והתחרות נמשכת

איך נעסיק את הילדודס בחופש הגדול?

הקיץ הגיע ואיתו דילמת הדילמות: איך נתמודד עם הילדים שנשארים בבית? אנו מזמינים אתכם לתת לנו רעיונות מקוריים שיעסיקו את הילדים בבית בחופש הגדול. שלושת הגולשים שייבחרו על ידי הנהלת הפורומים ייזכו ב: מקום ראשון - DVD + דיסק של דירה להשכיר - התיאטרון שלנו מקום שני - DVD דירה להשכיר מקום שלישי - דיסק של דירה להשכיר שימו
:
ההשתתפות בתחרות מיועדת לגולשים רשומים בתפוז בלבד.
הנהלת הפורומים תודיע על הזוכים בתאריך 26.07.09
לתקנון התחרות: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1511950 אז מה הרעיון שלכם?

דינהלה1

New member
מה שמככב ../images/Emo41.gif אצלנו: האמבטיה

החל מהתאומים בני השנה וחצי ואצל הבת שלי בת ה 4.5. שמה אותם באמבטיה עם קצת מים, קצף סבון ומשחקי פלסטיק: קעריות צבעוניות, בקבוקי שמפו ריקים שסיימו את תפקידים המקורי. בובות פלסטיק, צעצוע
דג עם מנוע ששט במים, ברווז פלסטיק מעפאן שרוב הזמן טובע במקום לשוט ועוד. כמובן שהאמבטיה מרופדת במשטחים נגד החלקה ואני יושבת ליד ומשגיחה. והם נהנים: משפריצים, מתרטבים, צוחקים. מגלים את חוקי הפיזיקה: מה צף ומה שוקע, מנסים לתפוס בועות סבון. התאומים באמבטייה הבת שלי מבחוץ מעודדת, מביאה עוד צעצועים, אחר כך הם יוצאים מרעננת את המים והיא נכנסת... לא צריך למלא את האמבטיה בהרבה מים, שמה כ 10-15 סמ' לקטנטנים וקצת יותר יותר לגדולה. משפריצה עליהם מידי פעם עם הטוש. על הדרך מקלחת אותם וחופפת. ככל שהטמרפרטורה בחוץ עולה כך הם נהנים יותר

nira17

New member
אמבטיה

מה שמוכיח שהדברים הפשוטים ביותר הם הטובים ביותר!

בריכה, אופניים,בריכה, אופניים

זה פחות או יותר מה שהולך אצלינו נעה בת 5.5 למדה השבוע לרכב בלי גלגלי עזר נתנאל לומד שחיה חוץ מזה מאלתרים אין ברירה אחרת הרבה מחשב וטלויזיה

gilllevi

New member
העסקת הילדודס

אני עקר בית ואני פשוט מאוד מעסיק את הילדים ע"י כך שהם פשוט נמצאים איתי במטבח ואנחנו מבשלים ואופים ביחד ,זה פשוט מעסיק אותנו שעות ,בנוסף לפיתוח יכולות מוטוריות (חיתוך-תוך כדי שמירה צמודה עליהם כמובן,שקילה,ועוד) הם פשוט התחילו להכיר ירקות שעד היום לא היו מסוגלים אפילו להסתכל עליהם, תרד וארטישוק ברוקולי הם פשוט הפכו לחסידים שלהם כשאני גומר במטבח ומתחיל בנקיונות הם שוב שותפים מלאים מרצון.

