והנושא להיום: לחץ

• פותח הנושא NTL
  • פורסם בתאריך

NTL

New member
והנושא להיום: לחץ

ואיך מתמודדים איתו? במשך שנים... יותר נכון כל החיים התחמקתי מתחרויות, שנאתי את הלחץ. לאחרונה חייבתי את עצמי להתחרות, בשביל הסוס... להוכיח אותו... בכל אופן...! זה נורא מלחיץ!!! איך מתמודדים? איך אתם מתמודדים? מה אתם עושים? לוקחים כדורים? שותים אלכוהול? פורצים בבכי הסטרי? צורחים על כל מי שזז? (אני)

Blue Eyessss

New member
איי איי../images/Emo47.gif

הבעיה,בד"כ בתחרויות,זה שאנשים נוטים לקחת את זה נורא ברצינות ונורא קשה העניין הוא פשוט לפשט את זה... בת'כלס את מתחרה בשביל לשפר את הרכיבה שלך..את לא משפרת את הרכיבה שלך בשביל להתחרות וצריך תמיד לזכור את זה מה שגם צריך לזכור,זה שאם לא הלך טוב,יש שופט שכותב לך על כל תנועה שלך,מה עשית טוב ומה עשית לא טוב,וצריך לדעת לקחת את הביקורת על הצד החיובי ביותר ולהגיד-טוב היום לא הלך,אז יש לי עכשיו שבועיים עד התחרות הבאה לשפר את זה. וזה כל העניין,צריך לזכור שזה לא עניין של חיים ומווות,ואם לא הולך אז לא קרה כלום!!תמיד אפשר לשפר לפעם הבאה ותמיד יש על מה לעבוד ולהתקדם. וכל עוד מסתכלים על זה ככה,נושמים עמוק,משתחררים מהלחץ-רק אז מתחילים להנות,וברגע שנפטרים מהלחץ הכל הולך יותר חלק ויותר טוב-גם לך,גם לסוס וגם לסובבים אותך!! זה הכל בראש...התחרות השניה שלי בחיים זאת הייתה התחרות הראשונה והאחרונה שהייתי בה בלחץ ורק אז באמת התחלתי להנות מזה! זה הכל בראש...

Blue Eyessss

New member
התחרתי../images/Emo47.gif

3 עונות והשנה הסוסה החלימה מפציעה ואני מתגייסת מחר אז ויתרנו על העונה הנוכחית...

תםטםOHIO

New member
לא יודעת

לא נכנסתי ללחץ בתחרויות אבל היום אני ממש לא אוהבת שמדברים איתי, מסתכלים עליי וכו' כשאני רוכבת ובגלל זה משתדלת לרכב כשאין אף אחד. הרבה תחרויות קרובות יפחיתו את הלחץ כי התחרות תהיה חלק מהיום יום ולא תתלהבי ממנה כ"כ. תנסי אולי בפרחי באך יש תרכובת רסקיו למצבי לחץ, יאללה חייבת לעוף

jgut

New member
שאלה מעולה

ובגלל שאני עוד לא מתחרה, אין לי מושג... אני גם שואלת את עצמי.

אני גם בלחץ רק מלחשוב על תחרויות!!../images/Emo6.gif

אבל לפעמים אני אומר לעצמי..אוקיי..קח נשימה גדולה וזה מסתדר..אני אף פעם לא התחרתי..אבל כשאני חושב על זה אני אומר אתה תסתדר..אבל אני יודע כשאני יגיע למקום על הסוס ליד השער בכניסה למקצה..אני יהיה אולי קצת בשוק..אבל אני חושב על זה ואומר "מה אתה לוקח את זה ברצינות?!..זו סך הכל תחרות זה כמו אימון רק לא בחווה שלך....תרכז בך ובסוס ולעשות את העבודה שהתכוננתה עלייה הרבה זמן והכי טוב שאת יכול..ואל תשכח - אף אחד לא יהרוג/ יכעס עלייך עם תיצא עם 0!!.."

