והשבת מספר דברים

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
לביבות כרישה נירה שקד

לביבות כרישה נירה שקד 6 כרישות (ללא החלק הירוק) לקצוץ ולבשל כחצי שעה במים עם מלח עד שרך. לסנן ולהוסיף: 3 ביצים 3 כפות קמח מצה 1-2 כפות פירורי לחם, מלח, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל לערבב ולטגן בשמן עמוק

ak5

New member
פאי פירה וכרובית של הבארון

טארט כרובית ופירה בסיס הפירה 5-6 תפוחי אדמה בינונים 2 בצלים בינונים שמן זית מלח פלפל שחור 2 ביצים 2 פלפלים אדומים הכרובית כרובית גדולה מפורקת לפרחים שמן זית רוטב סויה מלח פלפל שחור פפריקה כמון הכנה לבשל את תפוחי האדמה במים ומלח עד התרככות .לשפוך את המים ולהמשיך לבשל ללא מים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב על מנת ליבש את תפוחי האדמה . לטגן את הבצל הקצוץ עד השחמה ולהוסיף לפירה ללא השמן עם 2 הביצים ולתבל במלח ופלפל . להכניס את הפירה לתבנית חד פעמית עגולה קוטר 30 { חד פעמית על מנת שיהיה קל לחתוך את הדפנות של התבנית בהגשה . לשטח את הפירה על תחתית התבנית וליצור עם כף הגבהה בהיקף התבנית כמו בצק . להקפיץ רצועות דקות של פלפל אדום בשמן זית ולהוסיף מעל הפירה. את פרחי הכרובית לאדות כמה דקות במי מלח ,להכניס לקערה גדולה ,לתבל במלח ,פלפל ,כמון פפריקה ,שמן זית ורוטב סויה. לערבב היטב ולסדר את פרחי הכרובית על בסיס הפירה . לאפות כ 40 דקות בחום בינוני או עד השחמה מתכון : baronm10

ak5

New member
פרעצל מששת מאפים

פרעצל ששת מאפים עמ' 76 חומרים ל- 20 פרעצלים: לבצק: 1 ק"ג קמח לחם 25 ג' שמרית – אני השתמשתי ב- 16 ג' שמרים יבשים 1/2 ליטר מים פושרים 1 כפית מלח 2 כפיות אבקת לתת או כף דבש או כף סוכר חום לתמיסת הסודה: 4 כפות גדושות אבקת סודה לשתיה 4 ליטר מים לקישוט שומשום או מלח גס הכנה: 1. שמים הקמח בקערה ומערבבים עם וו לישה יחד עם השמרים. מוסיפים מים, מלח ואבקת לתת כ- 10 דק'. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות. 2. 2. מעצבים את הביגלה – מחלקים ל-20. יוצרים "נקניקים" ומעצבים. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה, עוטפים בניילון ומכניסים ללילה למקרר. 3. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מכינים בסיר מים וסודה, מרתיחים ומנמיכים הלהבה שיישאר בעבוע קל. מכניסים את הביגלה לסיר ומבשלים 2 דקות. דואגים להשקיע אותם בפנים מדי פעם. 4. מוציאים לתבנית, טובלים/מפזרים מלח או שומשום ואופים 15 דקות עד ששחומים.

ak5

New member
בבקה מששת מאפים

בבקה ששת מאפים עמ' 138, 141 בצק: 1 ק"ג קמח 1 שקית שמרית או 33 ג' שמרים יבשים 200 ג' חמאה 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב קר 3/4 כוס (150 ג') סוכר 4 ביצים 1 כפית מלח הכנה: לשים קמח ושמרים בקערת מערבל. להמיס חמאה ולערבב בחלב הקר. להוסיף לקמח ואחר כך גם סוכר וביצים. מערבלים ומוסיפים המלח. מערבלים עוד 5 דקות. מתפיחים לילה במקרר או שעה בחוץ עד שמכפיל נפחו. אפשר לעצב 4 רולדות שמרים. אני עיצבתי 5 רולדות. 3 לשימוש הבבקה בתבנית קפיצית ונותר בצק לעוד 2 רולדות. מילוי: 3 כוסות סוכר מעורבבות עם כוס קקאו מנופה, 2 כפיות קינמון (יצא קצת הרבה לכמות) 300 ג' חמאה רכה מאד. מחלקים הבצק ומשטחים. מורחים חמאה ועליה מפזרים את תערובת המילוי. מגלגלים לרולדה. בספר יוצרים מחצי הכמות 2 רולדות. מגלגלים כבורג ותבנית קוגלהוף 26 ס"מ. אני לקחתי 3 רולדות וסדרתי שבלול רולדה אחר רולדה בתבנית קפיצית מרובעת עד שכל התבנית מולאה. נשארו עוד 2 רולדות. התפחה של 45 דקות ובתנור בחום 170 מעלות כ- 45 דקות. אם משחים, מכסים לאחר 30 דקות בנייר אלומניום.