mhaifas

New member
../images/Emo41.gif העסקת ילדודס בחופש הגדול ../images/Emo41.gif

נלך איתם לסדנאות בקניונים, שבדרך כלל נערכים חינם. הילדים ילמדו לצייר,לבשל,ליצור דברים. זה מאוד חשוב לשלב ההתפתחותי מכיוון שהילדודס אוהבים את כל זה ולעתיד יעזור להם, הם ידעו לבשל ולא יהיו תלויים בהורים, ידעו לצייר וליצור ויהיו להם רעיונות שיעזרו להם להצליח בחיים.
ובישביל לשפר אותם בלימודים, לקנות להם קלטות ומשחקים ולמצוא להם משחקים באינטרנט כדאי שידעו לקרוא לכתוב,מתמטיקה ועוד... וישראו סרטים מצוירים באנגלית כדאי שילמדו אנגלית היטב.
ללכת למוזיאונים שילמדו היסטוריה וכך הם יגלו דברים חדשים. ללכת לבלות בפארקי מים כמו ימית 2000,שפיים,מימדיון ועוד... וכמובן לבלות במקומות חוויתיים כמו לונה פארק וסופרלנד. ולתת להם להשתשע בגני שעשועים ופינות שעשוע בקניונים.
ככה יהנו,ילמדו,יתפתחו בדרכים חוויתיות וכיפיות, ולא פחות חשוב לא יהיו משועממים.

saritp3

New member
אז ככה, אנחנו מעסיקים את הילדודס בחופשה:

הבנות (בנות 11 ו-8) הקטנציק עדיין בגן פרטי עד אמצע אוגוסט. בכל מוצאי שבת יושבים עם הבנות ומתכננים בצורה מסודרת ומפורטת את השבוע, ממש כמו בבית הספר מערכת מסודרת. אז ככה, לדוגמא נראה השבוע שלנו: יום א'- מתעוררות בסביבות השעה 10, הכנת ארוחת בוקר משותפת (יש גם תפריט מסודר), הדחת הכלים וסידור המטבח. 11.00-12.30- הכנת חוברות לחופש (חופש, חופש, אך צריך גם קצת חזרה על החומר הנלמד). 12.30- יוצאות להביא את אחיהן מהגן. 13.00- מקלחת משותפת עם משחקים,גלידות,שלוקים וכו'. 14.00- ארוחת צהריים (נשאר עוד אוכל משבת ולכן אין הכנה משותפת). 16.00- כל אחת מהבנות פנויה ללכת לחברה שלה (בנפרד). 19.30- חזרה מהחברה , הכנת ארוחת ערב משותפת, מקלחת זריזה ולמיטה לראות טלויזיה או לחילופין מחשב. יום ב': 10.00 התעוררות והכנת ארוחת בוקר משותפת. 11.00- משחקי מחשבה , כל מיני קופסאות של משחקים חדשים שקנינו לחופש. 12.00- הכנת ארוחת צהריים משותפת. 13.00- יוצאות להביא את אחיהן מהגן. 13.30- מקלחת משותפת עם משחקים,גלידות,שלוקים וכו'. 14.30- ארוחת צהריים . 16.00- הליכה לבריכה עם שחיה לילית חוזרים בסביבות השעה 22.00 ואז למיטות. יום ג': 10.00 התעוררות והכנת ארוחת בוקר משותפת. 11.00- צפייה חופשית בטלויזיה/DVD וכו'. 12.00- הכנת ארוחת צהריים משותפת. 13.00- יוצאות להביא את אחיהן מהגן. 13.30- מקלחת משותפת עם משחקים,גלידות,שלוקים וכו'. 14.30- ארוחת צהריים. 16.00- הליכה לקניון/אטרקציה נבחרת כולל ארוחת ערב בחוץ. חוזרים בסביבות השעה 21.00 ולמיטות. יום ד': 10.00 התעוררות והכנת ארוחת בוקר משותפת. 11.00- ניקיון החדרים ועזרה בבית במידת הצורך. 12.00- הכנת ארוחת צהריים משותפת. 13.00- יוצאות להביא את אחיהן מהגן. 13.30- מקלחת משותפת עם משחקים,גלידות,שלוקים וכו'. 14.30- ארוחת צהריים. 16.00- רחצה לילית בבריכה חוזרים בסביבות השעה 22.00 ולמיטות. יום ה': 10.00 התעוררות והכנת ארוחת בוקר משותפת. 11.00- יום חופשי, הן בוחרות בעצמן מה לעשות., אך לרוב הן רוצות לעזור לי בהכנות לשבת ויוצא שהן מכינות ביחד איתי חלות/עוגות /סלטים וכו' לשבת. 12.00- הכנת ארוחת צהריים משותפת. 13.00- יוצאות להביא את אחיהן מהגן. 13.30- מקלחת משותפת עם משחקים,גלידות,שלוקים וכו'. 14.30- ארוחת צהריים. 16.00- הן יוצאות לסרט עם חברות. 21.00 חזרה, מקלחות זריזות ולמיטה. ימי שישי שבת אלו ימי ההתפרעויות בהם אין לנו מראש תוכניות ואנו יוצאים עם הילדים וחברים לכל מיני אטרקציות/ הולכים לחברים וכו'. בקיצור אני ממליצה בחום לכל אחת/ד לתכנן מראש, כך אין הפתעות, שינויים וכו'. ברור שאם יש איזשהן הצעות מפתות אנחנו משנים תוכניות. בהצלחה בהמשך החופשה