NTL

New member
ומה אם...

כל האימון העתידי שלך תלוי בתחרות הזו?

תםטםOHIO

New member
אז, אנטי,

את חייבת כנראה ללמוד להפיק מהלחץ שלך משהו חיובי. ועל זה למשל עושים מדיטציה.... :) ברצינות מה זה אומר? זה אומר, שגם שאת בלחץ, את מודעת לזה שאת מרפה את השרירים. משוחררת. בלי צחוק, מאחר ואת באמת עובדת קשה, אולי כמה ימים קודם תקבלי מאסג' רציני. תתרגלי נשימות מהבטן, תלמדי דרכים להביא את הגוף למצב משוחרר שהוא ישדר חזרה למוח - היי הכל קול! אנחנו הרי כל הזמן מבקשים מהסוס להתמודד עם מצבים לא אפשריים עבורו מבחינת סטרס מוחי ורגשי, תוכיחי לסוס, שאת מאסטר על יור אוון מיינד, כמו שאת מבקשת ממנו להיות. מה שהתאים לי שעשיתי כמעט תמיד לא ממש חייב להתאים לך אבל אולי - אכלתי משהו קל, שתיתי הרבה (מים), ישבתי בצל ולא התרוצצתי עד המקצה, כמה שהתאפשר, התבודדתי קצת עם הסוס. ועוד משהו - אני במבחני דרסאג' לא אהבתי לחמם במגרש עד ממש ה10 דק' האחרונות. פשוט יצאתי לטיול קצר מסביב לחווה אחרי שכיוונתי שעון וחזרתי למגרש רק כדי להרגיע ולתרגל מעגלים וגמישות.

NTL

New member
יש לחץ אמיתי

הסוס כרגע במקום מיוחד ואני מתאמנת במסגרת שיעור כל יום. כל תחרות "מזכה" אותי בעוד שבועיים עד התחרות הבאה- ככה עד האליפות. אם לא אצליח הסוס חוזר הביתה...

fliperit

New member
שאלה טובה

האמת שאני ממש לא תמיד לחוצה בתחרויות, וגם כשאני לחוצה זה לא נורא (חוץ מבראשונה שכמעט איבדתי את ההכרה בגלל הלחץ). אני תמיד מכניסה לתיק בתחרויות "רסקיו"...על כל מקרה שלא יהיה (למרות שבתחרות הראשונה הוא הלחיץ אותי יותר. לבשתי חולצה לבנה, ושניה לפני המקצה לקחתי רסקיו. איכשהו הצלחתי לשפוך על עצמי..וזה היה מלחיץ. בסופו של דבר קצת מים והשמש גרמו לכך שלא ראו כלום..אבל זה היה מלחיץ
). אני שומרת את הלחץ לעצמי בד"כ, למרות שבטוח אפשר לראות עלי מתי אני לחוצה. בד"כ קר לי שאני לחוצה...ואז בשיא החום אני מסתובבת בתחרות עם סווטשרט. החלק הכי מלחיץ זה בזמן ההתארגנות לחימום..כי גם אם יש לי 45 דקות, אני בטוחה שאני לא מספיקה. או, אם אני לא בכניסות הראשונות, אז אני לא מתלבשת לחמיום אלא אחריו..ואז זה מלחיץ, כי שוב אני בטוחה שאני מאחרת. אבל- החלק הטוב בזה הוא ברגע שאני עולה לחימום כל הלחץ נשכח, ובתוך המקצה אני רגועה ממש. אני גם תמיד אומרת לעצמי שלנצח זה כיף, אבל בעצם זה לא ממש משנה. נגיד שאני אנצח- נגיד שאפילו אני אהיה אלופת הארץ..זה באמת יהיה חשוב? בעיני לא. זה יהיה כיף, כן- אבל גם אם לא זה ממש לא נורא. אני נהנת מלרכב מקצה יותר ממה שאני נהנת לנצח.

למעלה