והפעם... משלוח מנות

והפעם... משלוח מנות

אני יודעת שכבר הועלו פה אין ספור רעיונות ושהנושא נידון רבות. עדיין לא מצאתי פתרון שיהיה לי מתאים ופרקטי: המשלוח שלי הוא עוגת שוקולד מהירה ונימוכה לפי המתכון שנתתי בעבר (עם השמנת מתוקה) בתבנית חד פעמית ועל הקרם כתוב חג שמח עם איזה שהוא מוטיב של החג , נראה לי שבעזרת אבקת סוכר שאזרה דרך שבלונה שאכין. אני מחפשת משהו נוסף שיפה לתת ביחד (לפי ההלכה צריך לתת 2 דברי מאכל/ משקה) חשבתי על משקה מוקה גדול או מיץ טבעי, בבקשה תנו לי רעיון מה ילך טוב עם העוגה??? הפעם, אני מעדיפה לא לשלב ממתקים/ אוזני המן ושאר פ'יצפקס. כל רעיון יתקבל בברכה חג שמח

אשמח מאוד לקבל מתכון לאוזני המן

מלוחים לארוחה המשפחתית אבל חייבת משהו שישלים לי את העוגה,מה? ??? תודה פירגה על תשומת הלב תמיד

אני אוסיף משקה קל

פריגת יצאו בתרכיזים טבעיים באריזה של 1 ליטר ובאריזה של 750 מ"ל הבקבוק הקטן הזה הוא סימלי ומכובד. לטעמי, עדיף על יין... פורים שמח

נשמע מצויין

נראה לי שגם אני אלך על מיץ טבעי/ סחוט ליד העוגה ואחשוב על אריזה נחמדה לשניהם יחד. תודה וחג שמח

pirge

New member
אזני המן מלוחים ../images/Emo3.gif../images/Emo140.gif

בצק: חבילה מרגרינה רכה חבילה קמח תופח קטנה 2\1 כוס מיץ תפוזים לשים בצק רך ונעים.במידה וצריך להוסיף עוד מיץ להוסיף וללוש תוך כדי. להכניס את הבצק למקרר לפחות לשעה . לפתוח עלה ולקרוץ עיגולים. למלא ולסגור בצורת אוזני המן להבריש ביצה ולפזר שומשום. קורץ עיגולים נהדר-המכסה של מליות במיכלי הפלסטיק למיניהם. הוא קורץ חד וחלק.
מליות מלוחות: תפוחי אדמה מבושלים מעוכים עם הרבה בצל מטוגן גבינות מגוונות-עם עשבי תיבול תרד מאודה עם גבינה בולגרית ברוקולי- כנ"ל בשר טחון מטוגן בהרבה בצל מטוגן+צנובר קלוי על מחבת יבשה כבד כנ"ל פטריות מטוגנות עם בצל בתוספת גבינה בולגרית חומוס טונה ועוד כיד הדמיון.... למרוח לפני האפיה את האזניים בביצה ולפזר שומשום. מסדרים על ניר אפיה לא משומן ואופים בחום 175 עד להשחמה.

או מיי גאש...../images/Emo3.gif

הייתי אוכלת צלחת מלאה בכאלה עכשיו, זה נראה מדהים. אין לי ספק שאעשה לסעודת החג. נראה לך שרוטב פטריות הולך מעל? תודה רבה

מתכון לעוגת גבינה מדהימה

שעשיתי למשלוחי מנות בנוסף לעוגות השוקולד. המתכון מתאים לתבנית 26 (אני הכפלתי ת'כמות ואפיתי בתבניות חד"פ) לתחתית בצק: 1 כוס קמח 2 כפות סוכר 1/2 חבילת מרגרינה 2 חלמונים לערבב, לשטח ולאפות כ-20 דקות מילוי: 2 גביעי גבינה (לא חשוב כלל אחוז השומן, אני משתמשת ב5%) 2 כפות מיץ לימון 1 כוס סוכר 2/3 כוס קמח 1 אשל 1 סוכר ונילין 4 חלמונים לערבב יחד להקציף: 6 חלבונים(2 מהתחתית+ 4 מהמילוי..) לאחד מילוי+קצף, לשטח על התחתית ולאפות עד שמזהיב.