ואווו איזה תכנון

הבן 18 שלי יש לו סדר יום קבוע ב- 6 מחלק עיתונים- או שהוא קם- או שבכלל לא הלך לישון ב-7 חוזר הביתה- מזנק למיטה קם ב-3-4 תוקע איזה אוכל הולך לבריכה חוזר רואה טלויזיה/חברים/יציאות/מחשב מעצבן את ההורים קצת או הרבה וחוזר חלילה אין בסדר היום- נקיון החדר/הבית/הכלים או הרמת הבגדים שהצטברו בערימה גדולה על הרצפה עוד מעט צבא שם כבר ילמדו אותו סדר יום מהו

saritp3

New member
אני הרגלתי את בנותיי מאז שהן קטנות

לעזור בבית, אין ברירה, כולם חיים פה ולא רק אני , ואני בטח לא על תקן "עוזרת בית"

תמתמ1

New member
רעיונות לחופשה

היי, אחד הדברים החשובים שלימדתי את בנותיי (5,3) שמכל מצב אפשר להנות. 1. בניית "מחנה" בבית ממש כמו פעם. 2. טיול בסביבה ואיסוף חומרי יצירה. 3. יצירה והרבה... עיתונים,חנויות יצירה זולות,חומרים שיש בבית. 4. הצגות וצילום בוידאו ביתי ,אחר כך יושבים ורואים יחד וזה מצחיק. 5. בישול ואפיה. 6. נקיון הבית. 7. מפגשים עם חברות. 8.משחקי קופסא 9.הכנת משחקים 10. פעילות עם מים-מומלץ אבל צורך הרבה מים. 11. ים/בריכה 12. גן שעשועים עם עוד חברים 13. פיקניק. זהו , מאחלת לכולנו לעבור את הקיץ בשלום ובכיף גדול תמי

nira17

New member
ללא קשר לתחרות

בבקרים התארגנו מספר הורים מבית הספר ושכרנו 2 סטודנטיות מקסימות לטפל בילדים. כל מספר ימים הם אצל ילד אחר. ואנחנו עושים גם פעיליות וימים מיוחדים מדי פעם. אני צריכה לארגן לשבוע הבא יום של משחקי קלפים וקופסא. יש לנו את כל הידועים- טאקי, רמי קיוב, מונופול אשמח לקבל עוד רעיונות נירה

דינהלה1

New member
נראה רעיון ממש טוב. בני כמה הילדודס?

ההורים לא צריכים להחסיר ימי עבודה והעלות מתחלקת בין כולם. לגבי המשחקים לא ציינת גילאים. שמתי לב שילדים יכולים להדלק על משחק ולשחק איתו הרבה זמן.

תמתמ1

New member
אצלנו , עושים תורנות בין הורים

שלא עובדים בחופש (מורים , גננות) או עובדים חלקית וכל יום הילדים בבית אחר עם פעילות אחרת,מומלץ

nira17

New member
החופש הגדול

שכחתי לציין שהקבוצה המדוברת עולה לכיתה ב' (סיימו כיתה א').