ak5

New member
עוגת גבינה קרה של פעם

עוגה של אמא של AK5. הרכיבים מכילים ג'לי וניל שאל מצאתי. החלפתי בג'לטים 28 ג' ולא יצא טוב. מי שיודע היכן יש להשיג ג'לי וניל שיכתוב. עוגת גבינה לא אפויה 1 ג'לי וניל 1 כוס מים רותחים 2 ח' גבינה 3/4 כוס סוכר 1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפיות סוכר. ביסקוטים טבולים בנס קפה. הכנה: לשטח ביסקוטים בתחתית התבנית. להמיס ג'לי וניל בכוס מים רותחים ולקרר (אפשר לשים קצת במקפיא) להקציף גבינה עם סוכר, להוסיף הג'לי ואחר כך הקצפת. לשטח על הביסקוטים ולקרר.

pirge

New member
ak הכל 10 ומדהים. כרגיל , ולגבי

הג'לי, למה שלא תשתמש בג'לי לימון? השילוב לימון גבינה מעולה. אמא שלי היתה מכינה לנו בילדותינו, שמנת מתוקה מוקצפת עם ג'לי לימון למנה אחרונה
. זה יוצא קינוח מוקצף ואוורירי. שונה במרקם. בשילוב הגבינה זה נראה לי אפילו יותר טעים. תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך. הצילומים נהדרים. בוודאי ראית, שאני מאמצת אותם להשוויץ. שוב, תודה גדולה.

פירגה, בקשר לקינוח, האם הבנתי נכון-

להקציף את השמנת ואחר"כ להוסיף את אבקת הג'לי?

pirge

New member
קינוח שמנת וג'לי-או ציפוי לעוגת פרי

קינוח קייצי הקינוח מתאים מאד גם לציפוי לעוגות פירות. או לקישוט על מוסים גלידה וכד'........ או כקינוח בלבד. מיכל שמנת מתוקה ג'לי בטעם שבוחרים אפשר להוסיף כף אבקת סוכר את הג'לי מכינים לפני הוראות היצרן. משאירים אותו על השיש--עד שמעט יתקרש. לא להכניס למקרר., הג'לי מתגבש בטמפרטורת החדר עד להתמצקות חלקית. שלא יהיה חם. להקציף את השמנת המתוקה - מי שאוהב מתוק יוסיף אליה כף אבקת סוכר. מכניסים לקערת המערבל לתוך השמנת המוקצפת---את הג'לי. ומערבלים לאט לט לאט במהירות נמוכה עד להתגבשות. מכניסים לצלוחיות אישיות לקירור. או מצפים עוגות פרי. שומרים במקרר. המרקם שמתקבל הוא: קציפה מוסית. בבקשה.

ak5

New member
עוד עוגה של פעם: טורט, קרם וקצפת

טורט קרם וקצפת אמא של חבר עוגה של לפני יותר מ- 25 שנה לטורט: 6 ביצים 1 כוס סוכר 1 כף שמן 1.5 כוס קמח תופח לקרם: 200 ג' מרגרינה 1 כוס מים 1 כוס סוכר 4 כפיות רום 3 כפות קקאו הכנה: להקציף חלבונים עם כוס סוכר. להוסיף את יתר החומרים. לאפות בחום ביננוי 45 דקות. הכנתי בתבנית אלומניום בינונית לחצות העוגה לשניים. לפורר את המחצית ולערבב עם הקרם. לשטח על הטורט. לקרר ולצפות בשמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפיות סוכר וכפית נס קפה.

למעלה