והפעם..הרגלי אכילה

lee05

New member
והפעם..הרגלי אכילה

מה אתם אוהבים לאכול?
מה נחשב בעינכם אוכל בריא? האם אתם אוכלים בריא?

בהנחה שאתם לא האם הייתם יכולים להיות צמחוניים (לא שואלת מבחינת אידיאולוגיה אלא מבחינת קרניבוריות)?
אם אתם צמחונים, מדוע?

ובכלל, מה זה אוכל בשבילכם?

BON APPETITE

.

מה אני אוהבת לאכול? אני לא מאוד בעייתית באוכל, אבל באופן כללי עניין האכילה לא מאוד משמעותי בחיים שלי.
פסטות ואיטלקי על סוגיו, אוכל ביתי של אמא, גם סושי נכנס לאחרונה. וגם שוקולד בצורותיו השונות, כמובן.

ואני אוכלת די בריא, כן. זה בא מהבית- כבר שנים אנחנו לא אוכלים לחם לבן וחטיפים, מגיל צעיר כל ארוחה כוללת סלט ירקות, פירות זה הנישנוש בין לבין ואני מקפידה לאכול ארוחות מאוזנות במהלך היום- לא יותר מפעם ביום פחמימה, נגיד.

עניין הצמחונות הוא די משעשע. אני לא צמחונית, אבל הרוב המוחץ של האנשים שפוגש אותי (כולל צמחוניים), בטוחים שאני כן. חייתי עם אנשים שנה שלמה והם היו בטוחים בסוף השנה שאני צמחונית... כנראה משהו בתווי פנים שלי.
אני לא משוגעת על בשר ודי מצומצמת במה שאני כן אוכלת. כבש, טלה, חלקים פנימיים, נקניקיות, בקר כמעט בכל צורה- לא אני. אז הייתי יכולה להיות צמחונית בכיף, אבל סביר להניח שאמא הייתה מתפחלצת, כי יש לי אנמיה רצינית, וגם היום היא נאבקת איתי בעניין הבשר

די בררן...

יש הרבה דברים שאני לא אוכל ואני גם לא נוגע ברוב סוגי הבשר (בשר בקר כן וגם חזה עוף אבל מעבר לזה לא).
אבל מצד שני, אני מטורף על מאכלים מתוקים. כנראה אני הולך להשמין בחג הזה ב- 10 קילו
ואז אני אוריד הכל...

raptor89

New member
יש לי הרגלי אכילה די פשוטים

בגדול, אני אוכל את מה שטעים, ולפעמים גם את מה שלא כל כך...

וברצינות, אני ממש לא בררן באוכל. יש מספר מאוד מצומצם של דברים שאני לא מוכן לאכול.
כן משתדל לאכול מאוזן, אבל לא סופר כמה נחשי גומי אכלתי היום.
וכן משתדל לאכול בריא.

צמחונאות - לא ולא בשבילי.
אני אוהב בשר, על שלל סוגיו ומידות עשיותיו ואף אחד לא יזיז אותי מזה.

מה זה אוכל בשבילי.....
טוב, אז אמ.... אוכל זה.... אהה.... כאילו... נו, זה....
אוכל זה טעים.

WE WANT FOOD!
FOOD IS GOOD!

yas12345

New member
אוכל

קודם כל אני בעייתית באוכל
אני אלרגית לקמח
אני חולה על עגבניות (לא כמו אייל שני אבל...)
האמת שאני כמעט לא אוכלת בשר.... פשוט כי אין לי כוח להתעסק בהכנה.. ושאני אצל ההורים אז אבא שלי צמחוני אז פעם במיליון שנה יש בשר...

TDKR

New member
אני טבעוני.

למה טבעונות? כי הבנתי שאין שום הבדל בין כלב וחתול לחיות אחרות. משום ששתיית חלב ואכילת ביצים הן הזויות ומטרידות להחריד, ולגמרי לא טבעיות להפליא.

