והפעם מחמאות...

אשד4

New member
והפעם מחמאות...

שלום לכולם, כתב מי שכתב לפני מספר חודשים שלא ניתן להקיש ממקרה אחד על המערכת כולה. היה אז דיון רחב שבעקבותיו נשלח המכתב לקצין הרפואה. אני עדיין חושבת שהמכתב היה במקום וחשוב שנשלח. (עדיין מחכים לפורום). היום- נתקלתי במקרה בו נדמה לי שהרופא בבסיס נהג בצורה נכונה, אם כי הסיפור עוד לא נגמר... ומעשה שהיה כך היה: אתמול בערב הלך בני למכולת האשפה. לפתע קפץ על חתול (מיחידה מובחרת, מסתעב? ) ושרט אותו. במרפאה חטאו את השריטה, והיום נשלח לצריפין, ואמרו לו שיקבל 3 זריקות. מצריפין שלחו אותו ללא טיפול ללשכת הבריאות בנתניה. (דקות ארוכות של חרדה בזמן הפיגוע... עד שהודיע שהוא לא באיזור הפיגוע...), בלשכת הבריאות בנתניה אמרו שלא צריך זריקות. חזר לו הבן לבסיס והרופא- חמתו בערה בו. מיד הפנה את הילד למיון בחדרה. הוא לא הסתפק בקביעה של שירותי הבריאות, ורצה חוות דעת נוספת. סוף דבר- מהמיון נתנו לו 3 ג' (במקום טיפול או זריקות...) אמרו לו לחזור מחר ללשכת הבריאות בחדרה... למישהו יש ניסיון עם שריטות חתולים?

oshiko

New member
החתול בטח מהיחידה של הבן של האילתית

חתול זה הסמל שלהם. טוב לשמוע דברים טובים על מערכת הרפואה הצה"לית.

../images/Emo122.gifשריטת החתול עשויה להיות...

מסוכנת. קיימת בדיקה שמתבצעת באיכילוב ונקראת "בדיקת שריטת החתול". באם החתול נגוע עלולה להיות השפעה על תפקודי כבד ובלוטות הלימפה. כמו כן קיימת אפשרות לתופעות לואי נוספות שעלולות להטעות את הרופאים.

לא צריך נורא להתרגש

אין מקרים של כלבת אצל חתולים. בודאי שלא באזורים מיושבים. כמגדלת של חתולים וכמאכילת חתולי רחוב - נשרטתי לא פעם. הכי חשוב שיהיה לו חיסון טטנוס בתוקף. אם רוצים לבדוק הלאה - מה טוב. לדעתי אין מקום לחרדה או לבהלה.

י רדן

New member
גם אני חושבת שאין מקום לדאגה

למרות שכדאי להיבדק, ולקבל טטנוס אך הוא מחוסן כי בגיוס הם מקבלים טטנוס.. יש לחטא את מקום השריטה ולהקפיד שלא תזדהם. שירגיש טוב.

לא מדובר בכלבת אלא בחיידק....

בורטלה(בורטנלה)הגורם למחלה זיהומית. פרטים ניתן למצא בגוגל בערך:"שריטת חתול", יש שם גם את הנחיית משרד הבריאות לבדיקות שיש לבצע. ובהחלט אין צורך להתרגש, בוקר מקסים לכולן/כולם.

למעלה