רוני ו

New member
הילדים שלי הכי אוהבים

שאני נותנת להם לשחק בחצר עם צבעי ידיים. אני מלבישה להם גופיה או איזה שמט'ה אחר, אנחנו לוקחים בריסטול גדול, תולים על הקיר, מרפדים את הרצפה מסביב בעיתונים או קרטונים, והילדים פשוט עושים את הדבר הכי כייפי ושתמיד אסור: מקשקשים על הקיר!!! מתלכלכים, צובעים את הפנים, הידיים והרגליים, אפילו השערות. בסוף ה"חינגה" אנחנו פותחים את הצינור ושוטפים את כולם וזו חגיגה בפני עצמה. שפריצים על הדשא כשחם זה פשוט כיף!!! הילדים שלי בני 6 וחצי, בת 4 וחצי ותאומים בני שנתיים וחצי, וזה הדבר שהם הכי הכי אוהבים. מצידם כל יום! תהנו!

רוני ו

New member
אה, ועוד משהו

במשך כמה חודשים אנחנו אוספים קרשים ודיקטים שאנחנו מוצאים באיזור הבית, הגדול (בן 6 וחצי) בדרך כלל מוצא את הדברים הטובים.. ובימים הקרובים נתחיל בבניית "מחנה" בחצר. מכל הגרוטאות שאספנו אנחנו נבנה ביחד בית קטן, כל אחד יעזור כמובן בעזרה המתאימה לגילו, פטישים, מסמרים, בלאגנים. הם מחכים בקוצר רוח שנתחיל! ואחרי שהבית יהיה מוכן נקנה צבע מיוחד לעץ שעמיד בחוץ, ונצבע את הבית מבחוץ בלבן ואת הגג באדום, כמבון ביחד עם הילדים, כדי שהבית יראה בסופו של דבר קצת אסטטי... אולי נעלה תמונה כשיהיה מוכן. הם כבר מתכננים שהם יוכלו שם את הארוחות שלהם, יזמינו חברים ועוד הרבה תוכניות.. בהצלחה!

רוני ו

New member
ועוד רעיון של הגדול שלי

היום הוא החליט לעשות בחצר "ג'ימבורי". הוא הוציא את הכריות של כולם, את הפוף הענק שלהם, ויש לנו בחצר מזרון קפיצי שאינו בשימוש. הוא לקח קרש ועשה ממנו מגלשה, קרטון גדול שיצר ממנו "מנהרה", בקיצור הם עשו להם מתחם שעשועים וקראו לכל ילדי השכנים...

משחק מים מגניב ולא בזבזני

אנחנו ממלאים את האמבטיה במינמום מים והחברה שלי בני ה-4.5 וה-2.5 שופכים סבון לאמבטיה ומערבבים טוב טוב. לוקחים קש לכל ילד ונושפים בתוך המים. זה עושה בועות וקצף מגניב. הקטן אוהב שאני מחברת לו כוס חד פעמית לקצה של הקש(עושים חור) ועל הפתח של הכוס אני מחברת עם גומיה מגבון.אני מקוה שהסברתי ברור וחבל שאני לא יכולה לציר את זה. בקיצור המגבון יוצר קצף יותר סמיך והילדים אוהבים את זה ויכולים לינשוף שעות.. כשיש מספיק קצף, בערך בכמות שלא היתה מביישת את אלקסיס המיתולוגית מ"שולשלת"(איזה זקנה אני מרגישה עם המישפט הזה...חה חה חה..)אז מגיעה גולת הכותרת...צבעי מאכל!!! מטפטפים עם טפטפת צבעי מאכל שונים על הקצף והוא מיתפזר ויוצר טקסטורות. אפשר לטבול צעצועי מים שונים והם נצבעים בצורה יפייפיה. אפשר לטפטף בצד אחד של האמבטיה צבע כחול למשל ואז להוסיף לו צהוב ולראות מה קורה.הילדים שלי יודעים איזה צבעים לערבב כדי ליצור ירוק, כתום וסגול ויכולים לשחק עם זה שעות. תודו..משחק מגניב. צבעי המאכל לא מזיקים ונשטפים בקלות. איפה הדי.וי.די שלי?????? הישן בדיוק התקלקל...

למעלה