והנה זה בא באיחור..

והנה זה בא באיחור..

Sleep tight. Don’t let the bed bugs bite. מופיע גם בפרק FOLIE A DEUX.. אני יודעת, אני יודעת יש לי הצתה מאוחרת...

1Shir

New member
אם כבר Folie a Deux - דיון על הפרק

אתם חושבים שזה פרק שפתוח לפרשנות? כלומר, האם יכול להיות שבאמת המפלצות לא היו קיימות וסקאלי צדקה באומרה שהתופעה היתה Folie a Deux (פעמיים, מגארי למאלדר, וממאלדר לסקאלי) בלבד? הרי בסך הכל לא ממש קיבלנו בפרק הרבה מידע על המפלצות האלה, מי הן, מה המטרות שהן רוצות להשיג וכו'. עם או בלי קשר, כמובן שבפרק היתה ביקורת על כל התופעה הבאמת נוראית ומעצבנת הזאת, של אנשי מכירות שבלוניות ומנדנדות דרך הטלפון.

Ice Age

New member
לא נראה לי

הרי בסוף, אם אני זוכר נכון (ומן הסתם אני לא), סקאלי מגיעה לחדר וירתה במפלצת, לא? או שבעצם את מתכוונת לזה שהיא היתה השניה ונדבקה ממאלדר. אז קבלי ביטול, אין הוכחה. אבל אני תמיד מעדיף לחשוב שבמקרים בהם יש אפשרות לכאן או לכאן, האפשרות הפחות נורמלית היא זו שהתרחשה (כמו בביג בלו למשל).

1Shir

New member
זה בהחלט המקום אליו הסדרה מכוונת

הם נוטים להציג את הדברים באופן שבו נהיה "believers" (כל הסופים הפתוחים וכו').

1Shir

New member
אני דווקא אהבתי את הרעיון שבכל הפרק

מה יותר הגיוני מלהציג את מאלדר כמשוגע? זה היה ענק!

זה באמת היה ענק בטירוף. ובגלל זה

אהבתי את הסוף שסקאלי כאילו מצטרפת אליו ומודה שגם היא לוקה בטירוף "טירוף בשניים"

Gilliana

New member
אני כבר לא כל כך זוכרת את הפרק...

... אבל ממה שאני זוכרת, ומהיכרותי את המושג הפסיכיאטרי - מדובר במעין היסטריה המונית, אוטו-סוגסטיה שנובעת ממצב לכאורה היסטרי של אדם אחד אשר משפיע על האדם השני. בכל אופן, לא מדובר לא על מחלת נפש ולא על טירוף, רק על השפעה תת מודעת של אינדיוידואל אחד על משנהו.

skooby

New member
אפשר לשאול משהו? ../images/Emo9.gif

אני לא ראיתי את הפרק הזה. ולא כל כך הבנתי על מה אתם מדברים? מישהו יכול להסביר לי? וסליחה עם אני מפריע לכם לדיון

1Shir

New member
הסבר על הפרק

אדם שעובד במכירות בטלפון לוקח בני ערובה במקום העבודה בטענה שהבוס שלהם הוא מפלצת שמשתלטת עליהם והם לא יכולים לראות את זה. לאחר שמצליחים לשחרר את בני הערובה, פתאום מאלדר רואה גם הוא את דמות המפלצת. הוא מתחיל לחקור בעניין וכולם חושבים שהוא משוגע, כי אף אחד אחר לא רואה את המפלצות. סקאלי טוענת שמאלדר חווה Folie a Deux שזו תופעה של הדזהות-יתר עם בדיה של אדם אחר. השיא הוא שבשל התנהגותו הלא מוסברת מאלדר מאושפז כשידיו קשורות!! מאלדר רואה שהמפלצת מתקרבת אליו. האחות לא עוזרת לו ולא מוכנה להתיר אותו. סקאלי מגיעה לבקר את מאלדר (בפעם הקודמת שהיא היתה הוא התחנן לפניה שתאמין לו, שתהיה מוכנה נפשית גם היא לראות את המפלצת, כי היא היחידה שיכולה איכשהו להאמין לו), האחות לא נותנת לה לגשת אליו כי לילה, ולפתע סקאלי רואה את האחות כמפלצת! היא רצה לחדר של מאלדר וברגע האחרון יורה במפלצת שמשתלטת עליו. בסוף הפרק סקאלי אומרת למאלדר שהיא הסבירה לסקינר את הכל כ-Folie a Deux... עכשו תוכלי להבין את כל הדיון הנ"ל :)

skooby

New member
תודה רבה ועוד שאלה ../images/Emo9.gif

כשסקאלי יורה במפצלת היא בעצם הורגת את האחות? תודה על ההסבר המפורט, מריאלה

לא לא ..

נעשה סדר קטן. המפלצת המחופשת בתור הבוס הייתה היחידה כל השאר לא הפכו למפלצות אלא למעיין זומבים. המפלצת הייתה שואבת מהם את החיים ולכן כל האנשים שהמפלצת תקפה היו נראים כמו זומבים (כמובן רק למי שהיה פתוח לראות את זה). סקאלי ירתה במפלצת המקורית כלומר בבוס מהמפעל..

למעלה