חלב. חלב פרה, זה חלב אם. זה חלב אם של מין ביולוגי אחר. בני אדם הם היונק היחיד ששותה חלב של יונק אחר. לוקחים לעגל את החלב שלו, רק כדי שלנו יהיה חלב. אף יצור לא צריך לינוק מעבר לגיל הינקות שלו, אף יונק לא צריך לינוק חלב של יונק אחר. המקור הטבעי שלנו לסידן בטבע הוא לא חלב פרה. זה אולי לא נשמע לכם הזוי משום שזה חלק מהנורמה, אבל זה מאוד הזוי ואפילו חולני ברמות מטרידות.

ביצים. טוב, כאן אין מה להסביר למה זה הזוי ומיותר. בנוסף, המון אפרחים נגרסים בעודם בחיים בשביל חביתה, עוגה או כדי שהלחמניה שלכם תקבל צבע יפה וזהוב. בדיוק כמו שאני לא מוכן למעוך מס' אפרוחים למוות במו ידי לפני אכילת מאכל שמכיל ביצים, אני באותה מידה לא מוכן לקחת חלק "עקיף" בהשמדתם הסתמית והמיותרת. אבל בעצם, למה לומר עקיף? המוות של כל החיות הללו נגרם ע"י עצם הצריכה שלנו ולכן אנחנו אחראים לזה ישירות.

בשר. הו, כמה שבשר טעים. ובכל זאת, האם זה טבעי? הכרח הישרדותי? האם בני אדם לא יכולים לשרוד ללא בשר? התשובה היא למעשה שאפשר ובקלות. כל מה שדרוש זה לקחת תוסף B12 פעמיים-שלוש בשבוע וזהו. אז כן, אפשר להמנע מבשר ורצח ישיר של חיות ועדיין לשרוד.

החיות הללו סובלות ועוברות התעללות פיזית ונפשית נוראיות, מרגע לידתן ועד השחיטה "הגואלת". למעשה, עד מאית השנייה האחרונה של חייהן. לאנשים לפעמים קשה להזדהות, קשה באמת לתפוס ולהבין ברצינות את הזוועות של תעשיית הבשר, החלב והביצים. רוצים לנסות להבין? תדמיינו שכלבים או חתולים יחוו את הדברים הללו, או אפילו נשים ילדים ותינוקות. אנשים קוראים לזה דמגוגיה, אבל זו המציאות ואין שמץ של הבדל.

אנשים מצד אחד טוענים שזה לא מפריע להם, מצד שני הם לא מסוגלים להסתכל על סרטוני "מאחורי הקלעים" של התעשיה הזו. וכמו כולם, אמליץ לכם לראות את ההרצאה של גארי, את הסרט הדוקומנטרי EARTHLINGS ו/או כל סרטון ביוטיוב שמראה את בתי המטבחיים והשאר.

ואגב, הנה תיאור חסר רגישות מבחיל של "אל גאוצ'ו" לעגל חלב:
http://www.elgaucho.co.il/אסאדו_עגל_חלב

ואגב2, עגל חלב לא ניזון מחלב כלל.

Puskas

New member
למה אדם טבעוני או צמחוני

שכותב על הרגלי האכילה שלו, חייב לדחוף איזה קישור או סיפור על כמה בשר זה חרא?
מה הבעיה לכתוב שאתה אוכל ככה וככה כי ככה וככה ובזה לסיים?

TDKR

New member
אני לא חייב שום דבר

וגם לא הייתי מסביר, לולא פותחת השרשור הייתה שואלת "אם אתם צמחונים, מדוע?"

ואני לא מבין למה זה כ"כ מעצבן אותך, אז סיפרתי "כמה בשר זה חרא". שאלה יהיו הצרות שלך, בן אדם.

Puskas

New member
לא מעצבן בכלל

פשוט לעוס לאללה.. כל טבעוני מרגיש צורך לשחרר את משנתו להמונים..
מיצינו, תאמין לי שכולם כבר ראו את ההרצאה של הטבעוני האמריקאי הזה וכולם ראו את הסרטים המזעזעים והכל ידוע לכל..
למה להמשיך לטחון?
שאלו מדוע אתה צמחוני אז היית יכול להגיד שזה בגלל שמתאכזרים לבע"ח וזה לא מתאים לך..
זו האמת לא? בשביל צריך להוסיף קישורים?

