והשבת זה מה שהוכן

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
קובה סלק על פי אילנית

קובה סלק עירקית אילנית12 החומרים בערך ל15 כדורים, למלית: 200 גרם בשר טחון.או עוף טחון. כמה גבעולים של פטרוזליה וכרפס. 1 בצל קצוץ וסחוט מלח פלפל שחור בהרת לקובה. מעט פפריקה חריפה(.לא חובה) למעטפת: 2 כוסות סולת,(או יותר. חצי כפית מלח כוס מים (,או יותר). אצלי הכמות היתה בדיוק. לרוטב:2 סלקים פרוסים ואחד מגורד(סהכ"3 ) בהרת לקובה מלח פלפל שחור מיץ מלימון שלם כפית סוכר. הוראות למעטפת: שופכים את הסולת לקערה,מוסיפים את המלח והמים,ולשים,העיסה צריכה להיות גמישה,אם היא קשה להוסיף מעט מים,אם היא רטובה להוסיף מעט סולת.. הוראות למילוי: מערבבים את כול החומרים בקערה. ומתחילים למלות את הקובות.:לוקחים חתיכה ומשטחים דק,ליצור גומה,לשים את הבשר ולסגור. אני הייתי מרטיבה את הידיים מידי פעם. הרוטב: להרתיח מים להוסיף את הסלק והתבלינים. להחליק את הקובות בעדינות ,המים צריכים לכסות את הקובות. לבשל 10 דקות אש בינונית,ואחר כף 20 דקות על אש נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך,הטעם צריך להיות מעט חמצמץ. אוכלים בתור מרק,או עם אורז לבן. מקור המתכון:עצמי

ak5

New member
עוגת גבינה פינה קולדה

היות ולא היתה לי פינה קולדה השתמשתי באייריש קרים. לטעמי הטעם לא מספיק מודגש ואפשר להוסיף עוד. עוגת גבינה פינה קולדה- דורון בר און על השולחן חומרים לתבנית בקוטר 24 לבצק: 250 גרם קמח 125 גרם חמאה 1/4 כפית מלח 2 כפות סוכר 50 גרם אגוזי פקאן טחונים 1 חלמון למלית: 1 גביע יוגורט 250 גרם גבינה לבנה 9% 4 כפות ליקר פינה קולדה 5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר וניל (או סוכר רגיל + 1/2 כפית תמצית וניל) 1 כף שמנת חמוצה 3 כפות קורנפלור 2 כפות קמח תופח לציפוי 1 שמנת מתוקה 1 כף סוכר 1 אננס טרי קלוף וחתוך לפרוסות דקות 2 כפות רום מכינים את הבצק :מערבבים בקערה או במעבד מזון את החומרים היבשים עם חמאה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק ומניחים בבסיסי התבנים, מכסים בניילון נצמדה ומקררים כשעה. מחממים תנור ל 180 מעלות. מכינים את המלית: מבקערה מערבבים בעדינות יוגורט, גבינה, פינה קולדה, חלמונים, חצי כוס סוכר וניל ושמנת. מוספים לסירוגין תוך ערבוב קורנפלור וקמח. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף רך. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות בעדינות, בתחילת 1/3 מהכמות ואח"כ כל השאר. יוצקים את המלית לתבנית עם הבצק ואופים כ 0 דקות. מורידים הטמפרטורה ל 150 מעלות ועופים כשעה (לא פותחים התנור באמצע). מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בהדרגה, בתחילה בתוך התנור ואח"כ מחוץ לתנור. מצפים את העוגה: מקציפים שמעת מתוקה עם סוכר ומצפים את העוגה. שומרים במקרר. משרים פרוסות אננס ברום כשעה. מניחים את האננס על הקצפת ומגישים.

ak5

New member
עוגיות סיידר גרנולה באדיבות פירגה

עוגיות סיידר (קווקר) ------- של אריק בונפיס מרומי קפה מצרכים: 240 גרם חמאה בטמפ' החדר 2 כוסות קמח מלא פחית תרכיז פרי גת בטעם תפוחים רצוי ללא סוכר 2 כפות תמצית וניל 2\1 1 כפיות סודה לשתיה 3/4 כפית מלח 1/2 כף קינמון 500 גרם קווקר באיכות טובה 200 גרם צימוקים כהים רצוי קטנים 140 גרם אגוזי מלך 2 ביצים מס'2 אופן ההכנה : 1. מקציפים במיקסר חמאה ותרכיז תפוחים, מוסיפים את ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 2. מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מוסיפים את מה שהקצפנו ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. 3. מוסיפים לעיסה קווקר, צימוקים ואגוזים. מניחים בתבנית נייר אפיה ויוצקים בעזרת כף גושים בינוניים (יש להקפיד להשאיר רווח בין עוגיה לעוגיה). .4. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות מצננים את העוגיות ומכניסים לצנצנת אטומה. הצעת הגשה: אפשר למרוח על העוגיות שוקולד אגוזים או ממרח שקדים ולהצמיד שתי עוגיות ביחד. הערות של AK5: הכנתי חצי כמות ויצאו כ- 25 גדולות יחסית. ניתן להכין קטנות יותר. 120 ג' חמאה כוס קמח מלא 150 מ"ל מיץ תפוחים 1 כף וניל 3/4 כפית סודה לשתיה 1/4 כף קינמון קורט מלח 250 ג' גרנולה שקדים וציוקים 100 ג' צימוקים 70 ג' פאקנים קצוצים ביד 1 ביצה 1/4 כוס סוכר בהקצפה המיץ והחמאה לא מתמזגים. מציע להקציף חמאה עם הסוכר. להוסיף ביצה, מיץ, קמח ויתר התבלינים ולהקציף. לבסוף להוסיף את הגרנולה, צימוקים ואגוזים. אפיה כ- 20 דקות ואפשר גם יותר. צריך לבדוק שלא ישחים מדי.

AK אתה לא עירקי במקרה? ../images/Emo3.gif

יצא לך מעולה... איזה מגרה זה חייבת להכין.. ידעתי שייצא לך טוב , איך שאמרת שאתה עומד להכין ככה תארתי אותו. המעטפת יצאה מעולה לא עבה ולא דדקה. תלמיד מצטיין. העוגה - ללקק ת'מסך - פשוט נפלאה... ציון לשבת 100 + 10 בונוס.... מצוייןןןןןןןןןןןןןןןןןןן שבת שלום

אני עובדת זרה מרומניה../images/Emo6.gif

אני אומרת לבעלי הינה קיבלת עובדת רומניה שתשרת אותך 24 שעות...

אילנית12

New member
וואו,קובה לתפארת,עברת את

הבחינה. כול הכבוד. וכמובן גם שאר הדברים.

ak5

New member
חן חן. כשהמתכון טוב אז קל לבצע וגם

טעים מאד. תודה לך!

אילנית12

New member
ויחסית לפעם ראשונה,אני מצדיעה

לך, המעטפת יצאה לך דקה דקה כמו שצריך.|כו|

וואהו איזה הספק הקובה הסלק וכמובן

שאר המטעמים והעוגה חבל"ז יישר כוח

למעלה