השאלה מעמיקה- ועמוקה כמערה
תודה לאיש המערות(משבר הזוגיות גם בשמך? - לכמה מערות התפצלת?)שנתן תשובה נכונה לדעתי, שיש לחקור את השואל, להבין את תחושתו. ובמקרה כאן - זו שואלת, לא שואל. זוגיות מגיעה למשבר- כאשר חשים שלשני "יש בעיה והוא לא מספר לי- והסקרנות הורגת אותי". בבקשה! רק לא התקף לב כאן! ולמה הזוגיות באה במשבר? 1. כי במקום לשאול אותנו, צריך לשאול אותו. ההנחה שלך - שהוא יודע. ומפני שאני לא יודע "מה הבעיה", איך אגיד לך? תוצאה- משבר בזוגיות(הוא כנראה יודע, ואת לא) 2. במקום "לרוץ ולספר לחבר´ה בפורום, ש"לו יש בעיה ולא יודעת מהי- איך אפתור הבעיה שלי?" גבירתי ה"נאווה" - מה עם הבעיה שלו? איך פותרים אותה? תגידי לי ת´אמת, את מצפה שאני אאמין לך שיש "לו ולא לך" בעיה ומהשרוול אוציא לך "פתרון פלא המתאים לכו וו וו לם?" בחיי, איני כזה, רדי מהכתף שלי! 3. זוגיות וגם נישואין(זו לא קללה לכמה מהחבר´ה הטובים שלי) ט ו ב י ם יש כאשר את משתדלת לשוחח עם הבן זוג ולהגיע לזה. ואאת כבר רוצה שיהיה לו פתרון, ואת שמה לב- שלא רק ש"אינו רגוע" מכך שיש לו בעיה אלא בעיקר מ"שאין לו פתרון". לא תמיד הבעיה היא פסיכו-מומטית,סמנטית,סוציאלית- לפעמים אינו מוצא הבעיה, והיה "מת" שכזוגתו הטובה- תמצאי עבורו את הפיתרון , מבלי שאפילו יבקש ממך. אולי הוא אכן מראה "סימנים עצבניים מתחת לשטיח"? ולא ביקשתי, ש"תביאי את הבעל בפגישה הבאה ותשלמו כפול עבור אותו זמן טיפול" יש גם כאלו. "ה" בעיה אינה פסיכית, והפיתרון - לא בתחום הזה ימצא. לדעתי - אישית, הפיתרון: לשבור לו "את מה שמכיר בזוגיות עד כה",זאת אומרתלחבק יותר, ללטף "את התינוק" עוד ועוד, לשנות סדרי אהבה, ולאהוב. אולי - זה ירגיע אותו או ייתן לו כוח ומרץ מחדש, ויוריד את זזמן הדאגה שלו. אם המשבר כעת הוא ש"הוד מעלתו מעדיף "להתבודד בשקט" - רצוי שתהא לו כל הזמן"צלילי תזמורת הרמונית, וקולך - כגיבורת האופרה"באוזנו. ואולי - ה"בטן הנפשית לוחצת עליו- וזקוק לכיבוש מחדש"?