Rocky30

New member
אנשים כמוהו

הם בדיוק הסיבה למה אני אף פעם לא אפסיק לאכול את האפרוחים המעוכים\התרנגולת המעונה.

b0redavid

New member
אנשים כמוך

טיפשים מדי לחשוב בשביל עצמם.
לך תאכל את מה שאמא שלך שמה לך בצלחת 20 שנה.
בה ביי!

Rocky30

New member
לא צריך להגיד לי פעמיים:)

מתה על איך שאתם צמחוניים נהיים אגרסיביים פתאום. דוחפים את הדעות שלכם לפרצוף של כל אחד ונהיים אגרסיביים כשלא מסכימים איתכם. איזה חבורה של ממורמרים.

TDKR

New member
לא הייתי אגרסיבי ותוקפני כלפייך.

אפילו בחרתי להגיב לך בהומור ולא ברצינות, כי אין ספק שההודעה שלך היא זו דווקא שנובעת ממרמור מסויים. תתפלאי, אבל המשפט שאמרת, נאמר בעיקר ע"י אנשים שמתעללים פיזית וישירות בחיות ואפילו באנשים.

TDKR

New member
הקישור הוא לאתר של מסעדה בשרית, אל גאוצ'ו.

אבל כן, זה גם יכול היה להיות קישור גם לסרטון זוועה. אני לא רואה מה פסול בזה ומה הבעיה כביכול.

אתה טוען שאינך כועס, אבל זה בבירור כן מטריד אותך ומפריע לך. מצטער שככה אתה מרגיש, אבל אני לא חושב שזה בעייתי לפתח דיון על הנושא כשהוא מוזכר.

Puskas

New member
תקשיב

אני נורא מכבד את הטבעוניות שלך כי זה אומר שעולם החי מאוד חשוב לך וזה מעולה,
אני לא מסתדר עם אנשים שלא אוהבים בעלי חיים, לפחות כמוני.
אבל הסרטונים הללו כבר כל כך לעוסים ובסופו של דבר אני חושב שכל אחד כבר ראה אותם אלא אם בחר לא לראות ובמקרה כזה הוא לא יראה גם עכשיו.
חשוב לשמור על עולם החי אבל בגבולות מסוימים, אני אישית מתחזק מאוד בקטע הזה בשנה האחרונה.
הייתי שמח להיכנס איתך לדיון על איך אני מתחשב בעולם החי ומה הגבולות שלי אבל זה לא שייך לשרשור הזה.

בכל מקרה, מצטער אם נשמעתי תוקפני או עצבני, לא כך המצב, אני מכבד את הבחירה שלך,
פשוט מתנגד לשטיפת מוח מכל סוג שהיא, בין אם לטבעונות ובין אם לחזרה בתשובה.

TDKR

New member
שטיפת מוח זה משהו אחר לגמרי.

אני מציין עובדות נטו ומציג את האמת והדברים כפי שהם. להבדיל מדת, אני לא מבקש מאף אחד להאמין בשום דבר, אלא רק לפקוח את העיניים ולעשות עם עצמו חושבים.

בשורה התחתונה, העובדה היא שאפשר לחיות ולשרוד ללא אכילת בשר, חלב וביצים. ומה שאתה אומר לגבי הדיונים הללו וגם הסרטונים, זה ממש לא נכון. אנשים הרי בסופו של דבר ממשיכים לעבור לצמחונות וטבעונות.

מרבית האנשים לא עוברים לתזונה צמחונית או טבעונית אחרי צפייה אחת, בטח ובטח שלא אחרי דיון אחד.

Puskas

New member
ברור שלא

ואני מניח שיש אנשים שעושים את הדרך ההפוכה.
בסופו של דבר זה כרגע טרנד מסוים והוא לא ממש מעיד על מה בריא לבני אדם.
בן אדם יכול לחיות גם בלי רכב אבל הרוב מעדיפים רכב.
אפשר בלי בשר/עוף/ביצים/דבש/דגים וגם בלי אוכל מבושל (זרם קיצוני בטבעונות שנמנע אפילו מסוכר!),
אבל השאלה היא בשביל מה לעשות זאת?

