אני טבעוני.
למה טבעונות? כי הבנתי שאין שום הבדל בין כלב וחתול לחיות אחרות. משום ששתיית חלב ואכילת ביצים הן הזויות ומטרידות להחריד, ולגמרי לא טבעיות להפליא.
חלב. חלב פרה, זה חלב אם. זה חלב אם של מין ביולוגי אחר. בני אדם הם היונק היחיד ששותה חלב של יונק אחר. לוקחים לעגל את החלב שלו, רק כדי שלנו יהיה חלב. אף יצור לא צריך לינוק מעבר לגיל הינקות שלו, אף יונק לא צריך לינוק חלב של יונק אחר. המקור הטבעי שלנו לסידן בטבע הוא לא חלב פרה. זה אולי לא נשמע לכם הזוי משום שזה חלק מהנורמה, אבל זה מאוד הזוי ואפילו חולני ברמות מטרידות.
ביצים. טוב, כאן אין מה להסביר למה זה הזוי ומיותר. בנוסף, המון אפרחים נגרסים בעודם בחיים בשביל חביתה, עוגה או כדי שהלחמניה שלכם תקבל צבע יפה וזהוב. בדיוק כמו שאני לא מוכן למעוך מס' אפרוחים למוות במו ידי לפני אכילת מאכל שמכיל ביצים, אני באותה מידה לא מוכן לקחת חלק "עקיף" בהשמדתם הסתמית והמיותרת. אבל בעצם, למה לומר עקיף? המוות של כל החיות הללו נגרם ע"י עצם הצריכה שלנו ולכן אנחנו אחראים לזה ישירות.
בשר. הו, כמה שבשר טעים. ובכל זאת, האם זה טבעי? הכרח הישרדותי? האם בני אדם לא יכולים לשרוד ללא בשר? התשובה היא למעשה שאפשר ובקלות. כל מה שדרוש זה לקחת תוסף B12 פעמיים-שלוש בשבוע וזהו. אז כן, אפשר להמנע מבשר ורצח ישיר של חיות ועדיין לשרוד.
החיות הללו סובלות ועוברות התעללות פיזית ונפשית נוראיות, מרגע לידתן ועד השחיטה "הגואלת". למעשה, עד מאית השנייה האחרונה של חייהן. לאנשים לפעמים קשה להזדהות, קשה באמת לתפוס ולהבין ברצינות את הזוועות של תעשיית הבשר, החלב והביצים. רוצים לנסות להבין? תדמיינו שכלבים או חתולים יחוו את הדברים הללו, או אפילו נשים ילדים ותינוקות. אנשים קוראים לזה דמגוגיה, אבל זו המציאות ואין שמץ של הבדל.
אנשים מצד אחד טוענים שזה לא מפריע להם, מצד שני הם לא מסוגלים להסתכל על סרטוני "מאחורי הקלעים" של התעשיה הזו. וכמו כולם, אמליץ לכם לראות את ההרצאה של גארי, את הסרט הדוקומנטרי EARTHLINGS ו/או כל סרטון ביוטיוב שמראה את בתי המטבחיים והשאר.
ואגב, הנה תיאור חסר רגישות מבחיל של "אל גאוצ'ו" לעגל חלב:
http://www.elgaucho.co.il/אסאדו_עגל_חלב
ואגב2, עגל חלב לא ניזון מחלב כלל.