pirge

New member
ממממנשמע מתכון מדהים של פעם. ליל

לילה טוב וחלומות פז לכולם.

liri לירי

New member
פירגה רעיון נהדר ../images/Emo62.gif

אוזני המן מלוחים. לכל אלה שנמנעים מהמתוק או גיוון לארוחה ולאוו דווקא כקינוח. אימצתי את הרעיון. תודה

pirge

New member
מאפה בצק עלים בכבדים ורוטב פטריות

מאפה שקיקים בצק עלים בכבדים ומוגש ברוטב פטריות טריות מקור:פירגה. מרכיבים: קילו בצק עלים מגולגל למלית הכבדים: 2\1 קילו כבדי עוף נקיים וחתוכים 4 בצלים קצוצים גס 3 כפות שמן קנולה כף יין לבן כפית סילאן מלח פלפל שחור קורט קינמון 100 גרם צנובר קלוי על מחבת יבשה חומרים לרוטב הפטריות: 2-3 כפות שמן קנולה 2 בצלים קצוצים 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, נקיות וחצויות כפית אבקת מרק פטריות כף יין לבן קורט אגוז מוסקט מלח פלפל שחור להגשה: עלי חסה טרייה (מהלב של החסה) 50 גרם קשיו מוזהבים על מחבת חמה יבשה פרחים מעלי פטרוזיליה טריים אופן הכנה: הכבד: לטגן את הבצלים לשקיפות ולהוסיף את הכבדים. לטגן תוך בחישה עדינה מאד בזהירות - להשאיר את חתיכות הכבד שלמות. להוסיף את התבלינים ובסוף את הצנובר הקלוי. לצנן מעט. לפתוח ריבוע גדול מהבצק, בגודל תבנית גדולה (לא לרדד). את הריבוע הגדול לחתוך לריבועים בגודל 10X10 ס"מ, למלא ממלית הכבד, את אמצע הריבוע ולסגור מהצדדים. להדק למעלה צ'ופצ'יק ולסגור. אפשר לסגור ממש כמו שקיקים ולהדק את הצ'ופציק. למרוח בחלמון, או ביצה שלמה מהולה במים ולפזר שומשום. בזמן שהשקיקים באפייה, אפשר להתפנות להכנת הרוטב: לטגן ב-2 כפות שמן קנולה 2 בצלים קצוצים גס ולהזהיב. להוסיף 300 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות--ולטגן ביחד כמה דקות עד שאין נוזלים. להוסיף: 1 כף יין לבן, קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לטעם, כפית אבקת מרק פטריות, לערבב דקה ביחד, לטעום ולשפר טעם. לטגן קשיו שלמים בלי שמן- על מחבת יבשה-עד להזהבה. מפזרים מעל המנה בזמן ההגשה. הגשה: להגיש חם את השקיקים כשהם מונחים על עלה חסה טרייה ומעל את הרוטב. אפשר לגוון ולהגיש הפוך. למלא את השקיקים בפטריות ---והרוטב עם הכבדים יהיה מעל. לפזר את הקשיו המטוגן. לקשט בפרחי הפטרוזיליה הטריים. להגיש מיד. תהנו. הערות:יש להכין את המתכון סמוך לארוחה. תוך כדי האפייה, להכין את הרוטב, כדי שיהיה אפשר מיד, להגיש את המאפה והרוטב לשולחן. מתאים כמנת פינוק לזוג, או כמנה ראשונה בחג. מפירגה.

pirge

New member
זה כיף והרפתקני להכין כזה מעדן.שווה

יש לי את המתכון הזה עשרות שנים. הוא כל פעם משתכלל ומתיפיף. אני אישית לא שבעה מלהכין אותו. תודה ובקר פורים שמח.

למעלה