אני משתמש רק במוצרים שלא מנוסים על בעלי חיים, אני מאכיל חתולים בשכונה,
אני אוכל רק פרות ותרנגולות, חיות שלולא בני אדם לא היו קיימות בכלל, הן הונדסו ספציפית למטרה זו,
הן סובלות ואין לי ספק בכך ולכן אני בין היתר קונה ביצי חופש..
כל מה שאפשר לעשות אני עושה, אבל אני אוהב בשר ועוף ולא רוצה לוותר על זה.

אני לא אוכל בחיים חיה שצדו בשבילי, אני לא אוכל דגים מהסיבה הזו,
אני לא אוכל כלום מלבד פרה ותרנגולת וגם את זה אני לא אוכל בכמויות מוגזמות.
באמת עושה הכל ושומר על הסביבה ואוהב בע"ח אבל את הבשר שלי אני חייב.
למרות הכל, אני כנראה אתחיל בקרוב להיות חלק מהקטע העולמי של "שני ללא בשר".

TDKR

New member
יש קצת סתירות בדבריך.

אתה לא תאכל חיה שצדו במיוחד בשבילך, אבל חיה שגידלו במיוחד למטרה זו כן?

לגבי ביצי חופש, האפרוחים הזכרים מושמדים גם בתעשיה הזו.

בהחלט ייתכן שפרות ותרנגולות כיום לא יכולות להתקיים בטבע, רק בגלל התערבות האדם וההשבחה הגנטית המחרידה. האם זה נותן לגיטימציה להתעלל בהן? להמשיך להרבות אותן ואז לרצוח אותן, רק משום שאחרת הן לא היו קיימות? על אותו משקל, מותר לי להביא ילד לעולם ולעשות איתו את הדברים הללו בדיוק. אתה יודע מה, פחות קיצוני, אני יכול לעשות אותו דבר עם כלבים וחתולים עפ"י ההגיון הנ"ל. בכל מקרה בלעדיי הם לא היו קיימים.

על כל פנים, כל הכבוד על האכפתיות המסויימת שלך ושאפו על המעבר העתידי ל"שני ללא בשר".

Puskas

New member
בוא ניישר קו

לא אמרתי שאני רוצה שיתעללו בחיות הללו..
זה שיש מגדלים חארות שבועטים בהם, מציקים להם ועושים להם חיים שחורים שלא לצורך, זה משהו אחר..
אבל אני בטוח שיש גם חקלאים שביום יום מתנהגים כמו נבלות כלפי אנשים אחרים או אפילו כלפי חיות..
אני מזכיר שחלק גדול מהחקלאים מנהלים גם משק של פרות או תרנגולות אז אני באמת לא מבין למה לאכול את המלפפון של המניאק ולא את הפרה שלו..

דבר שני, פרות ותרנגולות לא היו מסתדרות בטבע בכל מקרה.. בן אדם סה"כ לקח חיה שהייתה בטבע והנדס אותה גנטית כך שתתאים למשק,
הפרה שאתה רואה במשק (זו שאוכלים) לא הייתה בכלל לפני בני האדם ולא תתקיים אחריהם, כנ"ל הקוריצות.

לגבי כלבים וחתולים, אל תשכח שחלקם נוצרו אבולוציונית וכן יש הרבה זנים מהונדסים גנטית,
לא מצדיק פגיעה בהם וכנראה שמצפונית היחס אליהם אחר כי ברור שאני לעולם לא אוכל כלב/חתול/סוס/דולפין וכו'..

צריך איזון בחיים בכל דבר, כולל בתזונה, אבל לא צריך להיות קניבל, חרא של בן אדם, מתעלל בבע"ח, מפרנס תעשייה של ניסויים בבע"ח וכו'..
יש איזון, יש גבולות אדומים ואני חושב שאצלי הקו האדום הוא במקום מאוד מאוד נמוך ביחס לקו הזה אצל קרניבורים אחרים.

למעלה