בלאקמור (לפעמים...) שיאי הקריירה: Child in Time גורם לילדים קטנים טראומות לכל החיים והתקפי לב למספר קשישים. שפל הקריירה: הופעה של סגול כהה בלבנון מתבטלת בגלל הפצצות של חיל האוויר הישראלי... כיום: עדיין בסגול כהה. --- אז מי לוקח?

M e n s R e a

New member
פלאנט

כן, אני משוחד, מאהבה יתרה ללדזפ, אבל הנה כמה סיבות הגיוניות: אני חושב שלדזפ להקה טובה יותר, ובאופן כללי אחת הסיבות שלדזפ מדהימה היא בגלל רוברט. גילאן מדהים, רוברט קצת יותר, והקול שלו לטעמי יחודי יותר. יש מצב שעם כל הטונים הגבוהים של גילאן, רוברט הגיע קצת יותר גבוה. רוברט הוא גם כותב השירים העיקרי של הלהקה, אפילו יותר מפייג' (בענין זה אני לא יודע מה עם גילאן). אגב, נראה לי שיש שפל יותר גדול בקריירה של רוברט, אולי אחרי התאונה שלו עם אשתו והילדים, שהשביתה אותו מהופעות לחצי שנה, כמעט הרגה את אשתו, ואיכשהו גרמה לעצירה בדהרה של הלהקה, שהייתה רגילה להמון הופעות. וזה מהאוטוביוגרפיה שלהם, אותה אני קורא בימים אלו. אחלה רעיון לפינה, בהחלט רעיון מוצלח

AmiTrigger

New member
גילאן

הפרפורמר הטוב ביותר בעולם לדעתי, אולי באולפן הוא לא אחד הגדולים, אבל הוא מביא את כל כולו בהופעות,בזכותו, כיון אין אדם אחד שיכול לראות הופעות של דיפ פרפל ולהישאר רגוע.. אני אישית אוהב את דיפ פרפל הרבה יותר מאשר את זפלין אבל זה רק הטעם שלי אני מניח

genz

New member
גילאן

את האמת, זאת אפילו לא התלבטות בשבילי. כן, פלאנט הוא סולן אדיר וכל זה, אבל מאז יום א' הוא לא ישב לי טוב על האוזן. וגילאן? שתי מילים: Space Truckin'.

lihi50

New member
תחרות קשה , אבל../images/Emo42.gif

גילאן הוא פרפומר יותר טוב. פשוט. אני לא משוחדת, דעה אובייקטיבית במיוחד...זה לא אומר בכלל שיש לי משהו נגד פלאנט, ההפך, הוא מדהים, אבל.. ד''א רעיון מצויין לפינה

Liorking

New member
פלאנט

פשוט כי אני אוהב את זפלין יותר, למרות שמאמצע הקריירה שלהם (החל מביתי הקדושים 73) הוא נשמע די גרוע. פלאנט גם יותר כריזמטי, יש לו נוכחות על הבמה. איזה מצחיק שהופעה של סגול כהה בלבנון התבטלה בגלל הפצצות ח"א... שהסגולים ילמדו בפעם הבאה להופיע כאן בישראל ולא בלבנון.

ringo rulz

New member
גילאן

אני פשוט מעדיף את פרפל על לד
שבוע הבא יהיה אוזי נגד דיו?

Anuerysm

New member
פלאנט, לא מבין איך אפשר להשוות

הקול של גילאן לא יפה בכלל לדעתי ולפלאנט יש פי 10 יכולות

yotamn9

New member
קשה, אבל פלאנט

גיליאן מעולה, אבל פלאנט יותר. לדעתי פלאנט פשוט מצליח למצות את עצמו בתוך השירים בצורה הרבה יותר טובה. הוא יודע להתאים את השירה שלו להתפתחות של השיר ולהשפיע על השיר עם השירה שלו.

Caraya

New member
עונה לעצמי

זה קצת כמו לבחור בין אבא לאמא, אבל אני חושב שאני אלך על פלאנט (למרות שאני דווקא מעדיף את סגול כהה על פני לדזפ). גילאן יודע לצרוח כמו שצריך ואין מי שעושה את זה יותר טוב ממנו, אבל הבעייה היא שזה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות. בכל התקופה שלו בסגול כהה השירים נשמעו בדיוק אותו דבר. פלאנט לדעתי הרבה יותר מגוון ממנו ובגלל זה הוא הבחירה שלי.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

זה גם חלק ממה שכתבתי. פלאנט הרבה יותר מגוון, והוא יודע להביא את השירה שלו להרבה כיוונים שונים.

רוברט פלאנט

אני יותר אוהב את לד זפלין , ולמרות שגילאן מצויין אני חושב שפלאנט יותר טוב .

rockninja

New member
clash of the titans מה שנקרא!

שאלה מאוד קשה. מואוד מואוד, כמו שסבא שלי אומר. מת על שניהם, ועל שתי הלהקות האדירות, אבל מבחינת הסולן אני הולך עם רובי.

r0cken

New member
פלאנט, אבל...

דעתי ה-מאוד-לא מלומדת... מכיוון שאני לא שומעת כל כך שנות ה-70, אני אלך עם פלאנט פשוט כי אני מכירה שיר וחצי של לד זפלין, ולא מכירה כלל את דיפ פרפל (הדבר היחיד שאני יודעת עליהם זה שדייויד קוברדייל היה הסולן שלהם תקופה מסויימת, ואם תשאלו אותי, אני מעדיפה אותו על שניהם).

WeHaveExplosive

New member
פלאנט

לפלאנט יש קול הרבה יותר ייחודי בעיניי, והוא גם מאוד מגוון. גילאן פחות. אני לא מי-יודע-מה חולה על דיפ פרפל. בקיצור, פלאנט.

למעלה